Ik wou dat ik een vogel was

Prachtig cadeauboek op groot formaat met linnen rug, met een natuurgedicht voor elke dag van het jaar!

Dit is een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favorieten en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig boek om in te grasduinen, of om elke dag open te leggen!

Met 180 illustraties van Frann Preston-Gannon en gedichten van J.C. Bloem, Imme Dros, Jan Hanlo, Judith Herzberg, Ingmar Heytze, Rutger Kopland, Ted van Lieshout, Lucebert, Hendrik Marsman, Koos Meinderts, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Edward van den Vendel, Bette Westera en vele anderen.

  • ISBN-nummer: 9789021679976
  • Verschijningsdatum: 13/11/2019
  • Aantal bladzijden: 329
  • Uitgeverij: Ploegsma
  • Prijs : € 39,99

Over de illustrator :

https://www.frann.co.uk/

DSC_1481.jpg

Frann Preston – Gannon is een bekroonde illustrator en ontwerper wiens werk over de hele wereld is gepubliceerd. Ze heeft het geluk gehad met een aantal uitgevers samen te werken, waaronder Pavillion, Nosy Crow, Walker, Lonely Planet, Templar, Chronical Books, Wren and Rook, Beach Lane, Henry Holt en Harper Collins USA. 
 

In april 2011 werd ze de eerste Britse ontvanger van de ‘Sendak Fellowship’ en bracht de herfst van dat jaar door met wonen en leren van de grote meester van illustratie, Maurice Sendak, in zijn huis in Connecticut.

Wat vind ik van het boek ?

Toen dit boek in mijn brievenbus viel, was ik heel blij. Wat woog hij zwaar… Ik deed voorzichtig de verpakking open en ontdekte een prachtig boek : een harde, kleurrijke kaft en een linnen rug. Ik opende het boek en zag toen de prachtige illustraties. Ik bladerde steeds maar door, ik wou niet stoppen,… al die mooie tekeningen en kleuren. Voor elke dag van het jaar is er een leuk versje. Er zijn hele korte, korte en langere gedichtjes. Alles past zo goed samen : de tekeningen met de tijden van het jaar. De vier seizoenen komen goed aan bod en dan nog eens elke maand ook. Iedere maand is er een inhoudsopgave met de titels van de versjes. Het is werkelijk een plezier voor je ogen om door dit boek te bladeren. Er zit ook een blauw lintje tussen zodat je kan bijhouden waar je was. Dit boek kan je op een speciale plaats leggen waar je het kan laten openliggen op het gedicht van de dag.

Dit is een tijdloos boek voor groot en klein. Iedereen zal blij zijn met zo’n mooi boek. De combinatie van gedichten en tekeningen is heel geslaagd en doet je wegdromen. Het is een indrukwekkende bloemlezing geworden dat in geen enkel huis mag ontbreken. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je dit mooi boek samen bekijkt met je kind of kleinkind, dat er zich dan prachtige gesprekken zullen ontwikkelen.

Ik kreeg ook even een nostalgisch gevoel bij sommige gedichten die ik herkende van vroeger. Bijvoorbeeld dit gedicht hieronder : “Jantje zag eens pruimen hangen.”

Een alom gekend gedicht … hebben we allemaal geleerd !!!

Deze tekening hieronder vond ik zo mooi. Je voelt je echt midden in een bos.

We eindigen met 50 tinten groen !

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de prachtige illustraties en de leuke gedichten. Een mooi geschenk voor groot en klein !