Afternoon tea of high tea?

Carol Bailleul

Afternoontea of high tea? biedt alle tools om zelf een echte Britse afternoontea te organiseren. Aan de hand van leuke weetjes en interessante achtergrondinformatie over het ontstaan ervan, maken jij en jouw gasten op een originele manier kennis met deze bijzondere ceremonie. Met de eenvoudige recepten in het boek kan je direct zelf aan de slag. Genieten maar!

  • ISBN-nummer: 9789089247131
  • Verschijningsdatum: 20/05/2019
  • Aantal bladzijden: 96
  • Uitgeverij: VBK – Houtekiet
  • Afmetingen: 170 mm x 240 mm
  • Prijs : € 19,99

Deze namiddag was Carol Bailleul aanwezig in de Standaard Boekhandel Bredene met een degustatie van thee en een lekker stukje bananencake. Smaakte heel goed.

We hadden een gezellige babbel…
De vrouwen hadden vroeger een mooi houten kistje met links en rechts plaats voor de groene en zwarte thee. In het midden lag de suiker.
Carol schreef een lief woordje in mijn boek.

Over de auteur :

Carol Bailleul organiseert theeproeverijen en theeworkshops, en baat twee gastenkamers uit. Als theesommelier verdiept ze zich in de Britse afternoontea. De uitspraak “Altijd tijd voor thee” van de Gekke Hoedenmaker uit Alice in Wonderland is haar op het lijf geschreven!

Er is altijd tijd voor thee …

Wat vind ik van het boek?

Ik heb het vlot uitgelezen deze namiddag in de veranda in het zonnetje samen met een kop thee en wat lekkers. Een ideaal boek daarvoor. Ik kon heerlijk wegdromen in de wereld van de thee. Carol vertelt op een heel aangename manier over haar passie : thee.

De eerste dubbele pagina is er eentje vol met prachtige theekopjes. Zo kom je direct in de juiste sfeer. Dan komt er een woord vooraf dat bevat een korte geschiedenis en een woordje van Jane Pettigrew, een wereldberoemd Brits thee-experte. In de inleiding legt ze uit hoe ze ertoe kwam om theesommelier te worden. Echt boeiend!

Je krijgt recepten van de heerlijke scones en de clotted cream. Ik kreeg er echt zin in om ze te proeven.

De teksten zijn doorweven met mooie foto’s en interessante weetjes. Het is een plezier om erin te lezen. Je krijgt echt zin om zelf een afternoontea te organiseren of nog beter : eens bij haar op theebezoek te gaan. Zij organiseert dus ook allerlei afternoonteas. Zowel op locatie als in haar eigen workshopruimte. Voor elk wat wils. Je kan al deze informatie vinden op haar mooie website : www.teabrewingart.be

Op het einde van het boek krijg je ook wat Britse thee-etiquette mee : de do’s en don’ts van de afternoontea. Heel interessant om te weten.

De gezellige theetafel in het verhaal van Alice in Wonderland. Ik vind dit een hele mooie prent.
Hier zie je de Mad Hatter in de film van Alice in Wonderland.

Dus heb je zin in een lekkere kop thee, spring eens binnen bij Carol. Spanjaardstraat 9 te 8450 Bredene (België)

De etalage van de Standaard Boekhandel zag er heel aantrekkelijk uit…