De nieuwe boekenoogst voor juni

 

 Nieuwe boeken voor juni

We zijn alweer half mei.  Wat vliegt de tijd toch voorbij !

En vooral als het leuk is, dan hebben we dat vluchtige gevoel.  Maar als je aan de kassa wacht in de supermarkt, dan heb je het gevoel dat het eeuwig duurt.   Inderdaad, het is ons gevoel…    We stellen ons regelmatig de vraag wat “tijd” is.  Wel, ik heb een boek gevonden dat daar dieper op ingaat.

Waarom tijd vliegt                       Alan Burdick

Een verrassende, intrigerende en onderhoudende zoektocht naar wat tijd eigenlijk is en hoe wij tijd ervaren.

Korte inhoud : Interessante inzichten en leuke weetjes

Waarom lijkt de tijd zo lang te duren als we voor een stoplicht wachten en waarom vliegt hij voorbij als we naar een leuke film kijken? Hoe komt het dat sommige mensen exact weten hoe laat het is als zij midden in de nacht wakker worden? En hoe kan het dat we precies weten hoe hard we moeten lopen om de trein te halen?

Tijd: we leven er midden in maar het blijft een raadsel. In zijn per momenten geestige maar altijd heldere en onderhoudende betoog gaat Alan Burdick op een persoonlijk onderzoek uit naar wat tijd eigenlijk is en hoe wij tijd ervaren. Voor zijn zoektocht spreekt hij met wetenschappers, gaat hij te rade bij filosofen, bezoekt hij onder andere de meest accurate klok ter wereld, en reist hij naar Alaska om te ervaren hoe het is wanneer het nooit donker wordt.

Het fenomeen tijd wordt naarmate het boek vordert steeds intrigerender. Als lezer wil je er steeds meer over weten en gelukkig verrast Burdick je telkens weer met nieuwe feiten en inzichten.

Over de auteur : Alan Burdick werkt voor “The New Yorker” en schreef voor Elements, The New York Times Magazine, Harper’s, CQ, Discover en Best American Science and Nature Writing.

In de pers : 

‘Een fascinerend betoog. Je zult anders naar het verleden én het heden kijken.’ Elizabeth Kolbert, auteur van Het zesde uitsterven

‘Ik ben helemaal ondersteboven van dit boek.’ Charles Duhigg, auteur van Macht der gewoonte

‘Helder, intelligent en prachtig geschreven.’ Hanya Yanagihara, auteur van Een klein leven

Aanrader : Ik zou het interessant vinden om dit boek te lezen omdat ik altijd in de knoei lig met het begrip “tijd”.  Ik heb altijd tijd tekort.  Ik wil zoveel doen op één dag dat ik soms gefrustreerd ben dat me dat niet lukt.  Men zegt : tijd is relatief, is subjectief, enz…   Wel, in dit boek wordt alles haarfijn uitgelegd.  Het is misschien tijd om even de tijd te nemen om dit boek te lezen.

 

Aantal pagina’s: 384
Afwerking: Paperback
Verschijningsdatum: 27/06/2017
ISBN :  9789029092128
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 22,99

Ik spreek je aan                       Primo Levi

Een autobiografie in dialogen.

Een nog nooit eerder gepubliceerd werk van Primo Levi, zowel voor lezers die zijn werk goed kennen als voor hen die voor het eerst met hem kennismaken.

Autobiografische getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog
Begin 1987 voert Giovanni Tesio gesprekken met Primo Levi als basis voor een geautoriseerde biografie. Levi laat zich uitgebreid interviewen en geeft zich bloot en praat over zaken die in zijn boeken niet aan bod komen: zijn kindertijd en zijn jeugd, de vormende jaren tijdens het opkomende fascisme, zijn ouders, familie en vrienden, zijn studentenleven en het vage besef Joods te zijn. Het blijkt dat Levi zich vanaf zijn puberteit tot aan de ontmoeting met zijn vrouw dood- en doodongelukkig voelde: klein van stuk, seksueel extreem verlegen en niet in staat te voldoen aan het beeld van de man. De biografie kwam er niet omdat Levi vroegtijdig stierf.

