Mijn handletteringavontuur (Deel 14)

Vandaag toon ik je weer enkele van mijn werkjes.

Ik doe af en toe mee met een handlettering challenge.  Bij de groep van Hemelsblauw (  http://www.hemelsblauw.net/ )    krijg je iedere week een nieuwe opdracht  en bij Corine (http://picbear.com/letters.voor.later )  (krijg je ook telkens een leuke vraag waarmee je het antwoord dan kan handletteren.

 

Hier zie je mijn schrijfsels!

De opdracht was : Wat doe je op een regenachtige dag?

 

Wat is je favoriete stad?

Er is ook een andere opdracht : nl. elke week een letter van het alfabet uittekenen.  Deze week was dat de C.  Toen ik zag dat het de “C” was, vond ik dat eerst niet gemakkelijk.  Ik dacht aan : “circus”, “cyprus”, “candle”, en toen kwam het : cirkel …   en ik dacht onmiddellijk aan “the circle of life”.  In de Disneyfilm “The Lion King” vond ik dat moment met dat liedje zo mooi dat het direct bij me opkwam.  Die kleinere cirkels zijn de levens van ons allemaal.  De ene vindt een partner, de ander sticht een gezin, enz…  Toen ik deze tekening geplaatst had op Instagram, kreeg het veel respons.  Was leuk!  Is stimulerend.

Volgende week is het de F (de E heb ik overgeslaan, geen tijd)   Hier zie je al een eerste begin.  Ik moet de letters nog inkleuren.  En ik heb een foutje gemaakt op het einde van Fantasy en zal er een stukje papier op kleven.  Zo zie je maar, alles is niet perfect.  Maar dat hoeft ook niet bij handlettering.

Verder heb ik nog wat geoefend : zie hieronder

Je kan de letters zodanig tekenen dat ze de vorm hebben van wat je bedoelt.

 

 

 

 

Ik had nieuwe gelbalpennen met glitters gekocht bij de Action en wou die uitproberen.

 

Hier was ik enkele headers aan het oefenen voor de maand december.

 

 

 

 

Hier ook nog.

 

 

 

 

 

Allemaal probeersels voor de nieuwe maand in mijn bulletjournal.

 

 

 

 

Ik heb een schetsboek gekocht om af en toe te kunnen handletteren en zo bewaar ik ze allemaal op één plaats.

 

 

 

Dat is het weer voor vandaag!

Heel veel handletterplezier !!!

 

Als je materiaal nodig hebt, wij hebben in de winkel (Standaard Boekhandel Bredene shoppingcenter) al het nodige materiaal.