Puur Pascale 2

   Puur Pascale 2                       Pascale Naessens

Daar is ze dan!  Het is haar alweer gelukt om een prachtboek op de markt te brengen.  Ze weet als geen ander schoonheid met lekker, gezond eten te combineren.

Toen het boek net binnen was in de winkel heb ik het kijkexemplaar doorgebladerd en was direct enthousiast.  Het boek begint met enkele prachtige natuurfoto’s, een sympathieke inleiding, een uiteenzetting over de visie van professor Dariush Mozaffarian, dan uitleg over de methode die ze graag volgt en dan komt het : een prachtige foto van courgettes met hun bloemen.  Dat sprak mij onmiddellijk aan omdat we net deze zomer zoveel courgettes gekweekt hadden in de tuin.  De uitleg over deze heerlijke groente is heel interessant en daarna volgen er 11 recepten met courgettes.  Had ik die maar wat eerder gehad.  Mijn favoriet is courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes.  (p. 36).

Er volgen nog heel wat recepten met andere groenten zoals : artisjokken, spinazie, broccoli, wittekool, zuurkool, paddenstoelen, knolselder, noten, kikkererwten, witlof, spruiten en wortels.  Telkens ook met uitleg en mooie foto’s over die heerlijke groenten.

Ik heb reeds 2 recepten uitgeprobeerd met mijn gezin en ze vonden het allemaal unaniem heel lekker.  Ik heb gescoord, allez … met hulp van Pascale…

Ik maakte zalm met broccoli, avocado en een oosters sausje (p. 78).  Het was een feestelijke maaltijd.  We vierden de thuiskomst van onze twee oudste zonen die terugkwamen van Japan en Colombia.  Ze hebben alles gretig opgegeten.

Het tweede recept was dat van wortel-en kipburgers (p. 216).  Dat smaakte ook zo goed.  Ik had geluk dat ik de porties wat verveelvoudigd heb, want het was ook een toppertje.  De jongens hebben nog het restje meegenomen voor op kot.

Er zitten ook enkele zoete recepten tussen  met chocolade.  Aan jullie om ze te ontdekken…

Smakelijk !!!!

 

ISBN : 9789401443944

Publicatiedatum : 22/08/2017
Pagina’s : 240

Uitgever : Lannoo

Ondertitel : beter eten is beter leven

Prijs : € 29,99