In Ik spreek je aan zijn de gesprekken opgenomen, die samen een kleine, mooi gecomponeerde autobiografie vormen waarin Levi prachtig over zijn leven vertelt. De intensieve dialogen laten het geheugen spreken en zitten vol leven, vol verhalen en vol geschiedenis.

Ik spreek je aan is voor degenen die het werk van Primo Levi niet kennen een interessante introductie; lezers die zijn werk goed kennen maken hier voor het eerst kennis met een jonge Levi.

Over de auteur : (1919 – 1987) een van de belangrijkste Italiaanse naoorlogse auteurs, was van beroep chemicus.  Daarnaast wijdde hij zich in toenemende mate aan de literatuur, wat hem in zijn latere leven wereldwijd succes als schrijver opleverde.  Bij Meulenhoff verschenen van hem eerder onder andere “Is dit een mens” en “Zo was Auschwitz”.  

Ik geloof dat ik iemand ben die veel strijd heeft geleverd.  Sommige gevechten heb ik verloren, andere gewonnen.  Ik moet wel over een zekere innerlijke kracht beschikken, want ik heb Auschwitz overleefd en dat is een enorm gevecht.”   Primo Levi
De pers over het werk van Primo Levi

‘Primo Levi heeft een immens rijk en rauw idee van de psychologie van misbruik en onderdrukking en dat kan hij ook nog eens op een heel emotieloze manier vertellen. Zo hebben verhalen het meeste effect, voor mij, als ze zonder opsmuk of retorische trucs worden verteld.’ Louis Theroux, de Volkskrant

‘Wat Levi beschrijft, gaat ons voorstellingsvermogen nu te boven. De oorlogsverhalen kennen we wel, want er is veel over de oorlog geschreven. De vragen die de schrijver echter aan zichzelf stelt, maken dit boek heel bijzonder. Door dit boek ben ik toch anders om me heen gaan kijken.’ VolZin

Waarom wil ik dit boek lezen ? Ik maak het mezelf niet gemakkelijk met dit boek te willen lezen.  Ik heb ook familie die in Auschwitz gevangen gezeten heeft.  Zoals zovele mensen, stel ik mij veel vragen en wil begrijpen wat daar allemaal gebeurd is.  

PUBLICATIEDATUM: 22-06-2017
ISBN: 9789402309423

Uitgeverij : Meulenhoff, Boekerij

Prijs : € 17,99

 

Hou me vast                            Lori Nelson Spielman

Als Annie haar zus verliest, dreigt het verdriet haar en haar moeder voorgoed uit elkaar te drijven…

Heerlijke feelgoodroman voor de lezers van Jojo Moyes, Marian Keyes en Nicholas Sparks.

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

Een roman over de moed vinden om naar je geluk te zoeken – en ervoor te vechten.

 

Over de auteur : Lori Nelson Spielman woont met haar man in Michigan.  Haar debuut “Een bijzonder jaar” was een wereldwijde bestseller.  Het boek verscheen in meer dan 25 landen en de filmrechten werden verkocht aan Fox 2000. 

Eerder verschenen :

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met ‘vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.
Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten?

De pers over de boeken van Lori Nelson Spielman

‘Helder proza, een pittig hoofdpersonage en een ruime hoeveelheid plottwists maken dit boek tot een heerlijke leeservaring.’ Kirkus Reviews

‘Heel innemende roman met sympathieke personages die leest als een trein.’ NBD Biblion

‘Een schitterend, ontroerend verhaal dat ons eraan herinnert alles uit het leven te halen.’ Cecelia Ahern, auteur van PS Ik hou van je

PUBLICATIEDATUM: 06-06-2017
ISBN: 978940230904

Uitgeverij : Meulenhoff, Boekerij

Prijs : € 17,50

 

OPSTAAN                             Jackie van Laren

Het ideale zomerboek, om lekker mee weg te dromen op het strand


Een verloren liefde hervonden
Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

