Film Festival Oostende 2017 Cargo

FFO  Film 3      (dinsdag, 12 september 20.00)

Film 3 : “Cargo”

Verhaal :

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte.  Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde.  William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad.  Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Klik op onderstaande link voor de trailer :

 

Wat vond ik van de film?

Het was een hele aangrijpende film.  Het verhaal is het leven van een familie vissers.  Het vertelt het verschrikkelijk zware leven van deze mensen.  Ik ben geboren en getogen in Oostende en vond het zeker de moeite waard om deze film te zien.  Ik zie al van kindsaf aan de vissersboten binnen en buiten varen en vroeg mij af hoe het leven op zo’n boot was.  Het is hard, heel zwaar, bewonderenswaardig.  De beelden waren heel duidelijk en prachtig.  Ik zag de zee zoals ik ze nog nooit gezien heb.  De dialogen waren zeer miniem want de beelden en blikken spraken voor zichzelf.   De kleine jongen die meespeelde, deed dat heel goed.  Zo serieus en beklijvend.  Ik zag wel geen enkele vrouw.  Ik stelde mij verschillende keren de vraag, maar het is blijkbaar een te harde wereld voor vrouwen.  Deze mannen overleefden zonder vrouwen.

Het is zeker een spraakmakende film over onze dierbare vissers in Oostende.  Ik heb nog veel meer respect gekregen voor hun zwaar beroep.

 

Regisseur

Gilles Coulier

Cast

Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele

Genres

Drama

Categorieën

Avant Premières, Openingsfilm, Pre festival season

Land

België

Duurtijd

91 min.

Jaar

2017

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Nederlands
Ondertitels: Nederlands, Frans
Leeftijd: AL