Tijdloze liefde; Het verhaal van de eeuwige liefde “Ieder mens kan opnieuw zijn grote liefde uit een vorig leven ontmoeten.” Soms ontmoet je iemand, waarvan je zeker weet dat je de persoon al kent, ook al heb je diegene nog nooit gezien. Zielsgenoten komen elkaar in verschillende levens telkens weer tegen. Een heel enkele keer is er zelfs sprake van zuivere liefde die door de verschillende levens heen blijft voortbestaan. Dit wordt tijdloze liefde genoemd. Het boek “Tijdloze liefde” beschrijft een liefdesgeschiedenis die begint in het Parijs van 1835. De geliefden komen elkaar voor de tweede keer tegen in het Nederlands-Indië in 1934. New York rond de eeuwwisseling is het decor waar de geliefden elkaar voor de derde keer treffen. Ze wonen heden ten dage nog altijd samen in de wijk New Yorkse wijk SoHo. Laat je meevoeren in deze bijzondere liefdesgeschiedenis en weet dat ieder mens ergens op de wereld een tijdloze liefde heeft rondlopen. Hans Peter Roel (1964) heeft als missie om mensen te inspireren meer kwaliteit uit hun leven te halen.
ISBN : 9789079677450
Publicatiedatum : 14/06/2018
Pagina’s : 448
Uitgever : N.E.X.T. Company
Ondertitel : Het verhaal van de eeuwige liefde
Prijs : € 19,95
Een aanrader ! Het boek heeft een oosterse cover. Dat sprak mij al direct aan. Die twee handen samen zeggen al heel veel. Ze roepen een sfeer op van vaste liefde, van een liefde die alles doorstaat.
Het boek is opgebouwd in drie grote delen waardoor ik toch een rode draad zie lopen. In ieder van deze drie verhalen over de liefde zie je gelijkenissen : hoofdpersoon hakkelt, de liefde voor Parijs en de parfum Soir de Paris. De drie verhalen spelen zich af in verschillende tijden met elk hun grote levensveranderende gebeurtenissen : gedwongen huwelijk, W.O. II en de ramp 9/11 in Amerika. Die verhalen lopen niet altijd goed af voor de hoofdpersonen maar bij nader inzien staan die personen terug recht en nemen hun toekomst in handen. Geen enkel dal is diep genoeg om de mens te verslaan. En ieder mens kan opnieuw zijn grote zielsliefde uit een vorig leven ontmoeten.
Deel I : Parijs : 18/08/1835.
Jacques Feuardent is een grote Parijse parfumeur. Zijn winkel heet : “Le Parfum des Fleurs.” Zijn atelier noemt hij het Rijk der Geuren. Zijn vrouw Marie-Elise d’Aix de la Chaise is het zakelijk brein achter de parfumerie. Ze hebben een dochter Louise-Antoinette Feuardent (20 jaar). Zij werkt mee in de parfumerie en heeft een grote gevoeligheid voor parfums. Haar ouders laten een schilderij maken van haar door Jean-François Millet. Je kan al raden wat er gaat gebeuren. Maar verder kan ik niet gaan, want dan spoil ik het verhaal voor jullie.
Deel II : Bandoeng : 20/10/1934.
Douwe Visser (Fries uit Nederland) gaat bij het Koninklijk Nederlands – Indisch leger. Hij hakkelt. Hij vertrekt naar Java en leert er Sireng Coenraad kennen. Zij is van de Javaanse adel en onderwijzeres). Hij redt haar wanneer ze door een akelige wijk loopt en achtervolgd wordt. Ze worden verliefd. Ze gaan samen naar een bekende tempel : Borobudur. Daarna gaat alles in een versnelling. Douwe wordt zwaar ziek en moet gerepatrieerd worden. Sireng is zwanger en wil hem achterna, maar ondertussen is de W.O.II aangebroken. Wat zal er met hun liefde gebeuren? Dat lezen jullie zelf in het boek. Het is een heel mooi deel.
Deel III : New York : 31/12/1999.
