Julia & Julia Gaby Rasters

Julia & Julia                    Gaby Rasters

Hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind? ‘Horen, zien en zwijgen. Weet je wel waar jij aan begint? Wat je over jezelf afroept? En nog erger, wie je meeneemt in je val? SURDUS is te machtig en te gevaarlijk. Jij bent het begin, maar misschien ook wel het einde. Jouw eigen einde…Jij speelt met vuur!’. Een waarschuwing aan de in Australië wonende dove Julia om vooral niet op zoek te gaan naar haar verleden. Een andere Julia in Nederland ontvangt ook een waarschuwing. Deze zeer getalenteerde pianospelende Julia is op zoek naar haar verdwenen tweelingzus. Haar zoektocht gaat wel heel ver en met hulp van haar pianoles-leerling Niky komt ze heel dichtbij de waarheid. De vraag is of ze die waarheid wel onder ogen wil komen. Deze zoektocht naar het verleden zal de toekomst van beide Julia’s voor altijd veranderen.

Onvoorwaardelijke liefde en grote morele dilemma’s komen tot uiting in dit spannende liefdesverhaal. De emoties zullen je grijpen en je wil nog maar een ding: achter de waarheid komen!

Gaby heeft een heel mooi muziekstuk laten componeren : dit kan je hieronder horen : 

titelsong Home_ Julia & Julia van GabyRasters _ Gaby Rasters _ Gratis luisteren op SoundCloud

Gaby Rasters werd bekend met haar feelgood trilogie Follow-Like-Share. Na haar succesvolle uitstapje in de thrillerwereld: Muurbloem, heeft ze de smaak te pakken. Ook Julia & Julia is een spannende roman, haar zesde, die je zeker zal verrassen. De kenmerkende manier van schrijven is gebleven; de emoties spatten van de bladzijden af en zullen je aan het denken zetten.

 

 

Eigen mening : Een grote aanrader !!! Dit boek is een juweeltje!  Toen ik begon te lezen, was ik direct mee in het verhaal.  Ik dacht dat het verwarrend zou zijn om te lezen over twee meisjes met dezelfde naam, maar niets was minder waar.  Het boek is netjes onderverdeeld in een proloog, 30 hoofdstukken en een epiloog. De hoofdstukken wisselen mekaar af : Australië (Perth) en Nederland (Amsterdam).  Daardoor kun je het verhaal heel goed volgen.  De ene Julia heeft haar verhaal in Australië en de andere Julia in Nederland.  Beide meisjes komen terecht in een afschuwelijke situatie wanneer ze naar mekaar op zoek willen gaan.  Julia uit Australië droomt steeds over een meisje dat haar iets wil zeggen.  Gaandeweg in het verhaal worden er dingen duidelijk : dingen die we samen met de meisjes ontdekken.  Gruwelijke situaties…  Ze worden allebei gesteund door sterke mannen.  Julia (Australië) vertrouwt Jake, maar in het verhaal zal je merken dat dat op sommige momenten heel moeilijk wordt.  Ze voelt zich door iedereen verraden.   Julia (Nederland) heeft dan weer Ralf die haar  ondersteunt en redt.  Ze proberen voortdurend te ontsnappen aan de akelige werkelijkheid en deze twee mannen spelen daar een belangrijke rol in.  Onvoorwaardelijke liefde en een onmeetbaar doorzettingsvermogen.  Het is ongelooflijk om te zien hoe sterk een onzichtbare band kan zijn tussen twee mensen. 

De grote vraag in dit boek is : hoe ver mag je gaan om een “perfect kind” te hebben?  En wil je wel een perfect kind?  Is dat uit liefde voor je kind of voor jezelf???

Het einde van dit boek heeft me doen wenen!!! Dat ben ik nog nooit tegengekomen : terwijl ik aan het lezen was, vloeiden de tranen uit mijn ogen.  Zo aangrijpend en liefdevol geschreven.  Dat is Gaby Rasters in al haar boeken. Ze schrijft vol passie en dat merk je zeer goed.

De epiloog is kort, maar heel mooi en vooral zeer symbolisch wat de namen betreft.  Als je het boek gelezen hebt, weet je direct waar die namen vandaan komen.  Meer vertel ik niet want ik wil niet spoilen…

Enkele quotes die me heel erg raakten : 

p. 12 : De puistjes in zijn gezicht laten de worsteling van zijn lichaam zien.

p. 61 : Ze probeert te roepen, maar het lijkt alsof de woorden de uitgang van haar mond niet vinden. (Zo diepzinnig gezegd…)

p. 72 : Wat daaronder zit, is pijn.  Heel diep verdriet.  De angst om alleen gelaten te worden.  De pijn van vernedering.  Niet gewenst te zijn.

p. 73 : Daar zit het zusje dat ik mij niet meer kan herinneren, maar dat ik voel bij elke uitademing.

p. 128 : Een goed pianospel is als een vrijpartij vol passie en liefde.  Met aandacht voor de ander.  Sensueel en soms sexy.  (Vanaf nu zal ik heel anders naar muziek luisteren…)

p. 218 : Omdat, zusje, de eerste geluiden die ik weer wil horen, van jou moeten komen. (In deze passage vloeiden mijn tranen onbeheerst….)

p. 221 : Het is prachtig.  Ik heb nooit geweten dat geluid zo mooi is.

p. 224 : Julia’s hart maakt overuren en klopt op plekken waarvan ze niet wist dat het kon kloppen.

p. 227 : Perfectie is geen kracht, maar juist een teken van zwakte. (Hierover zou men uren kunnen filosoferen…)

Het boek is een aanrader voor thrillerliefhebbers en romanlezers. Zeker een mooi geschenk voor onder de kerstboom…

 

ISBN : 9789086603718

Publicatiedatum : 25/10/2018
Uitgever : Ellessy relax
Uitvoering : Met zachte kaft
Editie : 1e editie
Prijs : € 18,50
De andere boeken vind je hier :

Gaby Rasters Follow-Like-Share