Tien boeken voor juli

Met een boekje in een vakantiehoekje…

We zijn er alweer!  De zomer is bij uitstek de periode om mooie boeken te lezen : dat mooie, romantische boek dat je een tijdje geleden kocht of dat interessante boek over lifestyle, of dat boek over een waargebeurd feit, of een autobiografie van je idool, of die sterke thriller, enz…   Genoeg redenen om te lezen.

 

Enkeltje Ierland           Charlotte de Monchy

Korte inhoud : Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Over de auteur :  Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA.  Ze schreef tot nu toe twee goed ontvangen romans, Zes maanden zonder en Enkeltje Ierland en werkt aan haar derde.  Ze woont met haar gezin in Haarlem.

In de pers 

‘Met Enkeltje Ierland heeft De Monchy een heerlijk feelgood verhaal geschreven. De personages zorgen voor een lach op je gezicht en door de Ierse omgeving ben je even in een andere wereld.’ **** Hebban.nl

Enkeltje Ierland is een heerlijke feelgoodroman met veel humor.’ **** Perfecteburenleesclub.blogspot.nl

‘Zoek je een boek waar je vrolijk van wordt? Dan raad ik Enkeltje Ierland aan.’ Pluizenbol.nl

Een aangename aanraderVriendschap, liefde, een omgeving om van te dromen en een happy end : alles wat je nodig hebt voor een heerlijke roman. Van de boeken van Charlotte de Monchy zijn in Nederland en Vlaanderen 35.000 exemplaren verkocht.  Ze publiceerde een aantal korte verhalen in o.a. Libelle en Vriendin.

ISBN : 9789022572504

Publicatiedatum : 20/01/2016
Pagina’s : 334

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 10 (midprice)

*******************************************************************************

De Medici               Matteo Strukul

 Een meeslepende historische roman over de machtigste familie van het vijftiende-eeuwse Italië, voor liefhebbers van de tv-series The Tudors en The Borgias
Korte inhoud : 
Liefde, moord en verraad
Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.Cosimo de’ Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden.Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agenda… Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven?

Over de auteur : Matteo Strukul  (Padua 1973) heeft rechten gestudeerd en specialiseerde zich daarna in Europees recht.  Zijn romans worden momenteel in twintig verschillende landen uitgegeven en ook de filmrechten zijn verkocht.  Hij woont met zijn vrouw in Padua, Berlijn en Transsylvanië.

De pers over de boeken van Matteo Strukul

‘De schrijfstijl van Strukul is duister en met een bijna obsessieve aandacht voor detail.’ La Repubblica

‘De adrenaline giert door je lijf bij het lezen van de romans van Strukul.’ Il Giornale

‘Matteo Strukul is een ware meester van het genre, hij weet actie, avontuur en spanning perfect te combineren.’ Il manifesto

 

ISBN : 9789022580752

Wordt verwacht : 25/07/2017

Pagina’s : 336

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Ondertitel : Florence, 1429. Giovanni de’ medici komt op mysteriuze wijze om het leven…

Prijs : € 19,99

*****************************************************************************

Een lucht vol Franse dromen                         Michelle Visser

 Echte zomerse feelgood: vriendschap en romantische verwikkelingen tegen de achtergrond van het prachtige Franse landschap, voor liefhebbers van de tv-serie Ik vertrek en Debbie Macombers Rose Harbor-serie

Korte inhoud : Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt, vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

Over de auteur :   Michelle Visser    (1973) debuteerde met de goed ontvangen historische roman “Véronique”.  Daarna verscheen haar tweede historische roman “Opstand”, die werd verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2014.  Met haar feelgoodroman “Het huis met de blauwe luiken” sloeg ze een nieuwe weg in; daarnaast heeft ze ook nog volop ideeën voor nieuwe historische romans.  Ze woont in Hengelo.

De pers over Het huis met de blauwe luiken

‘Een fijne zomerroman.’ Margriet

‘Een boek dat je heel goed in de tuin of bij het zwembad (in Frankrijk!) kunt lezen.’ Ebella.nl

‘Voor iedereen die ervan droomt zelf naar Frankrijk te vertrekken of graag in Frankrijk op vakantie gaat, is dit een heerlijk herkenbaar en sfeervol boek.’ Cleeft.nl

ISBN : 139789022578186

Uitgever : Boekerij

Prijs : € 15.00

Reeds eerder van haar verschenen  maar ook heel mooi :

Het huis met de blauwe luiken

Korte inhoud : Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.
In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing?

blz ; 288 pagina’s

ISBN : 9789022572498

verschenen in juli 2015

prijs : € 12,50

*********************************************************************************

Het huis op de kliffen        Liz Fenwick

Een heerlijke feelgoodroman in het betoverende, ruige landschap van Cornwall


Korte inhoud : 
Als Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt bedreigd door een invasie, stuurt het Amerikaanse leger een peloton soldaten naar de ruige kust van Cornwall. Amelia en Adele, twee zusjes die wanhopig hun best doen om zich staande te houden tijdens de grimmige oorlogsjaren, vinden hun aanwezigheid een meer dan welkome afleiding. Maar op een avond wordt er een verraad gepleegd dat de zusjes voorgoed uit elkaar zal drijven.