De pers over de boeken van Jackie van Laren

‘Lekker boek, genieten!’ VROUW glossy, De Telegraaf

‘Een achtbaan van emoties, drukte, aantrekkingskracht en ervaringen: kortom, een achtbaan van Q.’ Chicklit.nl

‘Zin is een snelle en heerlijke roman die je niet snel wilt wegleggen.’ Hebban.nl

PUBLICATIEDATUM: 06-06-2017
PAGINA’S: 336
ISBN: 9789022581131
PRIJS: € 15,00
Uitgeverij : Meulenhoff, Boekerij
Over de auteur :  Jackie van Laren heeft twee grote passies in haar leven : muziek en verhalen.   Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek.  Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden.  Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster.
Waarom zou ik deze boeken willen lezen ? Ze zijn heerlijk ontspannend.  Je kan ze lezen wanneer je in de zomer in de tuin ligt of op vakantie aan het zwembad.  Echte feelgoed romans.

    ( Eerder verschenen )    VALLEN                                 Jackie van Laren    

 Vallen van Jackie van Laren (bekend van de enthousiast ontvangen Q-serie) is een roman over de verrassing van echte liefde, die er heel anders kan uitzien dan je ooit had verwacht. Ook Vallen zit weer boordevol humor, exotische locaties, kleurrijke personages en leuke details over de internationale muziekwereld.

Anne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de al even keurige, kreukvrije Ian. Ze interviewt Rory Maquary, beruchte Hollywood Bad Boy, leadzanger van een wereldberoemde rockband en gelauwerd acteur, en ze blijkt een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje Rowland, die het erg moeilijk heeft sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op Rowland past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière als journalist en voor het kind, maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar…

ISBN : 9789022577226

Publicatiedatum : 07/06/2016 (vorig jaar dus, is eerste deel)
Pagina’s : 400
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 5,00 (kennismakingsprijs)

NAAR BED, NAAR BED                (soms zou je liever sterven)    M.J. ARLIDGE
Wie van een goed spannend boek houdt, is hier zeker goed bediend.  Arlidge heeft er al enkele op zijn kerfstok staan.
 Al ruim 75.000 verkochte exemplaren van de boeken van Arlidge in Nederland en Vlaanderen

Snelheid, gruwel en een fijne plot
Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motorrijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

ISBN : 9789022578599
Wordt verwacht : 27/06/2017
Pagina’s : 384
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Ondertitel : Soms zou je liever sterven

Prijs : € 19,99
Over de auteur : M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries.  “Iene miene mutte” was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek.  Dit is het vijfde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Waarom raad ik deze boeken aan?  De verhalen van Arlidge doen je op de top van je stoel zitten terwijl je leest.  Doorheen alle verhalen volg je mee hoe Helen Grace de zaken oplost.  Maar je leert haar ook beter kennen en voelt met haar mee.  Het is interessant om te zien hoe ze op in bepaalde situaties reageert.  Je leeft als het ware met haar mee.  Het is een hele sterke reeks.

De pers over de boeken van M.J. Arlidge

‘Doet niet onder voor Karin Slaughter… de plot zit prima in elkaar, tot en met de ontknoping.’ Trouw

‘De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk moeiteloos verhaaltechnische problemen eerst creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ Het Parool

‘Je nagels krijgen heel wat te verduren terwijl je hoofdstuk na hoofdstuk verslindt.’ Hebban.nl

Eerder verschenen : 

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden?

 In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.
Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie. In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit als vermist opgegeven, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich voor haar uitgegeven. De dader is duidelijk niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Zodra inspecteur Helen Grace achter het motief van de moordenaar probeert te komen, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…
Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…

ELKE DAG EEN ZOEN                                   Lars van der WerfDe nieuwe selectie van Lars’ allermooiste, liefste, grappigste, virtuooste versjes.

