De Vasari gang

Ontdek de ingang naar je diepere levensbestemming

Karin Achten

Korte inhoud :

Is het overlijden niet slechts een overgang naar een hogere dimensie, waar wij tijdens ons leven op aarde zo nu en dan een glimp van te zien krijgen door bewustwording en inzichten door ervaringen?

Met deze vraag worstelt freelance schrijver, Julia, gedurende haar onderzoek naar ‘het ongeziene’ voor haar nieuw te schrijven boek. Het feit dat haar vriendin Caro, onlangs is overleden, lijkt het schrijfproces in de weg te staan, totdat haar leven een onverwachte wending neemt. Op aanwijzing van haar dementerende moeder, reist Julia samen met haar dochter, Jackie, af naar Florence. Daar maakt Julia voor het eerst kennis met een parallel Universum, waar niet alleen de rijke historie van Florence tot leven komt, maar ook een aantal bijzondere ontmoetingen uit een ver verleden haar intrigeren. Balancerend tussen spiritualiteit en rationaliteit, weet Julia uiteindelijk een brug te slaan tussen de dunne sluiers van het hier-nu en het hiernamaals. Neem samen met Julia een sprong naar een nieuw bewustzijn en ontdek de ingang naar je diepere levensbestemming. Het is dichterbij dan je denkt…

‘Luister goed, lief meisje: ‘De zon gaat onder. Dat wil zeggen dat op aards niveau de
vergankelijkheid van het mensenkleed zichtbaar wordt. Je wilde onderzoeken en
schrijven over de dunne scheidingslijnen tussen het hier-nu en het hiernamaals?
Wil je deze ervaring dan met je meenemen? En de lezers bevrijden van de angst
die gepaard gaat met de geboorte van de hemelse werkelijkheid?’
– Fiene-

  • Productcode (EAN): 9789493071575
  • Verschijningsdatum: 20/10/2020
  • Aantal bladzijden: 168
  • Uitgeverij: Obelisk Boeken
  • Auteur(s): Karin Achten
  • Prijs : € 24,99

Over het boek :

De proloog trekt mij onmiddellijk het verhaal in. Ik voel mee met het personage dat probeert de moeilijkste brief van zijn leven te schrijven. En die prachtige herinnering aan zijn geliefde, hoe mooi hij dat omschrijft ! ‘Nog nooit was ik zo van mijn stuk gebracht en nog nooit voelde ik zo’n sterke verbinding met een vrouw. Alleen al bij het horen van haar naam, ruik ik de geur van sandelhout, bloesem en patchoeli. Kruidig en zoet. Zie ik kleuren die ik niet kan beschrijven en zelfs niet op het doek tot uiting kan laten komen en hoor ik de meest hemelse klanken die ik ooit heb gehoord.’ Hoe beleeft hij zijn liefde met zoveel zintuigen. Echt heel lyrisch gezegd.

De rode draad : ‘Liefde is een mysterie en laat zich niet vangen door beperkingen. Voor altijd is zij de Engel van mij hart.’ Dit komt verder in het verhaal meermaals voor.

In het eerste hoofdstuk maak ik kennis met Olivia, een hele speciale persoon, die ik eigenlijk graag zelf zou willen tegenkomen, maar die mij toch wat schrik inboezemt… Gewoon omdat ik onwetend ben in deze materie. Alweer word ik meegetrokken in deze beleving. Ik voel mij zoals Julia. Dit is een bijzondere ervaring.

Al sinds de dood van mijn ouders zoek ik naar tekenen van hen. In het begin, nu 10 jaar geleden had ik de indruk dat ik tekenen zag rondom mij : in een vlinder die bij me kwam zitten, in een veertje dat ik in de tuin vond, in de madeliefjes die in een kring groeiden, in een korte droom, … Nu, zoveel jaar later, gebeurt dat veel minder. En toch voel ik dat ze voor mij zorgen… En nu kom ik dit boek tegen en zie het ook als een teken dat ik misschien contact met hen kan hebben… Wie weet…

Julia wil een boek schrijven over ‘de andere werkelijkheid, welke na dit aardse leven op ons wacht’ en zo te ontdekken welke rol ons huidige leven hierin heeft. De dood van haar vriendin Caro laat haar niet los. Ze vraagt zich af waar haar energie gebleven is. Ze zal merken dat Caro haar steeds blijft helpen…

Ook haar moeder, die langzaam wegglijdt in haar geest en in haar verleden, zal haar op de weg zetten die ze zal volgen : Florence, met haar prachtige kunstgeschiedenis, zal haar naar de Corridoio Vasariano brengen, de geheime gang, ongeveer één kilometer lang en over de Ponte Vecchio. Wat ik hier leerde over dementie en beleven vanuit de intuïtieve hersenhelft, was voor mij van groot belang. Zo kan ik ook de dementie van mijn papa beter verwerken.

