Boost your love life

Online relatiecursus van Ivonne Schouten – Hoek

Een schitterende en inspirerende relatiecursus : niet enkel om problemen op te lossen, maar ook met waardevolle tips voor relaties waar het goed mee gaat.

Ik kreeg deze cursus cadeau van Ivonne voor mijn verjaardag! Wat was dat een leuke verrassing ! We hebben reeds heel wat gechat en voelen mekaar zo goed aan. Het klikt gewoon tussen ons. Ik hoop haar ooit eens in levende lijve te kunnen ontmoeten. Dat wordt zeker een gezellige ontmoeting.

Maar nu verder over de cursus. Eerst bezocht ik de site ervan en bekeek ik de verschillende onderdelen.

De lay-out van de pagina’s is zeer duidelijk en aantrekkelijk. Je overloopt eerst even wat er allemaal te doen valt.

 • De cursus zelf ‘Boost your Love Life’ omvat 13 pagina’s. Daarin zitten de 6 videolessen van telkens ongeveer 15 minuten en enkele korte leesteksten, daarbij nog luistercolumns en schrijfsels van Jan Heemskerk en Daisy Mombeek.
 • Lees eerst even deeltje 2 : Hoe volg ik deze cursus? Het is echt wel goed dat je dit eerst leest want er staan tips in hoe je deze cursus kan doorlopen. Doe niet alles in één keer!
 • De algemene informatie is zeer nuttig : per kijkles zijn er documenten te downloaden en ook nog enkele podcasts. Er is veel bonusmateriaal : o.a. relatiechecklist en Liefdesbingo, … Je hebt één jaar toegang tot de ledenomgeving om het cursusmateriaal te bekijken en te beluisteren.
 • In het deeltje ‘Over Ivonne Schouten-Hoek’ gaat het over haar loopbaan als advocaat en wat er daarna allemaal gebeurd is. Zo leer je haar als persoon wat beter kennen. Ze vertelt over haar missie en haar lezingen.
 • Featuring gastschrijvers : hier maak je kennis met de twee schrijvers die ook aan bod komen in deze cursus.
 • Cursus gevolgd. En nu? Hier vind je heel wat tips om mee aan de slag te gaan. Raadpleeg wekelijks de website voor nieuwe artikelen.
 • Hoe kwam deze cursus tot stand? Het mooie verhaal van twee talentvolle nichtjes. Heel leuk om te lezen.
 • De community van Boost your Love Life : wanneer je je inschrijft voor deze cursus, word je automatisch lid van deze community.
 • Je kan ook nog 6 x per jaar een webinar volgen : dat lijkt mij heel boeiend.
 • Na deze cursus laat Ivonne je niet in de kou staan, je kan nog steeds bij haar te rade voor persoonlijke issues.

Hierboven zie je de hele cursus. Eerst volgt er een introductie en dan krijg je de blokken. Elke blok is zeer goed opgebouwd met een kijkles van ongeveer 15 minuten. Die wordt onderbroken door interessante tips (telkens een cupido met pijltje) en duidelijke omschrijvingen in korte zinnen. Allemaal heel goed te begrijpen. Af en toe is er ook een filmpje tussen dat op de lachspieren kan werken. Daardoor wordt het een aangename en ontspannen cursus om te volgen. De voorbeelden die Ivonne aanhaalt, zijn steeds heel herkenbaar. Wat ik jou aanraad : neem er een schriftje bij om dingen die jij niet wil vergeten of doen, erin te schrijven.

Wat mij vooral bijbleef :

 • De mooie quotes die gebruikt worden. (bv. A compliment a day, keeps the lawyer away…)
 • Ik leerde de vijf liefdestalen kennen. Zo ook dat verschillende mensen verschillende liefdestalen kunnen hebben en mekaar zo soms misverstaan.
 • De tekst over de ‘Kracht van complimenten.’
 • De vijf talen van verontschuldiging.
 • Weten dat intimiteit veel meer is dan enkel sexualiteit.
 • De Kus voor een Klus Kalender is goed bedacht en motiverend.
 • De vele bijlagen die bondig en toch voldoende uitgebreid zijn.
 • De vriendelijkheid en het vermogen van Ivonne om alles te brengen op een rustige en opgewekte manier.
 • Het decor rond en achter Ivonne is gezellig en aan het raam wordt de ruiker bloemen regelmatig afgewisseld. (Oog voor detail)
 • De vele beelden en filmpjes zijn boeiend, verhelderend en leuk om te zien.

Ga maar gauw aan de slag met deze cursus. Heel ontspannend en inspirerend.

www.overliefdegesproken.nl

Nog een weetje : De illustraties die je tegenkomt, zijn van de hand van haar mama Annelies Hoek, een van Nederlands bekendste portretschilders. www.annelieshoek.nl

Lieve Ivonne, nogmaals bedankt voor deze superleuke en interessante cursus. Ik ben al 36 jaar samen met mijn man, Bernard, waarvan 33 getrouwd. En toch heb ik nog dingen gevonden die ik beter kan doen, of die we samen beter kunnen doen. Dus, dank je daarvoor.

Over Ivonne :

Ivonne Schouten – Hoek (1969)

Carrièreswitch: Van echtscheidingsadvocaat naar relatiecoach

“In de meer dan tien jaar dat ik gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator was, heb ik openhartige en diepgaande gesprekken gevoerd met mijn cliënten over hun relaties. Ik signaleerde vaak dezelfde soort problemen in verschillende relaties en zag schrijnende gevallen waardoor ik me steeds vaker ging afvragen of sommige scheidingen voorkomen hadden kunnen worden als er meer kennis was geweest over terugkerende thema’s als communicatie en seksualiteit.

Ik sprak met relatietherapeuten en seksuologen over wat er nodig is om een relatie ook op lange termijn goed te houden, ik las tientallen relatieboeken en liet mij omscholen tot relatiecoach. Ik vond concrete antwoorden op vragen als: hoe krijg je waardering voor wat je doet; wat moet je weten over de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen en hoe breng je het vuur terug in jouw seksleven als dat even op een laag pitje staat.

De antwoorden die ik vond heb ik verwerkt in oplossingsgerichte lezingen voor iedereen die een fijne relatie wil, zonder therapie, zonder het lezen van stapels boeken en zonder moeilijke gesprekken. Ik geef concrete, direct toepasbare tips aan de hand van herkenbare voorbeelden en met humor.

Mijn missie

Het is mijn missie om zo veel mogelijk stellen op een snelle manier het beste uit hun relatie te laten halen en singles een goede relatiestart te geven als ze een nieuwe liefde vinden. Hoe wil ik dat bereiken?

In 2020 heb ik mijn bedrijf Over Liefde Gesproken opgericht waarin ik lezingen geef en in 2021 hebben we daar de online relatiecursus Boost Your Love Life aan toegevoegd.

Lezingen

Tot 2020 heb ik diverse lezingen gegeven met direct toepasbare relatietips: openbaar en besloten, algemeen en aangepast voor specifieke thema’s.

Ze schreef ook een leuke en spannende roman. Mijn recensie lees je hieronder : Dit boek is niet meer in de verkoop maar wel nog in de bibliotheken te vinden.