Decennia later besluit Lara na een akelige scheiding naar Windward te gaan, een landhuis in Cornwall dat ze alleen kent van familiefoto’s. Als ze aankomt bij het landgoed valt ze midden in een trouwerij, een huwelijk dat bij voorbaat gedoemd lijkt te mislukken… Rust er door een dramatische gebeurtenis in het verleden een vloek op het huis die ieders toekomst zal beïnvloeden?

Over de auteur : Liz Fenwick groeide op in Boston en woonde jarenlang in Engeland.  Tegenwoordig verdeelt ze haar tijd tussen haar huit in Cornwall en haar huis in Dubai.  “Het huis op de kliffen” is haar vijfde roman.

De pers over de boeken van Liz Fenwick

‘Ontspannend, vlot geschreven en romantisch.’ NBD Biblion

‘Een intrigerend, gevoelig en ontroerend verhaal.’ Elizabeth Buchan

‘Een hartverscheurend verhaal over verlies en herstel.’ Woman and Home

ISBN : 139789022581209

blz : 384 pagina’s

verschijnt in juli

uitgeverij : De Boekerij

prijs : € 19,99

********************************************************************************

In elkaars armen                      Catherine Cookson

De boeken van Catherine Cookson zijn zonder uitzondering stille eversellers


Korte inhoud :
In 1945 keert Matthew Wallingham na jaren aan het front terug naar Engeland. Hij is blind en weet niet wat hij met zijn toekomst aan moet. Bij thuiskomst blijkt de situatie in zijn ouderlijk huis verre van rooskleurig: zijn vader is ziek, zijn moeder diep ongelukkig en zijn jongere broer, die al die jaren succesvol voor de boerderij heeft gezorgd, voelt zich bedreigd door de terugkeer van de oudste zoon.

Matthew probeert wanhopig een nieuw leven op te bouwen en merkt dat hij steeds afhankelijker wordt van Liz, zijn verpleegster en in toenemende mate de vrouw die al zijn gedachten beheerst. Maar Liz draagt een geheim met zich mee, een schaduw van geweld die alles waar Matthew op hoopt in gevaar kan brengen. Kunnen Matthew en Liz over die schaduw heen stappen en een zonnige toekomst tegemoet gaan?

Over de auteur : Catherine Cookson (1906-1998) begon pas te schrijven op haar vierenveertigste, maar groeide uit tot een van de meest gelezen en succesvolste schrijvers van romantische boeken ter wereld, met een oeuvre van meer dan honderd titels.  Ze overleed enkele dagen voor haar 92ste verjaardag.

Over de boeken van Catherine Cookson

‘Voor lezers die houden van romantiek en bijzondere familierelaties, naast mooie beschrijvingen van het ruige landschap.’ NBD Biblion

‘Catherine Cooksons boeken zijn net zo heerlijk warm en fijn als Downton Abbey, maar dan veel herkenbaarder.’ Goodreads-lezer

‘Als ik Cookson lees, krijg ik altijd een heel warm gevoel en ben ik vol hoop dat de mensheid sterk genoeg zal zijn om het geluk toe te laten.’ Goodreads-lezer

Aantal pagina’s:  400
Verschijningsdatum: 25/07/2017
ISBN : 9789022566633
uitgeverij : De Boekerij
prijs : € 19,99
********************************************************************************
De vijand                    Tom Wood
Korte inhoud : 

Victor is als huurmoordenaar de allerbeste in zijn vak. Door omstandigheden moet hij nu voor de CIA werken en dat gaat hem niet makkelijk af. Als een mislukte missie uitmondt in een uiterst chaotische situatie tussen twee internationale wapenhandelaren, begint Victor zich te realiseren dat zijn nieuwe bazen wellicht niet het beste met hem voorhebben.

Hij moet drie moorden plegen, maar na elke aanslag raakt hij dieper in een samenzwering verwikkeld die maakt dat hij iedereen begint te wantrouwen. En dan met name de mensen die aan zijn kant horen te staan… Victor realiseert zich te laat dat hij een pion is geworden in een spel dat hij niet van plan was te spelen. Want hij is niet langer de jager, maar de prooi.

