20 boekverfilmingen die in 2018 uitkomen

Ik vond een interessante site met de films die uitkomen in 2018.

Afbeeldingsresultaat voor boekverfilming tekeningen

Veel films van de afgelopen jaren zijn boekverfilmingen. Neem bijvoorbeeld Fifty Shades of Grey, The Maze RunnerDivergent en natuurlijk Harry Potter. Ook voor 2018 staan er weer een aantal boekverfilmingen in de planning. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje in chronologische volgorde zodat je nog snel het boek kan lezen voordat de film uitkomt! Dertien films zijn reeds uitgekomen.

1. 12 Strong – 25 januari

Deze film met onder andere Chris Hemsworth is de boekverfilming van Horse Soldiers van Doug Stanton. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een Special Forces-team dat vlak na de aanslagen van 11 september naar Afghanistan is gestuurd om de Taliban te bestrijden. Samen met een krijgsheer van de Noordelijke Alliantie proberen ze dit doel te bereiken.

2. The Death Cure – 25 januari

The Death Cure is de boekverfilming van het gelijknamige boek van James Dashner, dat ook naar het Nederlands is vertaald onder de naam De doodskuur. Het is het derde en laatste deel van de The Maze Runner serie. In The Death Cure moet Thomas een laatste test ondergaan. Zijn herinneringen gaan echter verder dan dat de organisatie WICKED vermoedt. Nu moet hij alles op alles zetten om zijn vrienden terug te vinden en gaat hij op een missie om het geneesmiddel tegen de Flare te vinden. Tijdens het gevecht tegen WICKED komen vriendschap en loyaliteit onder druk te staan en wordt bepaald wie het overleeft.

3. Ophelia – januari 2018    (zou ik graag zien)

De precieze releasedatum van deze film is nog niet bekend, maar de film is voor het eerst te zien op het Sundance Film Festival, wat plaatsvindt van 18 tot 28 januari. Ook is er nog geen trailer uitgebracht van de film. Ophelia is een hervertelling van Hamlet. De film vertelt het klassieke verhaal van Hamlet uit het perspectief van Ophelia. Ophelia is een mooie, intelligente vrouw die de aandacht weet te krijgen van de knappe prins Hamlet. De twee raken verwikkeld in een onmogelijke, verboden liefde.

Ophelia

4. Fifty Shades Freed – 8 februari   (ja, deze wil ik ook wel zien…)

Fifty Shades Freed is het laatste deel van de Fifty Shades serie, naar de boeken van E.L. James. In de film zijn Christian en Ana net getrouwd en het leven lacht hen toe. Ana’s leven wordt echter bedreigd wanneer haar voormalige baas Jack Hyde zweert wraak op haar te nemen. Ook Elena laat het pasgetrouwde stel niet met rust en komt Christian teisteren.

5. Annihilation – 22 februari

Annihilation is de boekverfilming van het gelijknamige boek Annihilation van Jeff Vandermeer. Het is het eerste deel van de Southern Reach trilogie. De film volgt vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep gaat op een gevaarlijke expeditie naar een plek waar de natuurwetten niet gelden. Dit onbewoonde, verlaten gebied is waar de man van een van de groepsleden voor het laatst is geweest.

6. Death Wish – 1 maart

Deze film is een remake van de gelijknamige film uit 1974, die een boekverfilming was van het eveneens gelijknamige boek uit 1972. In Death Wish volgen we Paul Kersey, een goedaardige familieman die werkt als chirurg in Chicago. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn vrouw en dochter slachtoffer zijn geworden van een brutale inbraak, is Paul uit op wraak en gaat hij op zoek naar de daders.