Dit verhaal is voor mij van onschatbare waarde. Het komt nu in mijn leven als een teken dat ik de dood van mijn ouders een plaats kan geven en de band met hen voor een deel kan loslaten, maar ook kan verwerken. Ik kon maar niet stoppen met lezen, wilde steeds verder met Julia de tekens ontdekken die haar op haar weg hielpen.

Er komen veel interessante gegevens in voor zoals het gedicht uit ‘Dante’s Goddelijke Komedie.’ Dante zal haar begeleiden via haar moeder. Door de boeken van haar moeder te bekijken en te lezen, zal ze ook hier hints vinden. ‘La Divina Commedia’, ‘Dante’s reis door het Hiernamaals.’ Hoe boeiend allemaal.

En zo komen we bij dat andere verhaal van Maria Celeste, de dochter van Galileo Galilei (in de zeventiende eeuw). De verwevenheid van de verhalen van Julia en Maria Celeste is wonderlijk goed. Naargelang ik verder las, merkte ik dat er veel overeenkomsten waren. Het verleden geeft tekens aan het heden en zelfs aan de toekomst… Hier krijg je een parallel verhaal in het verleden. Dat werkt zeer verrijkend voor het personage Julia en ook voor mij als lezer.

Julia gaat op reis naar Florence samen met Jackie, haar dochter. Dit wordt de mooiste reis van hun leven. Ik wou dat ik zoiets had kunnen meemaken met mijn mama…

Ik vond een hele goede raad in dit boek voor mij, als hooggevoelige. p. 44 : Olivia vertelde me ooit dat ik te veel ‘open’ sta en andermans energie makkelijk overneem. ‘Sluit jezelf iedere morgen en iedere avond voor het slapen gaan af, door denkbeeldig een koepeltje over je heen te plaatsen.’ Dat probeer ik nu ook te doen, als ik het niet vergeet… Dat geeft mij een gevoel van eigenbescherming. Ik zorg nu veel beter voor mezelf.

‘l’angelo del mio cuore sei tu…’ voor mij de rode draad in dit boek. Zo mooi en waar !!!

Dit boek is een ware ‘trip down memorylane.’ Dit vind ik zo raak gezegd. Zo voelde het voor mij de hele tijd aan.

Op een bepaald moment in het boek wordt er over palliatieve sedatie gesproken. Dat hebben ze ook met mijn papa gedaan. Tot nu wist ik niet goed wat ik daarvan moest denken. Maar nu snap ik het en voel ik het als goed aan. p. 129 : ‘Dat betekent geen euthanasie maar het verlagen van het bewustzijn, zodat angst, pijn en nog verdere verwardheid haar in deze laatste levensfase bespaard blijven.’ Ik wist dat mijn papa heel zijn leven lang bang was om te sterven. Dat maakte mij verdrietig, maar nu weet ik dat hij in goede handen was. Hij stierf in mama’s armen, heel rustigweg…

Op het einde van het boek vind je een werkboek. ‘Om een gelukkig en zinvol leven te kunnen leven, is het van groot belang om je diepere levensbestemming te vinden.’ Dat geloof ik stellig. En dat ben ik meer en meer gaan beseffen na de dood van mijn ouders. Dit werkboek kan je op weg helpen om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen. Er wordt ook wat uitleg gegeven over numerologie. Dat kende ik niet en het boeit me. Ik rekende mijn missie getal uit en kan er nu mee aan de slag.

Dit boek is een grote aanrader, zeker voor wie gevoelig is voor de vragen van het leven…

Enkele bijzondere quotes :

p. 11 : Het zijn Caro en mijn moeder die mijn hart raken. Het frustreert en blokkeert me, en daarmee onbewust ook de toegang tot mijn creatieve bewustzijn, besef ik.

p. 21 : ‘Wabi-Sabi’ Het Japanse begrip staat symbool voor de schoonheid van imperfectie. De filosofie omarmt de eenvoud, vergankelijkheid en incompleetheid van het leven. Een mooie metafoor voor het brein van een dementerende.

p. 26 : Is dood wel dood? … Of is het leven hier op aarde een voorportaal van een grotere werkelijkheid, die nog moet komen? Is het overlijden niet slechts een overgang naar een andere dimensie, een hogere dimensie waar wij tijdens ons leven hier op aarde zo nu en dan een glimp van te zien krijgen door bewustwording en inzichten door ervaringen?

p. 53 : ‘Zoals je weet, leidt synchroniciteit ons naar onze bestemming. Let op de aanwijzingen van toevallige ontmoetingen.’

p. 91 : ‘Onze universiteit, hier in Florence, staat bekend om de zachte en onmeetbare waarden in het leven te bestuderen, in plaats van het rendements-denken, waarbij alles draait om cijfers en macht. Daarom denk ik dat uw ervaring en filosofische kijk op het leven van grote toegevoegde waarden kan zijn voor onze studenten.’

p. 102 : ‘Professor, hoe zou u het beste geluk willen omschrijven?’ … antwoordde ik dat geluk zich niet in woorden laat vangen, maar dat het een reeks van aaneengeschakelde bewustwording momenten zijn, waarbij je een gelukzalig gevoel overvalt.

p. 133 : ‘Het is de liefde die jou naar mij heeft geleid en welke vorm ik straks zal aannemen, onze liefdesband zal nimmer verloren gaan.’