Glimlachen moet je wat Lars betreft elke dag doen, zoveel mogelijk, en om je daar een beetje bij te helpen heeft hij weer een heel boekje vol glimlach geschreven. Net als zijn eerste twee succesvolle bundels is ook “Elke dag een zoen” een bonte verzameling geestige, lieve en verrassende versjes – een rijmend feestje dat je jezelf of een ander graag cadeau doet.

“M’n lucht heb ik blauw gemaakt

de zon laat ik maar schijnen

en van de allermooiste liedjes

draaien we alleen de refreinen”

Over de auteur : Lars van der Werf (Rotterdam, 1987) treedt regelmatig op door heel Nederland met zijn versjes en typemachine.  Van zijn eerste bundels, “Versjes van Lars” en “Heb lief”, zijn al meer dan 20.000 exemplaren verkocht.  Je kan hem volgen op fb versjesvanlars en instagram larsvdwerf.

“Versjes van Lars” was, na “Die van die van u” van Annie M.G. Schmidt, de tweede bestverkochte poëziebundel van 2015.   Lars heeft meer dan 12.500 volgers op Instagram en 30.000 likes op Fb.

Waarom lees ik zijn versjes graag ? Ze gaan steeds over de alledaagse dingen die we allemaal kennen, maar hij leert ons kijken met andere ogen.           En hij kan heel goed rijmen.  Dat vind ik nog steeds heel aangenaam om te horen en te lezen.  Hij is ook een optimist en maakt je blij met zijn mooie versjes.  Is eigenlijk een boekje om te schenken of naast je bed op je nachttafeltje te leggen.  Je kan er telkens enkele lezen voor je blijgezind gaat slapen.

De pers over Lars van der Werf

‘Zijn versjes doen iets met je.’ Vriendin

‘Lars’ gedichten toveren een glimlach op je gezicht.’ De Groene Amsterdammer

‘Hij weet iedere keer weer precies te benoemen waar jij geen woorden voor hebt.’ Wendy

‘Een romantische hipster met een blauwe typemachine die vertederende liefdesgedichten schrijft.’ Cosmopolitan

PUBLICATIEDATUM: 13-06-2017
ISBN: 9789029091992

UITGAVE: Gebonden omplakte band
PRIJS: € 10,00

Eerder verschenen : 

Het is heel cheesy om te zeggen, maar het is wel waar: op elke bladzijde van dit boekje met versjes van de jonge dichter Lars van der Werf, zit in het papier en de drukinkt een glimlach voor op je gezicht verstopt.

Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de “Versjes van Lars” doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen.

Dus schrijf de versjes vooral over in liefdesbrieven aan de liefde van je leven en op kaarten naar je moeder, dat vindt Lars helemaal niet erg. En lees ze elke dag voor het naar bed gaan. Glimlachend gaan slapen is veel gezonder.

“Wat zou het fijn zijn 

als ik de stralen van

de zon in een doosje kon doen,

om open te maken als jij er niet bent

en jouw wegzijn niet went 

en ik verlang naar een zoen”

 

Een bundel versjes van Lars van der Werf is het ideale cadeautje voor geliefden, familie en iedereen die je een warm hart toedraagt. Zijn eerste boekje was een succes, net als zijn optredens, waarbij hij op verzoek versjes op maat schrijft. Met zijn tweede bundel “Heb lief” voorziet hij zijn vele fans van 120 gloednieuwe versjes.

 

 

En nu deze : voor wie graag op reis gaat en wat inspiratie nodig heeft voor leuke activiteitjes…     Inderdaad, “het Bucketlist boek voor op reis

Elise De Rijck

Do it now, sometimes ‘later’ becomes ‘never’: 250 dingen die je moet gedaan hebben op reis!

Met leuke, inspirerende quotes : “Collect moments, not things”

“Dream as if you’ll live forever.   Live as if you’ll die tomorrow.”

