Vers van de pers : Max maakt een vriend Kristof Devos

Max maakt een vriend                                Kristof Devos en Claudia Jong

Korte inhoud : Terwijl Max een vriend in elkaar knutselt, maakt hij onbewust een échte vriend. Max is net verhuisd. Al zijn speelgoed zit in dozen en mama heeft het veel te druk. ‘Ga naar buiten’, zegt ze. ‘Maak een vriend.’ Daar moet Max even over nadenken. Maak een vriend … Met een lampenkap, twee planken en een kleerhanger gaat hij aan de slag. De buurjongen komt over het hek loeren, maar voor hem heeft Max geen tijd. Hij wil zijn vriend afmaken!

Tijdloos verhaal over vrienden maken en helpen. Met prachtige illustraties boordevol textuur en reliëf. Thema Jeugdboekenmaand 2019: vriendschap. Vanaf 4 jaar.

Over de auteur : Kristof Devos is illustrator en auteur van kinderboeken. Hij geeft ook regelmatig workshops en lezingen.

 

 

 

 

 

Er staat een hele mooie biografie op zijn website :

Kristof Devos, illustrator en auteur

Een leuke aanrader :  Ik vind het een heel leuk en creatief boek.  Wanneer ik het boek opendeed, zag ik een grote foto over een doos met speelgoed in.  Op het einde is die bijna leeg. Net zoals bij een verhuis.  Ik voelde mij al direct in de verhuissfeer. Het verhaal begint met Max die zich verveelt in zijn nieuw huis. Ik was vlug verloren aan dat ventje met zijn roste krullen.  Er zit zoveel leven in dat manneke.  Zijn mama heeft de oplossing : Maak een vriend.  Maar hij weet niet hoe hij dat moet doen.  De omgeving is rustig, hier en daar zie je een hint of idee in kleine lettertjes in het decor.  Er staat ook uitleg over hoe je een vriend kan maken.  Een kleine jongen komt hem helpen en naarmate het verhaal verder gaat, bouwt hij aan de lamp.  De tekst is heel vlot geschreven en de tekeningen zijn heel grappig.  Het verhaal eindigt zo mooi.  Maar dat verklap ik niet.

Een ideaal boekje om te lezen met de kinderen tijdens de Jeugdboekenmaand die gaat over vriendschap.  Zo’n heerlijk thema waarbij je heel veel kan doen.

Bij het dankwoordje schrijft Kristof dat hij Billie bedankt, die nog wat wachtte in mama’s buik totdat het boek klaar was.  Dat vind ik zo vertederend.  Ik wens Kristof en zijn echtgenote heel veel plezier met het mooie gezinnetje.

 

 

ISBN : 9789462913578

Publicatiedatum : 19/09/2018

Pagina’s : 32

Uitgever : Uitgeverij De Eenhoorn

Prijs : € 15,95

Andere leuke boeken van Kristof :

 

 

 

Claudia Jong , auteur 

“Op 3 april 2017 vroeg Kristof Devos of ik opnieuw een boek met hem wilde maken.
Of ik de tekst wilde schrijven voor een prentenboek over vriendschap, met twee jongetjes: Max en Morris. Hij vertelde me zijn verhaalidee en het sprak me aan, dus ik zei ja. Dezelfde dag nog mailde hij me een storyboard, met grove schetsen van de tekeningen en het verhaal. En toen waren we begonnen…

Vandaag, 20 september 2018, anderhalf jaar later, kon ik bij de overburen een pakje ophalen. Een kartonnen doos, verstuurd door uitgeverij De Eenhoorn, met daarin 10 auteursexemplaren van het boek Max maakt een vriend. Mijn derde boek. ”

www.claudiajong.nl

Deze twee kunstenaars werken graag samen.  En ik vind dat een hele goeie match.  Claudia snapt goed wat Kristof wil uitbeelden.  En andersom werkt het ook goed.