7. Red Sparrow – 1 maart

Red Sparrow is de boekverfilming van het gelijknamige boek van Jason Matthews. Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratie van de hedendaagse Russische geheime diensten. Ze wordt tegen haar wil ingehuurd om informatie te verkrijgen over de Amerikaanse inlichtingendienst. Om dit te bereiken zijn alle middelen toegestaan. Als ze de CIA-agent Nathaniel Nash moet verleiden staan de twee al snel lijnrecht tegenover elkaar. Wanneer ze binnen de CIA ingehuurd wordt om een verrader in Washington te vinden, wordt haar opdracht nog lastiger.

8. A Wrinkle in Time – 8 maart

A Wrinkle in Time is de verfilming van het gelijknamige boek van Madeleine L’Engle uit 1962. Na de plotselinge verdwijning van de wetenschapper Alex Murry beleeft zijn dochter Meg samen met haar broertje Charles Wallace en vriend Calvin O’Keefe een groots avontuur. Alex was bezig met een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men de vijfde dimensie kan gebruiken. Een tesseract is een hyperkubus, een vierdimensioneel object. Meg en haar gezelschap gebruiken de tesseract om te reizen naar verschillende, kleurrijke planeten, om zo haar vader te vinden.

9. Peter Rabbit – 28 maart   (deze heb ik ondertussen op dvd gezien en ik vind hem schitterend !)

Peter Rabbit is een boekverfilming van de boeken van Beatrix Potter, waarin het konijntje veel voorkomt. In de film zien we de rivaliteit tussen Peter en zijn norse buurman Mr. McGregor. Deze rivaliteit is ontstaan doordat Peter in de moestuin van Mr. McGregor op zoek ging naar een feestmaal van groentes, terwijl Mr. McGregor probeert zijn tuin vrij te houden van konijnen.

10. Ready Player One – 29 maart

Ready Player One is de boekverfilming van het gelijknamige boek van Ernest Cline. De film gaat over een dystopische toekomst in 2044. Na de Grote Recessie leeft een groot deel van de bevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday, sterft, blijkt hij drie sleutels, zogenoemde Easter eggs verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt multimiljonair en krijgt de macht over OASIS. De jonge Wade Watts gaat achter de erfenis aan en bevindt zich al snel in gevaar, zowel in de virtuele wereld als in de echte. Hij vindt namelijk de eerste aanwijzing en start de zoektocht naar de Easter Egg.

11. Where’d you go, Bernadette – 11 mei    (die zou ik graag zien; ik hou wel van psychologische films)

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maria Semple uit 2012. De moeder van de vijftienjarige Bee heeft een angststoornis. Wanneer zij verdwijnt doet Bee er alles aan om haar te vinden en ontdekt ze ondertussen haar beschadigde verleden.

Where'd you go, Bernadette

12. Love, Simon – 14 juni  (die wil ik ook zien)

Love, Simon is de verfilming van het boek Simon vs. The Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. De Nederlandse naam hiervan is Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Love, Simon vertelt het verhaal over Simon, die op jongens valt, maar dit nog aan niemand heeft verteld. Daarnaast weet hij niet wie de anonieme klasgenoot is waar hij online verliefd op is geworden. De film laat zien hoe Simon een oplossing zoekt voor deze lastige situaties. Dit kan eng zijn en soms grappig, maar het is vooral levensveranderend voor Simon.

13. Crazy Rich Asians – 17 augustus   (deze interesseert mij ook)

Crazy Rich Asians is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kevin Kwan. De film gaat over Rachel Chu, een Chinese economielerares die geboren is in Amerika. Ze gaat met haar vriend mee naar Singapore voor de bruiloft van zijn beste vriend. Hier ziet ze het leven van de rijke, beroemde Aziaten. Dan komt ze er pas achter dat haar vriend een hele rijke familie heeft. Deze familie heeft echter een duister verleden Rachel beseft dat alle vrouwen haar vriend lijken te willen.