Mike Johnson is een belangrijke beurshandelaar in Wall Street. De opkomst van het internet is gigantisch. Mike is een streber en een keiharde zakenman. Hij ziet zijn familie weinig. Heeft een relatie met een advocate : Diana. Beiden bouwen aan hun carrière. Hij heeft twee hobby’s : geld en kunst. Hij heeft het schilderij van Millet in zijn collectie. Het portret van Louise-Antoinette Feuardent. Hij is erdoor geboeid. Toch twijfelt hij soms aan de zin van zijn werk… Hij hakkelt vooral wanneer hij nerveus is. Diana en Mike hebben trouwplannen op 11/11/01 maar dan gebeurt er iets vreselijks dat de wereld zal veranderen. Nooit zal de wereld nog dezelfde zijn… Er vliegen twee vliegtuigen in de Twin Towers… Hun leven neemt een dramatische wending.
Deze drie verhalen tonen drie liefdesverhalen die magisch zijn. Wat je moet overkomen zal zo gebeuren. Heel mooi om te lezen.
Enkele quotes :
Deel I :
p. 15 : Daarmee kun je een parfumeur vergelijken met een componist. Want zonder de noten te kennen, kan een musicus niet componeren en zonder de honderden verschillende geuren te kennen kan de parfumeur geen parfum ontwikkelen.
p. 21 : Alle klanten hebben één ding gemeen : hun hart opent zich, zodra ze een van de parfums van mijn vader ruiken. De ware parfumeur is te herkennen aan het vermogen om het menselijk hart te openen.
p. 33 : Ik kijk in de mooiste blauwe ogen die ik ooit heb gezien. Er is direct een blik van herkenning en de man voelt als een vorm van thuiskomen.
p. 37 : Juist de schoonheid van imperfectie is zo aantrekkelijk aan hem.
p. 79 : Ik lees een boek van de Griekse filosoof Plato, die me inleidt in het begrip zielsliefde. Plato beschrijft dat mensen er ooit anders uitzagen; de oermens zou twee gezichten, vier armen en vier benen hebben gehad. De Griekse goden werden bang voor de kracht van deze oermens in zijn “dubbele” vorm en gaven de god Zeus de opdracht om de mens met zijn bliksemschichten te splijten. Dat lukte en zo kreeg de mens zijn huidige vorm. Daarmee veroordeelde Zeus de mensheid om levenslang naar hun andere helft te zoeken. De andere helft noemde Plato onze tweelingziel.
p. 143 : Mocht je ooit een vleugje “Soir de Paris” uit het blauwe flesje opspuiten, dan ruik je de geur van tijdloze liefde.
Deel II :
p. 161 : Volgens Shakespeare is zielsliefde de meest zuivere liefde op aarde.
p. 195 : Ook nu zijn het de boodschappen in zijn hoofd geweest die ervoor zorgen dat hij de juiste man op de juiste plaats en op de juist tijd is.
p. 211 : Ik ervaar dat de kleuren en geuren intenser zijn als je verliefd bent.
p. 221 : Ik sluit mijn ogen en raak in een soort trance. In gedachten bevind ik me in het Parijs van de negentiende eeuw. Ik zie mezelf zitten met rijglaarsjes onder mijn gelaagde rokken. Mijn middel is ingesnoerd en de borsten zijn opgebonden. De plaats moet een parfumerie zijn en de geur herken ik maar al te goed : Soir de Paris. Om me heen liggen blauwe flesjes met parfum en ik zie een fontein met twee bronzen zwanen. Als ik mijn ogen weer open, weet ik dat dit zo’n plaats is waar magie tot leven komt!
p. 269 : Voor mij is Bali als een gedicht van de natuur, waar elk jaargetijde een nieuw couplet aan toevoegt.
p. 284 : Mijn liefde voor Douwe is een gevoel dat door de tijd en ruimte heen gaat en ik heb een innerlijk weten dat we elkaar ooit in een ander leven gaan treffen. Douwe is een bijzondere man en hij is en blijft mijn tijdloze liefde!