Over de auteur :

Welkom op mijn blog, waar jij je dagelijkse shot krijgt over alles wat te maken heeft met Health, Food and Drinks, Sport, Spirituality, Fashion en natuurlijk About Me!!

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Karin Achten en alle bovenstaande items hebben mijn gezonde interesse. Door mijn niet te stillen honger naar kennis en inzicht over een gezonde levensstijl, nieuwsgierige aard om alle nieuwe dingen en behandelingen te onderzoeken en mijn absolute passie om te schrijven, leidde dit mij naar de mogelijkheid om deze inspiratie met jullie te delen in TodayIMeet…

http://www.todayimeet.nl

Veel inzicht en kennis heb ik opgedaan als sportinstructrice, voedingsdeskundige, detoxcoach en sensitherapeut. Ik heb mensen mogen helpen naar een gezonde levensstijl en dat bracht veel voldoening. Dit wil ik graag met een breder publiek delen en deze vorm van sharing past hier perfect bij.

In 2008 kwam ik voor het eerst met spiritualiteit in aanraking. Wat een diepe ervaring is het als je je realiseert dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde dan de meeste van ons kunnen waarnemen. Dingen lopen zoals ze moeten lopen en ik kwam in contact met een medium
die mij vroeg samen met haar een boek te schrijven over hoe gewoon paranormaal is. Dit resulteerde in het boek ‘Gewoon para Normaal’, welke in 2014 is uitgebracht.

Puur, eerlijk, no nonsens, magisch, vrij en speels, is de insteek van deze blog. Iedereen heeft een bestemming en een levensdoel. Door mij te volgen, zal ik je stapje voor stapje inspireren en aanmoedigen om geluk/ gezondheid te genereren en richting te geven aan wat jij belangrijk vindt in je leven.

Als freelance schrijver, columnist, numerologe en founder van het
online gezondheidsplatform www.todayimeet.nl, wil Karin Achten
mensen inspireren en motiveren hun diepere levensbestemming
te helpen vinden door bewustwording en inzicht te scheppen in
het levensconcept.

Beste Karen, ik heb heel veel aan dit boek gehad. Ik was reeds op zoek naar mijn diepere levensbestemming waarvan ik al een deel gevonden had in het opvoeden en liefhebben van mijn drie jongens. En nu merk ik ook dat ik een mooie taak heb in het liefhebben en begeleiden van mijn kleindochtertje, Free, op haar levensweg. Maar ook mijn vriendschappen met medemensen vind ik heel belangrijk. En telkens brengen ze mij van de ene mens naar de andere. Ik zie ook veel tekens rondom mij en probeer ze te integreren in mijn leven. Ik ga gauw je andere boek lezen dat ik ook van je mocht ontvangen. Dank je daarvoor. Ook jij bent voor mij een waardevol teken in mijn leven geworden.

Toos van Boxtel – Gewoon Toos, zeggen ze ook wel eens. Paranormaal is eigenlijk heel normaal, daar ben ik het lopende voorbeeld van. In 1996 kwam mijn spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling. Vanuit de Geestelijke Wereld heb ik dingen mogen ervaren om mij klaar te stomen voor het werk wat ik nu al jaren met liefde mag doen. Gedurende deze periode heb ik een dagboek bijgehouden, nog niet wetende waarom. Pas jaren later werd mij dit duidelijk. Een jonge vrouw stapte mijn praktijk binnen en stelde zich voor. Karin is haar naam…

Mijn hele ontwikkeling heb ik samen met schrijfster en lifestylecoach, Karin Achten, uitgewerkt en dit resulteerde in het boek ‘Gewoon para Normaal’. Het boek geeft een inkijkje in hoe mijn ontwikkeling is gegaan en daarnaast nemen wij je mee in onze vriendschap, vreugde, verdriet en verwondering. Kortom; de ontdekkingsreis van het leven. Misschien ga je zelf ook door een transformatie, dan kan dit boek je zeker helpen!

Karin Achten – Vanaf het eerste moment dat ik de praktijk van Toos binnenstapte, was ik direct op mijn gemak. Mijn beiden ouders waren overleden en ik zat nog met veel levensvragen, boosheid en verdriet. Door mijn ontmoeting met Toos heb ik antwoorden gekregen. Antwoorden en nog veel meer. Zij heeft mij laten ertvaren wat zich werkelijk achter de grauwe sluier van de dood bevindt. Dit heeft mij de kracht en het vertrouwen gegeven om verder te gaan met mijn leven en op mijn beurt mensen te inspireren.

Karin Achten is tevens auteur van ‘De Vasari Gang’ en founder van het online gezondheidsplatform www.todayimeet.nl