Crazy Rich Asians

14. The Darkest Minds – 4 september

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken. Het gaat over een ziekte die 98% van de Amerikaanse kinderen doodt, waarna de overlevende 2% superkrachten krijgen en in interneringskampen worden geplaatst. The Darkest Minds volgt de zestienjarige Ruby Daly, die haar kamp weet te ontsnappen en zich aansluit bij een groep jongeren die op de vlucht zijn voor de overheid.

The Darkest Minds

15. Boy Erased – 28 september   (die zou ik ook willen zien)

Boy Erased is gebaseerd op het boek Boy Erased: A Memoir van Garrard Conley. De film gaat over een negentienjarige jongen van wie de ouders er per ongeluk achter komen dat hij homoseksueel is. Garrard woont in een klein dorpje in Amerika en is de zoon van een pastoor. Wanneer zijn ouders erachter komen dat hij homoseksueel krijgt hij twee keuzes: verstoten worden of naar een kamp gaan waar hij therapie krijgt om zich te ‘bekeren’. Hier raakt hij in conflict met de baas van het kamp, de therapeut Victor Skyes.

Boy Erased

16. The Girl In The Spider’s Web – 5 oktober

Na The Girl With The Dragon Tattoo komt nu eindelijk de verfilming van The Girl In The Spider’s Web, het tweede deel in de serie van David Lagercrantz. De rollen zullen echter wel door andere acteurs vertolkt worden. In The Girl In The Spider’s Web wordt Lisbeth geprikkeld door een herinnering uit haar jeugd, waardoor ze iemand van haar verleden probeert te vinden. Terwijl ze dit doet, komt ze tegenover de Spider Society te staan.

The Girl In The Spider's Web

17. First Man – 12 oktober   (Even terug in het verleden van Neil Armstrong lijkt me ook wel interessant)

Deze film is gebaseerd op het boek First Man: The Life of Neil A. Armstrong van James R. Hansen. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de eerste man op de maan. Neil Armstrong wordt in First Man gespeeld door Ryan Gosling.

First Man

18. The Black Hand – eind 2018

Over deze film is nog niet veel bekend behalve dat Leonardo DiCaprio erin zal spelen. The Black Hand is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephan Talty, over een criminele organisatie. Een politie-agent, Joe Petrosino, wil gerechtigheid tegen een Italiaans-Amerikaanse gang in New York. Leonardo DiCaprio zal de rol van Joe Petrosino vertolken.

The Black Hand

19. Bel Canto – eind 2018 (Ik heb reeds over zulke situaties en relaties gehoord; zou ik wel willen zien)

Bel Canto is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ann Patchett over de Lima crisis in Peru. Het boek gaat over de relaties van een groep terroristen en hun gijzelaars. In het boek worden sterke vriendschappen gesloten en is er zelfs sprake van liefde. De film zal gaan over een wereldberoemde operazangeres die vast komt te zitten in de gijzeling. Ze was uitgenodigd om op te treden voor een rijke zakenman toen de terroristen haar gijzelden.

Bel Canto

20. All The Bright Places – eind 2018 (Deze wil ik ook zien)

Ook over de film All The Bright Places, gebaseerd op het boek van Jennifer Niven, is nog niet veel bekend behalve dat hij in 2018 uitkomt en Elle Fanning erin zal spelen. Het boek gaat over twee tieners die hun kleine dorpje in Indiana willen ontsnappen. Violet heeft het moeilijk met de dood van haar zus terwijl Theodore worstelt met zijn mentale gezondheid. De twee ontmoeten elkaar op de klokkentoren van hun school, waar ze allebei kwamen met de intentie om zelfmoord te plegen. De twee gaan samenwerken voor een schoolproject om Indiana te ontdekken en toeristische attracties te zoeken, waarbij ze al snel een vriendschap vormen die opbloeit tot liefde.

All The Bright Places

Er zullen vast en zeker enkele films tussen zitten die je graag wil zien.

Naast al mijn te lezen boeken, heb ik dus nog heel wat tijd nodig om deze films te zien.  Ik zal minstens 100 jaar moeten worden!!!