 

 

ISBN : 9789401444927

Wordt verwacht : 13/06/2017
Pagina’s : 128

Uitgever : Lannoo

Ondertitel : 250 dingen die je gedaan moet hebben tijdens je vakantie

Prijs : € 12,50

 

Over de auteur : Serial multitasker Elise De Rijck schreef in 2015 haar eerste boek.  “Het Bucketlist Boek” bleek al gauw een bestseller te zijn.  Ondertussen publiceerde ze reeds 9 boeken waaronder ook “Het Bucketlist Boek voor koppels” en “Het Bucketlist Boek voor ouders“.

Waarom vind ik die boekjes leuk? Wel, ik heb ze allemaal eens goed bekeken in de winkel en ze zijn stuk voor stuk heel leuk en speels.  Je voelt je weer jong.  Inderdaad, ik heb het “Vriendenboek” in mijn bezit en liet reeds enkele van mijn lieve vriendinnen erin schrijven.  Ze hebben er echt hun werk van gemaakt.  Hilarisch en goed gevonden onderwerpen en leuke vragen.  Ik herbeleef mijn jeugd waarin ik ook enkele vriendenboekjes verzameld heb.  En ik merk dat er nog steeds veel kinderen zijn die zo’n boekjes invullen en ronddelen.  Ik mag ze regelmatig de weg wijzen naar ons rek met een heel assortiment van vriendenboekjes. Dus waarom mogen wij, als volwassene, niet wat pret beleven met zo’n boekje?  En… het is een leuk cadeautje om te geven of te krijgen…

 

De opvolger van Het bucketlist boek. Jij bent dus iemand die de achterflap van een boek leest, leuk! Want je wilt geen kat in een zak kopen? Gelijk heb je! Maar er valt niet heel veel te zeggen over dit boek. Het is een vriendenboek voor volwassenen, zeg maar ‘grotere mensen’. Want wanneer ben je eigenlijk echt volwassen? Je geeft het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug. Herhaal dit tot het boek vol is. Klaar! Kat in een zak? Zeker niet, als je later oud(er) en grijs bent, heb je iets leuks om naar terug te grijpen. Een ‘memento’ noemen ze dat. Ook leuk: geef een volledig ingevuld boek aan iemand cadeau of leg het in het toilet zodat je gasten iets te doen hebben tijdens het *je weet wel*. KOM ALLES TE WETEN OVER JE VRIENDEN. EN HOE DENKEN ZIJ ECHT OVER JOU? Met vragen als: dit staat op mijn bucketlist, mijn grootste blunder ooit, dit heb ik het laatst gegoogeld, zo zie ik jou over 10 jaar, dit is de kleur van mijn tandenborstel,… Leuke opdrachten die je samen met je vrienden kan doen, krijg je er gratis bij. Bonus!

Hieronder zie je 2 leuk ingevulde pagina’s van mijn boekje :

 

Mijn vriendinnen hebben er echt hun werk van gemaakt.  Werkelijk met veel liefde neergepend.

In augustus verschijnt ook de succesvolle scheurkalender 2018 !!!

In navolging van haar succescvolle scheurkalender voor 2017 stelde Elise opnieuw een kalender samen met 365 dingen die je absoluut moet gedaan hebben in 2018. Gooi een muntstuk in een fontein in je buurt, zet de tv buiten en geniet van een outdoor movie night of speel verstoppertje in het donker, met zaklampen! Voor elke dag koos ze een spannende quote om te koesteren, in te kaderen of op te hangen aan de muur.

€ 14,99

 

En hier volgt nog een leukerd !!!

HET MEEST NUTTELOZE BOEK DAT JE ABSOLUUT MOET HEBBEN !           David Demaerschalk

Het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben! Nutteloze dingen maken je leven rijker, fleuriger en gevulder. Wist je dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien? En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is? Scoor punten met de nutteloze quiz en verdiep je in de meest nutteloze quotes die je beslist moet kennen. Het nutteloze boek staat boordevol nutteloze dingen die je absoluut moet weten.