Deel III :
p. 293 : Het internet brengt de wereld in huis en via de digitale snelweg leggen we snel en gemakkelijk contact met elkaar. Dat geldt ook voor zielsverwanten.
p. 307 : Maar zelfs designerkleding kan mijn onvolkomenheid niet verbloemen : hakkelen.
p. 322 : Binnen een uur is New York veranderd van een vredige stad, zich koesterend in een zacht najaarszonnetje, in een spookstad waarover de angst, de dood en de onwetendheid als drie keizers regeren.
p. 348 : In Birdland treedt geregeld een zangeres op die prachtig zingt en mij weet te raken. …. De overigens prachtige vrouw met de gouden stem speelt met mijn ziel en verlost me voor even uit het afschuwelijke lijden. Haar zang is als balsem voor mijn ziel.
p. 356 : Zelfmoord is geen ontsnapping uit de hel op aarde, maar juist een ticket naar de eeuwige duisternis. En menselijke ziel kan zijn lot niet ontlopen en wordt net zolang naar de aarde teruggestuurd totdat de les is geleerd.
p. 357 : Mike, je kunt niet zomaar alles met je leven doen wat je wilt. Je hebt jezelf niet gemaakt en je hebt jezelf ook niet het leven gegeven. Daarom kun je evenmin het moment van je dood kiezen, zonder de consequenties te aanvaarden. Je werk op aarde is niet af en je hebt er een taak te volbrengen. … Er zullen spoedig helpers op je pad komen.
p. 402 : Onze blikken kruisen elkaar en de magie slaat toe. In een fractie van een seconde opent mijn hart zich en ik kan het niet stoppen. Mijn wereld staat stil. …. Het is een blik van herkenning die je hooguit eenmaal in je leven tegenkomt en waarvan je zeker weet dat zij die ander is waar je onbewust al zo lang naar op zoek bent.
Ik kan eigenlijk niet stoppen, want er zijn zulke mooie zinnen in deze verhalen….
Over de auteur : Hans Peter Roel (Soest, 21 januari 1964) is een Nederlandse schrijver. Na een reis naar India en Nepal begon hij op zijn drieëndertigste met schrijven. Hij probeert daarbij de oosterse wijsheid in onze westerse wereld te integreren. De verbinding van de harde zakenwereld en de geestelijke wereld is dan ook vaak een thema in zijn boeken. In zijn werken zitten vaak elementen uit zijn eigen leven. Zo maakt de hoofdpersoon Peter uit het boek Ki, kracht van binnenuit, in een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Hans Peter Roel schrijft al meer dan vijfentwintig jaar met hart en ziel. In zijn boeken geeft hij de boodschap mee om mensen te bewegen om hun hart te volgen.
Enkele van zijn zeer succesvolle spirituele boeken zijn: Ki, kracht van binnenuit; De vierde dimensie; Op zoek naar de hemel(2017)
Boektrailer van het boek “Ki”
Nog even enkele opzoekingen gedaan :
Bourjois Soir de Paris
In samenwerking met Ernest Beaux is in 1928 het parfum Soir de Paris van Bourjois gelanceerd. Tientallen jaren later, in 1969, is het parfum vernieuwd door de parfumeurs Francois Demachy en Jacques Polge. In 1992 is het parfum opnieuw uitgebracht. Soir de Paris heeft dus al een hele geschiedenis achter zich, maar nog steeds is het parfum erg populair. De top van het parfum ruikt heerlijk fruitig en fris. Het hart van het Bourjois parfum is juist bloemig. Dat maakt het parfum lekker speels. Bourjois Soir de Paris sluit af met de ingrediënten amber, muskus, sandelhout en vanille.
De vrouwengeur wisselt bloemige en fruitige noten dus met elkaar af. Het is ontzettend knap hoe het gevoel van het drukke stadsleven van Parijs in één flesje is gekropen. Bourjois Soir de Paris is ideaal voor in de avond!
De tempel van Borobudur.
Hoewel het minder verrassend is dan de prambanan doordat het zo verschrikkelijk bekend is en je er bijna mee doodgegooid wordt, absoluut een must see! Echt indrukwekkend groot! Zeer verfijnde bouw, en wat ontzettend fijn dat het er nog staat na al die jaren vergetelheid en natuurgeweld die het heeft getroffen. Nog steeds wordt er volop gerenoveerd. Je bent nooit de enige die het complex bezoekt maar toch kun je plaatjes schieten zonder toeristen erop, het complex is groot genoeg.
Veel plezier met het lezen van dit “rijke” boek !!!