Poëzieweek dag 2

Met al dit rare weer begin ik te dromen over ons mooi strand.   Vele kunstenaars hebben strandschilderijen gemaakt : de zee en het strand.  Dat is werkelijk één van de grootste aantrekkingsplaatsen voor de mensen.  Oke, de bergen en de Ardennen zijn ook mooi, maar de zee geeft je een gevoel van ruimte en overzicht.  Je kan heel ver kijken zowel over het strand als over de zee.

Ik vond een heel mooi gedicht.   Het zegt gewoon wat ik allemaal voel wanneer ik op het strand sta.

Strand

Ik zie de schepen varen.

De branding zingt z’n lied.

De wind waait door m’n haren.

Ik lach en ik geniet.

                  *

Ik ruik het natte zout.

De geur waar ik van hou.

Het zand dat lijkt wel goud.

Het water helder blauw.

               *

En als ik dan zo kijk

naar de verre overkant.

Dan voel ik me echt rijk

hier op dit mooie strand.

Geniet je ook zo van het strand?  Of waar ga jij het liefst naartoe?