Februari : mijn geboortemaand

Ik surfte op het internet en kwam volgende “leer” tegen over de kleuren van de geboortemaanden. Ik las het met groeiend interesse. Daar ik op 28 februari verjaar heb ik ook de maand maart erbij genomen. Dus zijn mijn kleuren : zuiver lila en aqua blauw.

Kleur van je geboortemaand

(bron : vriendenboeken.nl)

COLORSTROLOGY

Geen astrologie maar Colorstrology. Heb jij er ooit van gehoord, colorstrology oftewel kleurenstrologie? Het is een mix van astrologie, numerologie en de kennis van kleuren. Kleurenstrologie is ontwikkeld door Michele Bernhardt. Zij werkt met 366 verjaardagskleuren en 12 maandkleuren. Jouw persoonlijke verjaardagskleur, maar ook je maandkleur zegt meer over wie je bent en hoe je je gedraagt.

VOORBEELDEN VERJAARDAGSKLEUR

Ben jij bijvoorbeeld geboren op 29 januari (net als Oprah Winfrey) dan is jouw kleur Lila (keepsake lilac); deze kleur staat voor ambitieus maar ook voor teder. Met deze kleur ben je geboren om een verschil te maken in de wereld of het leven van anderen …. en is het niet ongewoon dat je graag voor een groot publiek staan. Mensen geboren op 11 mei (zoals bijvoorbeeld Salvador Dali) delen de kleur ‘Groene Thee’. Deze mensen hebben een levendige verbeelding en kunnen nieuwe ideeën en concepten gemakkelijker zien dan anderen. Lijkt aardig te kloppen als je naar de bekende voorbeelden kijkt, toch?

KLEUR ALS HULPMIDDEL

Je verjaardags- en maandkleur zeggen iets over je persoonlijkheid. Deze kleuren kun je echter ook gebruiken als je wat extra hulp kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Heb je bijvoorbeeld wat meer doorzettingsvermogen nodig? Dan is karamel (maand januari) de kleur die helpt bij het realiseren van je ambities. Je geeft in zo’n geval bijvoorbeeld een muur in je huis een karamel tintje, kiest kleding uit in deze kleur, je denkt aan karamel als je mediteert of je eet voedsel met deze kleur (met karamel niet zo lastig ?).

12 MAANDEN = 12 GEBOORTEKLEUREN

kleuren voor de maanden januari februari maart

JANUARI – KARAMEL

PRAKTISCH – VASTBERADEN – BOUWER

De kleur Karamel staat voor logisch denken, vastberadenheid en vastbeslotenheid. Mensen geboren in januari zijn vaak praktisch en nuchter. De kleur karamel zorg ervoor dat we ons stabiel en verantwoordelijk voelen. Heb je ambities? Omring je dan met de kleur caramel. Caramel geeft je de nodige discipline en het doorzettingsvermogen om je ambities waar te maken.

FEBRUARI – ZUIVER LILA

OPBEUREND – PROGRESSIEF – VRIJ

De kleur lila staat voor inspirerend en fantasierijk. Lila stimuleert vriendelijkheid en menselijkheid. Lila zorgt ervoor dat we mensen beter begrijpen en geeft je het gevoel dat de mensen in je omgeving voelen als familie. Mensen met deze kleur hebben meestal goede relaties met vrienden en familie. Zit je emotioneel vast dan is Zuiver Lila de kleur voor  jou.

MAART – AQUA BLAUW

INTUÏTIEF – SUBTIEL – EMPATHISCH

Mensen geboren in de maand maart zijn meestal dromerig, empathisch en intuïtief. Aqua stimuleert je vertrouwen en helderheid en helpt bij het navigeren tussen de bewuste en onbewuste werelden. Omring jezelf met Aqua Blauw en je doorziet de wereld van ‘de schone schijn’ veel beter. Aqua Blauw kan ook je vertrouwen en fysieke kwaliteiten vergroten.

kleuren april mei juni

APRIL – CAYENNE ROOD

VURIG – ENERGIEK – MOEDIG

Mensen geboren in de maand april zijn gepassioneerd, fel, krachtig, energiek en moedig. Ga je aan iets nieuws beginnen? Draag dan cayenne rood of verf je kantoor in deze kleur.

MEI – KLAVERGROEN

HELEND – VERNIEUWEND – WELVAREND

Ben je geboren in mei, dan sta je open voor nieuwe ervaringen en ga je graag op pad. Maar hoever je ook reist een rustgevend thuis is ook voor de ‘meimensen’ belangrijk. Klavergroen staat voor stabiliteit en groei. Wil je je vredig voelen, gebruik dan de kleur klavergroen.

