Adventskalender 2022 : dag 11

Sweet Love : Mélange aromatisé de thé noir, poivre rose, guarana et épices. Deze thee heeft een pittige en gekruide smaak.

Een gedurfde zwarte thee, roze peper, betoverende kruiden en een knalroze blik… Hoe kan iemand niet in de ban raken van Sweet Love?

“Een flinke portie zwarte thee, een vleugje verse roze peper en vooral wat betoverende kruiden die dit heerlijke elixer zo overheerlijk maken! Kruidnagel, kardemom, kaneel, anijs… perfect, ze zijn er allemaal. Alles wat we nodig hebben zijn een paar bezweringen, en… STOP! Ik was bijna de kostbare guaranazaden vergeten! Nu is het klaar! Deze liefdestinctuur is gewoonweg onweerstaanbaar!”
Dit is ongeveer wat er gebeurde in de Kusmi-workshops terwijl de experts je Sweet Love-melange aan het brouwen waren – een roze getinte, organische infusie die veel lijkt op een toverdrank!

Wanneer ik een thee proef weet ik graag wat erin zit en ga ik op onderzoek uit naar de ingrediënten die ik niet ken. Zo is dat voor ‘guarana.’ Ik heb wel al eens een voedselsupplement met guarana genomen en dat gaf nogal wat energie…

Wat is guarana?

De werking van Guarana – Ontdek de Top 10 Voordelen - Spiruella.nl

Guaraná is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk ‘energiesupplement’. De wetenschappelijke naam is : Paullinia cupana.

Wat zijn de voordelen van guarana? – Guarana Forca

Guaraná Antarctica is een unieke fruitige frisdrank die haar smaak dankt aan de unieke guaraná bes uit Brazilië. Beleef het Braziliaanse gevoel van zon, zee, strand, samba en carnaval met Guaraná.

Guaraná Antarctica frisdrank bestellen | Albert Heijn

Wordt ook erg gegeerd in de voedinssupplementenwereld.

Arkopharma Arkocaps Guarana Bio 130 Capsules | Newpharma

Dus deze Sweet Love tea zal je zeker een goede oppepper geven…

Het bedeltje is een sterretje. Ik vind het heel mooi en het houdt goed recht in de armband.

De praline smaakte weer heel intens.

De happy stone is een hartenboompje. Vorig jaar schilderde ik voor de eerste keer zo’n boompje op een steen en velen waren enthousiast daarover. Ik gaf zo’n steentje aan de mensen die nauw aan mijn hart lagen. Onze kleine Free vond deze steen zo mooi dat ze hem in het begin iedere keer wou vastnemen. Ik heb zo’n steen liggen op onze glazen salontafel. Gelukkig was ze er voorzichtig mee en nu laat ze hem gewoon liggen.

De voet van onze salontafel ziet er misschien vreemd uit voor jullie, maar het is de kruin van een olijfboom. Een bevriende kunstenaar maakte ooit die glazen tafel voor zichzelf en toen hij verhuisde, wou hij die wegdoen. Wij waren toen net op bezoek in Gordes en vroegen of we hem mochten kopen. Zo gezegd, zo gedaan. En nu staat die hier al jaaaaaren. Onze planten passen er prachtig op en de boomstructuur is goed te zien. Zoals jullie weten, spelen bomen een belangrijke rol in ons leven…

Daarom vond ik het symbool van een boom met hartjes zo mooi. Een boom draagt leven en zelfs wanneer de blaadjes vallen, komt er nieuw leven onder. Daarom is het goed om de blaadjes in de tuin tijdens de herfst en winter te laten liggen. Zo kunnen vele dieren er hun schuilplaats in vinden. En… de blaadjes beschermen ook de ondergrond en de wortels tegen de vrieskou. Ze zijn de beste voeding voor onze tuin.

Zorg dus goed voor je tuin deze winter. Je zal er des te meer voor beloond worden in de lente wanneer alles terug gaat bloeien.

Ik wens jullie nog een fijne dag! Tot morgen !