Minnaar leugenaar moordenaar

William Van Vooren

Vlaams zakenman Marc Verbeeck is een gokverslaafde fraudeur. Hij ziet zijn beleggingsfirma failliet gaan. Hij kan niet anders dan vluchten. Achtervolgd door een tragedie uit het verleden komt hij in Sicilië terecht. Zijn zwakheid en hebzucht jagen hem in de armen van de maffia, maar hij vindt er ook zijn grote liefde. In een spiraal van misdaad verliest hij alles, ook haar. Hij grijpt een onverwachte kans om zich te wreken.

In dit debuut vertelt William Van Vooren in een wervelend tempo hoe een man door zijn lichtzinnigheid in zeven sloten tegelijk sukkelt. De lezer zal Marc Verbeeck verfoeien of begrijpen. De gebeurtenissen zijn fictief maar konden werkelijk plaatsgevonden hebben. Want af en toe duikt er een herkenbare situatie op uit de bankencrisis van 2008, of ontdekt de lezer een hint naar de Cosa Nostra. Het meeslepende verhaal vol verrassende wendingen speelt zich af in het zonovergoten, gastvrije en tegelijk grimmige Sicilië waar de maffia aanwezig blijft, vaak verdoken maar daarom niet minder reëel.

  • Productcode (EAN): 9789059274198
  • Verschijningsdatum: 15/10/2020
  • Aantal bladzijden: 288
  • Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers
  • Prijs : € 22,90

Olivier Hulpiau en Mathieu Lippens hebben hun Bachelorproef rond dit boek gemaakt :

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/boekenmarathon/6-november/boekenmarathon-s6-novembera32/

De auteur


William Van Vooren (1953) heeft na een gevulde loopbaan in bank, verzekeringen, media en onderwijs zijn tweede adem gevonden in schrijven en beeldende kunst. (Oud-directeur van Artevelde Hogeschool)
Hij is een fervent liefhebber van misdaad- en spionageverhalen. Hij houdt van reizen en heeft Italië talloze keren bezocht. Hij heeft een voorkeur voor Sicilië en Toscane. Het grootste deel van dit boek heeft hij geschreven tijdens zijn reizen, dikwijls op de plaats waar hij het verhaal situeert.