Februari : mijn geboortemaand 2022

Vandaag is het 1 februari : de start van mijn geboortemaand. Tja, misschien vind je dat raar maar ik vier graag mijn verjaardag! Het is een tijd om stil te staan bij al wat er in het vorig levensjaar gebeurd is. En er is werkelijk heel veel gebeurd. We zitten nog steeds gevangen in dat Coronabeest, maar het gaat de goede kant op. Hopelijk wordt het een gewone griep… Het zwakt aan kracht af.

Het mooiste wat dit jaar me bracht was mijn eerste kleinkindje. Een meisje, Free ! Ze kreeg een heel betekenisvolle naam. Ze is een hele lieve en aanhankelijke meid. Wat heb ik al veel plezier met haar beleefd! Ik mag tweemaal per week voor haar zorgen en geniet daar volop van. Februari is een extra feestelijke maand want zij verjaart de 26ste. Twee dagen voor mij. Zij is het mooiste verjaardagscadeau dat ik vorig jaar kreeg. Straks wordt ze 1 jaar!!!

Ik verjaar op maandag 28 februari. Dit jaar is dat heel speciaal voor mij want dan zorg ik die dag voor mijn kleine hartendief Free. Wat kan ik mij meer wensen dan een dagje samen met mijn prinsesje? We zullen er een gezellige dag van maken met een mooie wandeling, veel spelen en iets lekkers. Twee dagen voordien, de 26 ste zullen we haar verjaardag gevierd hebben. Zij wordt 1 jaar!!! Wat vliegt de tijd snel! En ze kan al bijna stappen !!! Ze oefent elke dag met haar papa en mama. Ik krijg regelmatig een leuk filmpje. Je ziet dat ze het spannend vindt en dat ze echt wil stappen. Er zal weer een nieuwe wereld voor haar opengaan. En ik zal haar daar met veel liefde graag bij begeleiden.

Bij mij thuis, toen mijn ouders nog leefden, werden de verjaardagen altijd groots gevierd. Met veel vriendjes en vriendinnetjes en met lekkere taart. Mama en papa speelden leuke spelletjes met ons en het was steeds heel gezellig. Die gezelligheid mis ik wel… Maar ik zet die nu verder met onze kinderen. Toen zij klein waren, vierden we de verjaardagen van de twee oudsten steeds met een tuinfeest, want ze zijn jarig in mei en juni. Dat waren heerlijke dagen. En met onze jongste, die in januari verjaart, vierden we dat altijd heel gezellig in huis. De kinderen bouwden dan een huis onder de tafel en ze smulden van de fruittaarten.

Nu ze volwassen zijn, vieren we dat met een lekker etentje. Dat zijn allemaal geluksmomentjes waarvoor ik heel dankbaar ben.

Drie jaar geleden vond ik deze leuke informatie over de geboortemaanden. Ik maakte er een post over en die vind je hieronder : (klik op de link)

Dit is mijn maand : Februari

verjaardag februari sprokkelmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

Je vindt er drie leuke weetjes over je geboortemaand. Ten eerste over de kleur van je maand. Dat heet Colorstrology of kleurenstrologie : een mix van astrologie, numerologie en de kennis van de kleuren.

Ten tweede over de geboortebloem : Bloemen hebben een betekenis. Dat weten we al lang…

Ten derde over de geboortesteen : Geboortestenen zijn al sinds de Oudheid een begrip. Ze werden en worden nog wel steeds geassocieerd met helende krachten en het brengen van geluk en rijkdom…

Voor mij is dat : de amethist en de kleur lila (en aquablauw: maart) , de iris en sleutelbloem (heel mooi, maar voor mij blijft de roos mijn lievelingsbloem). De eigenschappen die er bij passen : februari : opbeurend, progressief en vrij (zuiver lila) en maart : (aquablauw) intuïtief, subtiel en empathisch. Ik neem altijd wat van maart mee omdat ik op de laatste dag van februari geboren ben.

Veel plezier met het ontdekken van jouw kleur, steen en bloem !

Op 28 februari zal er een leuke winactie zijn met een heel mooi boek !!!