Ridders kussen niet

Jan De Kinder

  • Grappig en fantasierijk prentenboek
    – Over verliefd zijn en vriendschap
    – Langverwacht nieuw prentenboek van geliefd illustrator Jan De Kinder

Een verhaal over ridders die niet kussen, of toch wel?

Rosalie wil een kus. Een kus van Jef. Maar Jef wil niet kussen! Jef is een jongen, jongens kussen niet. Jongens kussen wel, vindt Rosalie. Maar Jef is een ridder, ridders kussen niet. Toch wel, meent Rosalie. Ridders kussen prinsessen. Maar Jef is een ridder op een paard. Die zitten te hoog om te kussen. Hij rent snel weg van Rosalie. Rosalie is een indiaan. Haar paard rent achter Jef aan …

Over de auteur en illustrator :

Jan De Kinder schrijft en tekent, en staat soms op een podium. Hij groeide op tussen Lebbeke en Wieze en woont nu in Tienen met vier vrouwen en een kater.

Jan studeerde Toegepaste grafiek aan het Sint Lucas te Brussel. In Leuven volgde hij een opleiding Tekenkunst en grafiek aan het SLAC. In 2002 debuteerde hij met het prentenboek Mathilde. Zijn werk is in 15 talen verschenen.

In zijn tekeningen en verhalen gaat Jan op zoek naar directe vertelkracht, humor, sfeerschepping en het weergeven van emoties. Zijn lievelingskleur is rood, in alle mogelijke schakeringen.

Jan geeft ook lezingen en workshops in scholen en bibliotheken in Vlaanderen en Nederland. Hij heeft een passie voor eenwieleren, circus, theater, straattheater, improvisatie, clownerie en vertellen. En hij houdt van ROOD. Dat merk je wel in zijn illustraties.

http://www.jandekinder.be/

https://www.eenhoorn.be/nl/auteurs-illustratoren/jan-de-kinder.html

Soortprentenboek
Themaverliefd zijn, spel, jongen-meisje, fantasie, kussen
Leeftijd4+
Omvang48 blz.
Formaat23,5 x 30 cm
Uitvoeringhardcover
Verschijningsdatum12/02/2020 Uitgeverij : Lannoo
NUR code273
AuteurJan De Kinder
IllustratorJan De Kinder
ISBN Nummer9789462914551 / Prijs : 17,95

Wat vind ik van het boek?

De kleurrijke cover vind ik al heel leuk. Die trok mij direct aan. Ook de titel is echt verleidelijk. Een kinderboek dat gaat over “kussen” vind ik al heel speciaal. Een stoere ridder die zich niet wil laten kussen. Hoe zal dat verlopen? Ben benieuwd. Wel, het is een leuk en lief verhaal tussen twee jonge kinderen Rosalie en Jef. De tekeningen vullen de tekst goed aan. Bij de tekst staan telkens enkele woorden in het blauw (Jef) en in het rood (Rosalie). De tekstjes zijn kort en gemakkelijk te lezen. Een leuk lettertype. Het wordt steeds spannender want ze krijgen er allebei een “paard” bij. Zo valt het Rosalie moeilijk om Jef te pakken te krijgen. Maar dan worden de “paarden” moe en moeten ze rusten. En plots ontdekken ze iets waardoor ze hevig schrikken. Ze lopen om ter hardst weg. Dan gebeurt er nog iets waardoor Jef van mening verandert over Rosalie. Zal ze toch haar kus krijgen?

Dit is echt een heel leuk verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar. In de kleuterklas komen ze met vriendjes en vriendinnetjes in contact. Er groeien daar ook al gevoelens voor bepaalde kinderen. Zo mooi om te zien, te lezen en mee te maken. Echt een aanrader !!!

Hieronder zie je enkele leuke beelden :

Zullen ze mekaar kussen ???

Nog enkele boeken van Jan De Kinder

Er zijn er nog veel meer. Ga maar eens kijken op zijn website.