Gastrecensie Lion

door Ophélie Declercq

Mijn nichtje Ophélie las het boek “Lion” en het raakte haar zo, dat ze er een recensie over schreef. Ze deed dat heel zorgvuldig en goed. Ik heb dit boek reeds lange tijd gerecenseerd en haal het nog even boven.

Ophélie schreef mij :

Ik las op reis dit boek en vond het zo mooi dat ik het graag even deel met jou.
Ik ben zelf geen grote lezer, ik lees zeer traag en heb graag boeken die mij mee nemen in hun verhaal. Deze zomer aan het zwembad las ik het boek Lion van Saroo Brierley, een waargebeurd verhaal. Het boek deed mij iets, nam me mee en het las ook zeer vlot. 
Je wordt meegenomen in het levensverhaal van Saroo ( schrijver), een jongetje van 4 dat woont in Indië. Hoe hij Indië beleeft als kind omschrijft hij zelf zeer mooi. De verantwoordelijkheden, eetgewoonten, klassensysteem,… . Ook de zoektocht en de terugkeer naar zijn natuurlijke familie. Hoe een snelle, ondoordachte beslissing je hele leven kan omgooien tot een heel ander levensverhaal.
Op een avond neemt Saroo samen met zijn grotere broer de trein en verdwaalt hij. Zijn avontuur en levensbestemming wisselt in een flits. Hij komt terecht in een grootstad waar hij verschillende culturele en maatschappelijke problemen van Indië tegen het lijf loopt. Uiteindelijk komt hij in een tehuis terecht voor verdwaalde kinderen, niet veel later wordt hij geadopteerd door warme en liefdevolle ouders uit Australië. Hij ondergaat een normale jeugd in Australië, tot hij “volwassen” wordt en zijn natuurlijke familie opnieuw gaat opzoeken. Vindt hij zijn broers, zusje en mama terug in Indië?

Lieve Ophélie, wat een mooie recensie. Ik voel dat je enorm genoten hebt van dit verhaal. Inderdaad, je leven kan in een ommekeer veranderen en je op een heel andere weg zetten. Net zoals jij nu mama geworden bent. Jouw leven is ook enorm veranderd. Je bent een schitterende en zeer liefhebbende mama geworden. Iedereen kan zien hoe gelukkig je bent met je twee mannen thuis. Proficiat !

Hieronder zie je nog even de link naar mijn recensie :