Earth Day 2021

Wat is dit een mooie doodle !!! Zo inspirerend !

Eigenlijk zou het elke dag Earth Day moeten zijn. Voor velen is dit reeds zo. Ik leer veel mensen kennen op facebook en instagram, die heel geëngageerd zijn voor onze blauwe planeet.

Wat is het thema dit jaar ?

Het thema voor 2021 is : “Restore Our Earth” dat zich richt op natuurlijke processen en opkomende groene technologieën die de ecosystemen van de wereld kunnen herstellen.

Waarom vieren we dit op 22 april?

Earth Day wordt elk jaar op 22 april gevierd. De dag markeert de verjaardag van de geboorte van de moderne milieubeweging in 1970. De dag inspireert ons om te handelen voor de bescherming van het milieu en ons te concentreren op de noodzaak van natuurbehoud. De eerste Dag van de Aarde werd gevierd op 22 april in 1970.

Hoe vieren we deze dag?

Het wordt gevierd door bomen te planten, vuilnis langs de straten en wegen op te rapen, het uitvoeren van verschillende programma’s om mensen te motiveren manieren te vinden om duurzaam te leven.

Wat kunnen we doen voor onze dierbare aarde?

Tien eenvoudige dingen die u kunt doen om de aarde te helpen beschermen

 • Verminder, hergebruik en recycleer . Verminder wat je weggooit. Volg de drie “R’s” om natuurlijke hulpbronnen en stortplaatsen te sparen.
 • Vrijwilliger . Doe vrijwilligerswerk voor opruimacties in uw gemeenschap. U kunt ook betrokken raken bij het beschermen van uw stroomgebied.
 • Opleiden . Als u uw eigen opleiding voortzet, kunt u anderen helpen het belang en de waarde van onze natuurlijke hulpbronnen te begrijpen.
 • Bespaar water . Hoe minder water u gebruikt, hoe minder afvoer en afvalwater er uiteindelijk in de oceaan terechtkomt.
 • Kies voor duurzaam . Leer hoe u slimme viskeuzes kunt maken op www.fishwatch.gov .
 • Winkel verstandig . Koop minder plastic en neem een ​​herbruikbare boodschappentas mee.
 • Gebruik gloeilampen die lang meegaan . Energiezuinige gloeilampen verminderen de uitstoot van broeikasgassen. Zet ook de lichtschakelaar uit als je de kamer verlaat!
 • Plant een boom . Bomen zorgen voor voedsel en zuurstof. Ze helpen energie te besparen, de lucht te zuiveren en de klimaatverandering tegen te gaan.
 • Stuur geen chemicaliën in onze waterwegen . Kies niet-giftige chemicaliën voor thuis en op kantoor.
 • Fiets meer . Rij minder.

Infographic met tien dingen die u kunt doen om de aarde te beschermen.

Meer en meer ontstaan er voedselbossen in Europa. Wat houdt zo’n bos in? Ik vond een hele interessante link :

https://www.voedselbos.eu/voedselbos/wat-is-een-voedselbos.html

Hieronder kun je de TED speech bekijken en beluisteren van Suzanne Simard : klik op onderstaande link. (Super interessant en niet moeilijk te begrijpen…)

https://www.ted.com/talks/suzanne_simard_how_trees_talk_to_each_other?language=nl#t-6157

Hieronder kun je zien wat de Covid-19 pandemie teweeg brengt in onze wereld :

Laten we hopen dat er steeds meer mensen wakker worden en inzien dat we de natuur moeten respecteren en onderhouden. De natuur is ons hele leven. Zonder kunnen we niet leven. En zoals we gezien hebben met de pandemie, kunnen we vlug overschakelen naar nieuwe gewoontes. Zo zou het ook moeten kunnen om onze planeet te redden.

Meet Alex

Ik heb recent Alex, een jongetje van 7 leren kennen. Hij heeft een instagram account en doet dit schitterend. Hij is zo begaan met onze planeet en vertelt met veel enthousiasme over de natuur en hoe we die beter kunnen onderhouden. Hij vertelt over zijn dierenliefde, over wat hij leert over de natuur, hij geeft tips over natuurboeken, hij toont filmpjes en foto’s over zijn moestuin en wat hij allemaal kweekt. Hij doet dat allemaal met een gemak en is ook heel beleefd wanneer we eens chatten. Echt een toffe kerel. Dat belooft voor later! Doe zo voort, Alex !

https://www.instagram.com/wildvanalex/

wildvanalex

 • 71 berichten
 • 547 volgers
 • 293 volgend

wildvanalex

🌳Nieuws over de Natuur
🐼Dierenvriend
🚫Plastic
🌻Moestuintje

stopam171.com/nl