Boek in de kijker 15 Het unicorn knutselboek

Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog. Eenhoorns en regenbogen: welk meisje houdt er niet van? Met de fantastische knutselideeën inHet unicorn knutselboek breng je magie in je leven, want papier, wol, stof en natuurlijke materialen bevatten magische eenhoornkracht. Probeer het zelf! Geef een eenhoorn-feestje met en regenboogtaart en maak samen met je vriendinnen knuffel-eenhoorns. Of duik lekker in bad met speciale eenhoorn-glitter-bruisballen. Of wat denk je van een glinsterende eenhoorn-sneeuwbol?

Een heel kleurrijk en leuk boekje om op alle mogelijke manieren eenhoorns te maken. Er is voor ieder wat wils… Alles wordt heel duidelijk uitgelegd aan de hand van vlotte tekst en aantrekkelijke foto’s. Echt een aanrader voor de “unicorn”liefhebber en knutselaar!!!

Een mini-piñata !!!

ISBN : 9789045212685

Publicatiedatum : 16/02/2018
Pagina’s : 64

Uitgever : Karakter Uitgevers BV

Ondertitel : fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog

Prijs : € 12,99

Het is al een tijdje dat ik meer en meer eenhoorns zie rondom mij.  Het is een leukefiguurtje met een mooie legende.  Vroeger had ik al wat gehoord over eenhoorns, maar nu wou ik weten waarom die nu zo van belang zijn.  En waar kun je zoveel informatie vinden?  Juist, ja, op internet.  Ik vond filmpjes en geschiedkundige info.  En ik vond ook wat leuke filmpjes om mooie “unicorns’ te tekenen.  Bekijk alles maar hieronder : 

Eenhoorn (fabeldier)

Domenico Zampieri, Maagd en eenhoorn (rond 1602).

 

 

 

Houtsnede ‘Of the Unicorn’ (1658).

 

 

 

 

De maagd Maria met een eenhoorn (ong. 1480), Nationaal Museum, Warschau

 

 

Een eenhoorn is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn voorhoofd.

De eenhoorn stond afgebeeld op antieke zegels uit de Indusbeschaving en werd genoemd door auteurs uit de Griekse oudheid, zoals Ctesias, Strabo, Plinius de Jongere en Claudius Aelianus. De Bijbel beschrijft ook een dier, de re’em (waarschijnlijk een wilde stier of oeros), wat in sommige vertalingen ten onrechte werd weergegeven als ‘eenhoorn’.

In de Europese volkscultuur werd de eenhoorn vaak afgebeeld als een wit paard- of geitachtig dier met een lange hoorn en gekloofde hoeven (soms met een geitensik). In de Middeleeuwen en Renaissance werd het gewoonlijk gekarakteriseerd als een zeer wild dier uit de bossen, dat symbool stond voor zuiverheid en genade, dat alleen kon worden gevangen door een maagd. De hoorn zou vergiftigd water kunnen zuiveren en ziekten kunnen genezen. In deze eeuwen werd de tand van een narwal (een tandwalvis) soms verkocht als hoorn van een eenhoorn.

(Wikipedia)

*************

Wat ontspanning : hoe teken je een eenhoorn ?

 

 

Artikel van de NRC.nl

De eenhoorn: een rage onder volwassenen met een kinderhobby

Terug van weggeweest: dwepen met de eenhoorn. Verkrijgbaar in alle soorten en maten. Volwassenen gaan er in onzekere tijden hun nostalgie mee te lijf.

Van een afstandje doet de afbeelding op het zwarte shirt in de H&M op Lexington Avenue in New York denken aan de merchandise van een metalband. Alleen schrijft de bekende ‘AC DC’-typografie ‘Unicorn Believer’ en is het plaatje een witte, vliegende eenhoorn omgeven door pastelkleuren. Ernaast hangt een wit shirt met de tekst ‘uni-cone’ boven een plaatje van een eenhoorn met regenboogmanen die uit een ijshoorntje (cone) piept. Bij de kassa liggen eenhoornbroches, daarnaast staat een paarse drinkbeker met ‘Unicorn Club’ en iets verder een plakbandhouder in de vorm van een eenhoorn uitgevoerd in paars met zilveren glitters.

En dat is slechts de eenhoornselectie bij de modeketen in Amerika. De Nederlandse H&M-tak verkoopt onder meer nog een roze, met eenhoorns overladen badpak en glitterballetpakje voor meisjes en een iPhonehoesje voor volwassenen.

Wie op Instagram en Pinterest op de Unicorn-hashtag zoekt, vindt macarons, toast, cocktails, taart, tosti’s, milkshakes, warme chocomel, bagels, badzout, breipatronen, muispads, sleutelhangers en pannenkoeken in de vorm of regenboog/glitterkleur van de eenhoorn. De ‘eenhoorn-eyeliner’ is een trend, net als ‘unicorn braids’ die doen denken aan de ingevlochten manen van een My Little Pony. En de ‘unicorn horn’, een enorme vlecht die bovenop je hoofd staat als een – inderdaad – hoorn.

Rugby fans in Hongkong verkleed als eenhoornen.Foto Kin Cheung/AP

Beautymerk Too Faced verkoopt onder de naam ‘Unicorn Tears’ glinsterende lippenstift in pasteltinten voor 22 dollar per stuk. Glittergel maakte een comeback als ‘Unicorn Snot’. In Bangkok is het Unicorn Café een bedevaartsoord voor Instagram-gebruikers gekleed in eenhoorn-onesies. En in Brooklyn opent Brooklyn Owl, een accessoirewinkel gespecialiseerd in eenhoornhoorns, voor kinderen en volwassenen, in alle vormen, maten en glitterkleuren.

De eenhoorn is, op z’n zachtst gezegd, een rage.

Sara Radin, jeugdcultuuranalist bij trendvoorspeller WGSN in New York, schrijft de nieuwe populariteit van het mythische wezen toe aan twee dingen: escapisme en nostalgie. „Jonge millennials en leden van generatie Z (de generatie die volledig digitaal is opgegroeid) zoeken producten en belevenissen die helpen hun zorgen en de onrust van het huidige politieke klimaat te vergeten.”

Ook heeft het volgens haar te maken met de opkomst van de ‘kidult’, de volwassenen met kinderhobby’s. „Jonge mensen zoeken naar speelgoed, films, videospellen en sprookjes uit hun jeugd in de jaren 90/00. Ze verlangen naar een tijd waarin het leven optimistischer, speelser en minder serieus was.”

De eenhoorn, een aantal decennia geleden vooral populair in de My Little Pony-vorm, lijkt dit allemaal te vereenzelvigen.

De trend komt niet uit het niets, zegt Radin, die de terugkeer van de eenhoorn al een paar jaar volgt. Ze zag hem van mode en beauty vrolijk doorgalopperen naar de categorie eten en drinken. „Het recentelijk sterk toenemende gevoel van politieke en sociale onzekerheid heeft de trend wel net dat duwtje gegeven om door te breken tot de massa.

Tot nu toe is het meest opmerkelijke eenhoornproduct dat ze voorbij zag komen een zak eenhoornwinden. Interesse? De ‘Unicorn Farts’ die worden aangeboden op de website Perpetual Kid zijn een zakje roze suikerspin voor bijna 9 dollar, en tijdelijk uitverkocht.

Ik hoop dat jullie nu wat meer weten over het schattige diertje dat nu zo veel voorkomt in onze leefwereld.   

 
Ook mijn bulletjournal moet eraan geloven.
Leuk om die regenbogen te tekenen en te denken aan de “unicorn”.
Doe iets speciaals, iets dat je niet verwacht wordt te doen…