Wie knipt de tenen van de reus?

Jan Smekens verzamelde de versjes. Ingrid Godon, Kristien Aertssen en Sylvia Weve maakten er tekeningen bij.

Jan Smeekens selecteerde met veel zorg meer dan 120 lieve, grappige, stoute en originele gedichten voor peuters en kleuters. Van dichters als Frank Adam, Paul Biegel, Eric Carle, Hans en Monique Hagen, Nannie Kuiper, Geert De Kockere, Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel, Riet Wille en vele anderen. Het perfecte boek om samen met je peuter of kleuter de magie van taal te ontdekken. Thuis en in de klas.

  • ISBN-nummer: 9789059088283
  • Verschijningsdatum: 1/06/2017
  • Aantal bladzijden: 136
  • Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
  • Afmetingen: 197 mm x 258 mm
  • Prijs : € 19,99

Wat vind ik van dit boek?

Het boek heeft een hardcover met een grappige tekening van Ingrid Godon. Je vindt er de mooiste kinderpoëzie van klein naar groter. Je krijgt eerst een interessant woordje vooraf van Jan Smeekens. Hierin legt hij uit hoe hij tewerk gegaan is bij de keuze van de gedichten.

De drie leeftijden zijn : tot drie jaar met illustraties van Ingrid Godon; tussen vier en vijf jaar met illustraties van Kristien Aertssen en tussen vijf en zes jaar met illustraties van Sylvia Weve. Van heel eenvoudige rijmpjes naar wat langere gedichten.

Op de laatste pagina vind je een register met de onderwerpen van de versjes alfabetisch gerangschikt. Is gemakkelijk wanneer je rond een bepaald thema wilt werken.

Ik wil jullie even laten proeven van de versjes. Daarom koos ik telkens twee gedichtjes per leeftijdsgroep.

Tot drie jaar !

Zo lief geschreven! Je krijgt echt zin om zo’n bijtje te zijn.

En hier krijg je zin om bij de poes in het mandje te kruipen.

Tussen vier en vijf jaar :

Ken je dat ook? Vroeger toen mijn drie jongetjes klein waren, kregen ze graag veel kusjes en knuffels. Ik vond dat zalig!

Kom maar binnen : Zo grappig! Echt iets voor een kleuter!

Tussen vijf en zes :

Dit versje leerde ik ooit aan in mijn derde leerjaar. Wat vonden ze het leuk om dat op te zeggen. Omdat het een lang gedicht was, liet ik het telkens door 4 kindjes opzeggen. Was boeiend om te zien en te horen.

Dit grappig gedicht brachten de kinderen graag naar voor. Eerst mochten ze zo dapper mogelijk zijn en dan bij de laatste zin floepten ze het lachend eruit. Was mooi om te zien.

Zo heb je een ideetje over dit superleuke gedichtjesboek! Veel leesplezier !