Mijn kerstwens voor jullie !

Lieve mensen,

Ik wens jullie allen een mooie en gezellige Kerstavond.  Geniet van de nabijheid van jullie dierbaren.

Vergeet niet de ware zin van Kerstmis : we gedenken de geboorte van Jezus en wat hij voor alle mensen betekend heeft.

Ook al geloof je daar niet in, toch blijft het een speciale dag.  Een dag waarop iedereen eens stilstaat en nadenkt over zijn of haar leven.  Over wat er allemaal op de wereld gebeurt.

Dit jaar zijn er vreselijke dingen gebeurd, maar telkens merk je dat de mensen terug opstaan en verdergaan, hoe moeilijk het ook is.

Wat ik nog steeds niet begrijp is dat er mensen sterven van de honger…  Dat gaat er bij mij niet in.  Dat is zo onvergeeflijk.  Er is toch een wanbeheer van onze aarde en van onze maatschappij.

Ik ben altijd melancholisch met deze dagen, al van kleinsaf, omdat ik weet dat er veel mensen zijn die het veel minder goed hebben dan ik.  Ze lopen langs die mooie etalages en kunnen niets kopen, niet voor hun kinderen, hun dierbaren of voor zichzelf.  Ze kunnen niet meevieren…

Gelukkig zijn er veel plaatsen waar men in de stad terecht kan om toch niet alleen te zijn en wat mee te vieren.   Vele mensen doen hun best en delen hun mooiste avond met mensen die het nodig hebben.  Daarvoor ben ik heel dankbaar.

We denken ook vooral aan de lieve mensen die van ons zijn heengegaan…  Dit jaar zijn er weer heel wat dierbaren gestorven.

Van mij is het nu 7 jaar dat mijn ouders zijn heengegaan : papa op 8 december 2011 en mama op 31 december 2011.   Dat eindejaar was een hevige aardverschuiving in ons leven.   Hen te moeten missen is heel zwaar, maar ik voel ze nog altijd zo dichtbij en vooral in de mensen van mijn gezin.  Wanneer ik mijn drie zonen bekijk, dan zie ik veel van hen terug…  Ze leven verder in mijn kinderen.  Daarvoor voel ik diepe dankbaarheid.  En ik ben gelukkig wanneer ik de mooie herinneringen met hen kan ophalen.

Ik wens jullie allen een Zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar straks.  Geniet van de mooie feesten.

Veel liefs

Danielle