Over de auteur :   Tom Wood woont in Londen.   Zijn debuut “De jager” is het begin van de bestsellerserie over huurmoordenaar Victor.  Als Tom niet aan het schrijven is, beoefent hij graag Krav Maga of doet hij aan boksen.
  • pagina’s: 432 blz
  • uitgeverij : Meulenhoff Boekerij B.V
  • verschijnt : 27 juli 2017
  • ISBN: 978-9022580219
  • prijs : € 17,50
De jager                     Tom Wood   (eerder verschenen)
Vergeet Jack Reacher, vergeet Jason Bourne, vergeet James Bond. Hier is… Tom Woods Victor

Korte inhoud :
Victor is een freelancer, een professional, een killer – de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, hij werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en hij krijgt ervoor betaald.Wanneer hij in Parijs is om een routineklus op te knappen voor een anonieme klant loopt hij in een hinderlaag en moet hij ineens vechten voor zijn leven; een rol die volkomen nieuw voor hem is. Hij heeft geen idee wie zijn tegenstander is, maar één ding is zeker: hij laat zich door niets tegenhouden. Victor slaat op de vlucht en trekt door Europa terwijl de autoriteiten hem proberen te dwarsbomen en hij op de hielen wordt gezeten door niet één maar meerdere huurmoordenaars en geheime diensten. Maar Victor is geen makkelijk doelwit – en hij is minstens zo meedogenloos als zijn achtervolgers…

De pers over De jager

‘Een non-stop adembenemende thriller met actiescènes van wereldklasse. Dit is de beste actiethriller die ik in jaren heb gelezen.’ Joseph Finder

‘Een indrukwekkend uitgewerkte thriller. De scènes zijn levendig en de plot wordt goed over de hoofdstukken verdeeld. Spannend!’ The New Yorker

‘Een voortreffelijk debuut. Thrillerfans zullen halsreikend uitkijken naar meer van deze veelbelovende schrijver.’ Publishers Weekly starred review

ISBN : 9789022579893
Publicatiedatum : 03/03/2017
Pagina’s : 448
Uitgever : Boekerij
Ondertitel : Een meedogenloze huurmoordenaar is deze keer zelf de prooi
prijs : € 10,00
****************************************************************************
Leugenaar                           Sarah  Naughton
Voor de vele liefhebbers van psychologische thrillers: een nieuwe ster!

Korte inhoud : 
Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop.Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen…

Over de auteur : Sarah Naughton groeide op in Dorset en woont nu in Londen met haar man en twee kinderen.  Zij studeerde Engels en werkte als redacteur in de reclamewereld.  “Leugenaar” is haar debuutthriller.

De pers over Leugenaar
‘Een snelle, briljante pageturner… Ik voorspel een hit.’ Liz Nugent

‘Heerlijk slim, ik blijf maar nadenken over de geweldige, vernuftige constructie van dit boek.’ Emma Kavanaugh

‘Leugens, geheimen en moord geworteld in een jeugdtrauma in deze boeiende thriller die je niet meer loslaat.’ Helen Smith

ISBN: 9789022580745
blz: 352
uitgeverij : Boekerij
prijs : € 17,50
*******************************************************************************
Bonjour Tristesse        Françoise Sagan

Korte inhoud : In Bonjour tristesse brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Rivièra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar. Cécile accepteert dit niet zonder slag of stoot en besluit haar vaders huwelijksplannen te ondermijnen. Ze bedenkt een plan waarbij ze haar naasten als pionnen bespeelt.

Toen Françoise Sagan Bonjour tristesse in 1954 op achttienjarige leeftijd publiceerde sloeg het in als een bom. Ondanks haar eigen jonge leeftijd had ze een roman geschreven die blijk gaf van een diepgaand inzicht in de psyche van een meisje als zijzelf en haar problemen met volwassen worden.

Over de auteur : Françoise Sagan (pseudoniem van Françoise Quoirez, 1935-2004) debuteerde in 1954 met “Bonjour tristesse”.  Deze roman werd in 1957 verfilmd.  Sagan ontleende haar pseudoniem aan de Prince de Sagan, een personage uit “Op zoek naar de verloren tijd” van Proust, die ze zeer bewonderde.

De pers over “Bonjour tristesse”

“Bonjour tristesse is nog altijd een overrompelend boek.”  de Volkskrant

“Weinig andere boeken geven, ook bij herlezing, zo compact en indringend de illusie weer die vakantie is. ” NRC Handelsblad

“Er bestaat geen twijfel over de literaire waarde; het spat er na de eerste bladzijde vanaf.” François Mauriac, winnaar Nobelprijs voor de Literatuur 1952

ISBN : 9789029092111

blz: 128

uitgeverij : Meulenhoff

prijs : € 7,50

******************************************************************************

Binnenkort komen de boeken voor augustus.