 

Aantal pagina’s:  192
Afwerking:  Paperback
Verschijningsdatum:  23/05/2017
ISBN: 9789401444095
Uitgever: Lannoo
Prijs : € 14,99

Over de auteur : David Demaerschalk is een zelfverklaard expert in nutteloosheid en weet als geen ander zijn dagen nutteloos door te brengen.  Daarnaast is hij actief als kunstschilder, cartoonist en demotivatiecoach.  Zijn sterrenbeeld is iets met een boog. 

Hier zie je een voorbeeld van zo’n “gekke” nutteloze lijst : hele korte carrières.  Eigenlijk wel eens leuk om te weten…

 

 

 

 

 

Voor de fans van “Wreck this journal”

Het grappigste cadeauboek van het jaar

Gebaseerd op De Nutteloze Website

Een aanrader : Ik zou het zeker schenken aan een hele leuke en grappige vriendin die houdt van zot doen.  (Maar ik zou het zeker eerst zelf eens lezen…)

 

 

Ma vie en rose                 Annemie Struyf                 

Een jaar in Frankrijk
  • Annemie Struyf trok een jaar naar Frankrijk op zoek naar een andere manier van leven en werken.

In 2016 trok de bekende tv-maakster en auteur Annemie Struyf naar Frankrijk. Niet om te stoppen met werken – ze zou er twee tv-reeksen draaien en gaan schrijven – maar wél om op een andere manier te gaan werken. Geen meetings meer, geen werkplek in het drukke Brussel, gewoon zo klein en flexibel mogelijk werken. In Frankrijk zelf de verhalen sprokkelen van mensen die hun droom hebben waargemaakt. En verder wilde ze meer groen en stilte, meer zuurstof en ruimte, meer tijd voor zichzelf en haar geliefden, meer tijd om te lezen, te schrijven, te ontmoeten, te luisteren en te beleven. Ten minste, dat was het plan. Maar uiteindelijk liep alles toch anders dan verwacht. Dit boek is het hoogstpersoonlijke relaas van Annemie. Het bevat impressies van haar tijd in Frankrijk. Gedachten en verhalen, maar ook ontmoetingen met mensen die haar leven in Frankrijk niet alleen smaak en kleur hebben gegeven, maar bovenal inzicht, troost, plezier, kracht en beschutting.

Aantal pagina’s: 280
Afwerking: Paperback
Verschijningsdatum: 05/09/2017
ISBN: 9789401444736
Uitgever: Lannoo
Prijs : € 24,99
Over de auteur : Annemie Struyf is journaliste, tv-maker en moeder van vijf kinderen.  Zij publiceerde ophefmakende reportages en sleepte op die manier heel wat prijzen in de wacht.  Zij publiceerde al heel wat bestsellers die de Vlaamse boekentoptiens beheersten.  Ook in de tv-wereld leidt haar journalistieke talent tot hooggewaardeerde en veelbesproken reportages zoals de reeksen “In Godsnaam” en “Via Annemie” op één.
.
Waarom praat ik er nu al over en vind ik dit een interessant boek?
Wel, ik heb reeds verschillende van haar reportages gezien en heb het boek “Zij en ik” ook al gelezen indertijd.  Ze heeft een vlotte pen en heeft ook een open blik op de wereld.  Daardoor kan ze bepaalde dingen loslaten en op weg gaan naar nieuwe visies en zo ook nieuwe mensen leren kennen.
En de nieuwe reeks “La vie en rose” is al in maart gestart op VRT één.  Er komen nog 9 tv-spots bij de reeks Chez Annemie waarin Annemie een reeks gasten uitnodigt in een Zuid-Frans kasteel.  In oktober en november 2017 op één.   Het boek verschijnt pas in september.
Het is het persoonlijke dagboek van Annemies jaar in het zuiden van Frankrijk.  Een zoektocht naar meer levenskwaliteit.  Niet weg van het leven, maar net dieper er middenin.  Een inspirerende spiegel voor iedereen die zelf ook droomt van meer rust, zuurstof en kwaliteit.
Hier stopt mijn lijstje voorlopig.  Ik ben steeds op zoek naar nieuwe boeken.
Tot de volgende lijst …