Interview over Circe Nell De Smedt

Circe                      NELL DE SMEDT

Een beklemmende young adult die nog lang in je hoofd blijft rondspoken. Het leven is een rollercoaster die enkel omlaaggaat. Althans, voor Fiona Caligue. Na een bijna-doodervaring maakt ze kennis met Circe, een mysterieus meisje met het talent om op ongepaste momenten te verdwijnen. Zijn ze vrienden? Hartsvriendinnen? Minnaars? Na een reeks vreemde voorvallen begint Fiona zich af te vragen of Circe wel het beste met haar voor heeft. Beangstigend dat haar meest intense relatie ook juist de relatie is waar ze het meest onzeker over blijft …

ISBN : 9789044832044

Uitgever : Clavis bvba
Uitvoering : Met harde kaft
Prijs : € 18,95

Een droom die uitkomt. Nét zestien, maar dit jaar brengt Nell De Smedt al haar eerste boek uit bij Clavis Uitgeverij. Met Circe schreef Nell een beklemmende young adult die nog lang in de hoofden van de lezers zal blijven rondspoken.

“Een boek is als een film in mijn hoofd maar ik mag kiezen wat er gebeurt.”

1. Wanneer ben je beginnen schrijven?
Ik schrijf al sinds de lagere school, al waren dat toen nog geen afgewerkte romans. Ik schreef graag kortverhalen, vooral in het fantasy-genre, en dat is dan geleidelijk overgegaan naar eerder realistische, duistere fictie.
2. Hoe verliep je schrijversproces?
Mijn schrijfproces is nogal chaotisch, om eerlijk te zijn. Als ik echt op vaste tijdstippen probeer neer te zitten om te schrijven, komt er vaak niets. Als ik dan weer druk bezig ben met iets anders, heb ik plots veel ideeën. Toch lukt het me wel een paar keer per week om iets op papier te zetten, al zit ik vaak nog vorige hoofdstukken bij te schaven.
3. Waar haalde je je inspiratie voor dit verhaal
Ik heb mijn inspiratie voor dit verhaal gehaald uit mijn interesse voor de psychiatrie. Ik was sowieso al geïnteresseerd in die leefwereld, vandaar dat ik meteen een achtergrond had voor dit verhaal. Al de rest is daar rond ontstaan.
4. Wat studeer je?  En haalde je daar ook inspiratie uit?  De naam Circe…
Ik studeer Grieks-Latijn, en hou ook erg van de Odyssee. De naam Circe is daar inderdaad een verwijzing naar, al is mijn Circe niet zozeer een verliefde tovenares als die van Homeros 🙂
5. Je werkt met quotes bij het begin van ieder hoofdstuk.  Je houdt blijkbaar van mooie quotes.  Waarom gebruik je die?
Over de quotes: ik lees zelf veel en kwam vaak erg inspirerende/grappige quotes tegen, waarvan ik zelf dacht: zou het niet cool zijn als dit aan het begin van een hoofdstuk kwam? Dus heb ik ze er gewoon in gezet. Sommige citaten heb ik specifiek uitgezocht omdat ze bij het onderwerp van het hoofdstuk passen, anderen omdat ik ze gewoon zo leuk vond dat ik ze er echt in wou hebben.
Enkele quotes : “The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances : if there is any reaction, both are transformed.” uit Modern Man in Search of Soul, Carl Jung
“Grown-ups never understand anything by themselves, and it’s tiresome for children to be always and forever explaining things to them.” uit The Little Prince, Antoine de Saint-Exupéry
Persoonlijk vind ik die quotes een leuke meerwaarde aan het verhaal. Ze heeft ze goed uitgezocht.
6. Het boek eindigt met een soort open eind.  Komt er een vervolg?
Er zal geen vervolg komen op Circe, vrees ik. Persoonlijk vond ik het een redelijk gesloten einde (al kan ik zeker begrijpen waarom een lezer het daar niet mee eens is!), dus voor mij is Circe afgesloten.
7. Wat voel je nu je boek uitgegeven is?
Nu mijn boek uit is, ben ik natuurlijk heel erg happy. Ik heb al aan een paar leuke evenementen en interviews mogen deelnemen, dus Circe heeft voor mij zeker een nieuwe wereld geopend. Ik ben erg dankbaar voor alle positieve reacties die ik al gekregen heb!
8. Wil je nog schrijven?
Ik ben zeker niet van plan om te stoppen met schrijven, en ben al druk bezig aan een nieuw verhaal, al blijft dat voorlopig nog even geheim!
9. Welke boeken lees jij graag?
Mijn favoriete genre’s zijn thriller en horror, al maak ik regelmatig uitzonderingen voor nieuwe boeken die me in het oog springen. Eigenlijk lees ik vrijwel alles, zolang het goed geschreven is.

 

Link naar het interview met VTM :

http://clavisyoungadult.com/wp-content/uploads/2018/05/20180522_NELL_DE_SMEDT_CIRCE.mp4?_=1

Beste Nell, proficiat met dit mooie en spannende boek.  Dat een meisje van 16 dat geschreven heeft, is toch wel een heel bewonderenswaardig project.  Ik hoorde in het interview van VTM dat je al aan je tweede boek bezig bent.  Wel, ik blijf je graag volgen.  Succes !!!