JUNI – ESPEN GOUD

STRALEND – INTELLECTUEEL STIMULEREND – OPBEUREND

Deze stimulerende kleur zit vol met energie en licht. Espen Goud zorgt voor een beter humeur en brengt zon in je leven. Deze kleur stimuleert het brein, verhoogt je intelligentie en vergroot je mentale weerbaarheid. Heb je een intellectuele of geestelijke oppepper nodig? Zorg voor wat extra Espen Goud in je leven.

kleuren voor de maanden juli augustus september

JULI – KORAAL ROZE

KALMEREND – GEVOELIG – ZORGZAAM

Koraal Roze is de inspiratiebron voor liefde en gevoeligheid. De zilveren toon die in Koraal Roze zit onderstreept de waarde van verandering, reflectie en gevoeligheid. De roze kleur staat voor liefde en tederheid. Heb je meer liefde nodig in je leven? Dan is Koraal Roze de kleur die je nodig hebt.

AUGUSTUS – ZONNIG ORANJE

KONINKLIJK – INSPIREREND – KRACHTIG

Zonnig Oranje is een kleur die staat voor groots en vorstelijk. Het is een kleur die resoneert met kracht en grootsheid. Een kleur die staat voor spirituele en materiële rijkdom. Deze warme kleur verjaagt de duisternis. Een kleur om te gebruiken als je extra bescherming nodig hebt.

SEPTEMBER – BAJA BLAUW

GODDELIJK – SCHERPZINNIG – ARTISTIEK

Baja Blauw is een goddelijke en verleidelijke kleur die staat voor schoonheid, zuiverheid en wijsheid. Deze kleur zorgt voor een bredere blik, meer wijsheid maar ook voor minder spanning en meer rust. Ben jij te druk op je werk? Omring je met Baja Blauw.

kleuren oktober november december

OKTOBER – HEMELSBLAUW

VREDELIEVEND – STABIEL – IN BALANS

Het rustige en kalmerende hemelsblauw staat voor schoonheid en evenwicht. Deze kleur belichaamt de essentie van vrede en sereniteit en inspireert ons om sterk te zijn en doortastend op te treden. Het hemelblauwe oktober is de ideale maand om je lichaam een oppepper te geven en je omgeving mooier te maken. Verbouwen, gezond eten en drinken en regelmatig sporten dus!

NOVEMBER – BORDEAUX ROOD

INTENS – GEPASSIONEERD – TRANSFORMEREND (VERANDEREND)

Bordeaux Rood zorgt voor diepgang, kracht en liefde. Mensen geboren in november kijken verder dan de buitenkant, ze zien wat er leeft in de harten van de mensen. Bordeaux Rood zorgt ervoor dat je geïnspireerd blijft terwijl je aan je dromen werkt.

DECEMBER – PAGODE BLAUW / TURKOOIS

WIJSHEID – WAARHEID – VISIE

Pagode Blauw is een diepzinnige en meditatieve kleur die staat voor wijsheid, waarheid en optimisme. Draag je Pagode Blauw dan straal je visie en vertrouwen uit. Het is dan ook een goede kleur om te dragen als je op reis gaat of als je iets moet onderzoeken. Pagode Blauw zorgt ook voor meer tolerantie en begrip. Ga je in gesprek met mensen die er een andere mening op na houden? Draag Turkoois.

Welke maand ben jij geboren? Dit is jouw geboortebloem

(bron : vriendenboeken.nl)

BLOEMEN MET EEN BETEKENIS

Ben je een tikkie ouder dan ken je misschien die oude reclameslogan nog ‘bloemen houden van mensen, haal ze in huis’. Bloemen, ze fleuren je huis of kantoor lekker op. Maar wist je dat bij iedere geboortemaand ook een bloem hoort en dat deze bloemen een speciale betekenis hebben?

Voor mij zijn dat de iris en de sleutelbloem. Die vind ik echt ook heel mooi maar mijn lievelingsbloem is toch de roos.

DE TAAL VAN DE BLOEMEN

De ‘taal van de bloemen’ is eigenlijk al eeuwen oud en werd aan het begin van de 18e eeuw in Engeland geïntroduceerd door Lady Mary Wortley Montagu. Mary vertrok in 1716 samen met haar man naar Turkije waar hij ambassadeur werd. In Turkije was men in die tijd erg geïnteresseerd in bloemen (vooral de tulp was er erg populair!) en de betekenis van bloemen. In haar brieven naar Engeland schreef Mary over wat zij in Turkije  leerde over de ‘taal van de bloemen’. Pas in de volgende eeuw, de tijd van koningin Victoria, werd bloementaal echt populair. Er verschenen zelfs boeken over. Kreeg je in die tijd een boeket bloemen dan zat er ongetwijfeld een diepere betekenis achter.

VOOR ELKE GEBOORTEMAAND EEN GEBOORTEBLOEM

Tegenwoordig geven we bloemen die we mooi vinden en kijken we niet meer echt naar de betekenis van een bloem. Maar ook nu nog past bij elke geboortemaand een bloem. Verras je de volgende keer een vriend of vriendin voor haar verjaardag met een bos bloemen, of koop je een mooi boeket voor jezelf, kijk dan eens welke bloem het best past. Het geeft een bloemen boeket toch net even iets extra’s.

JANUARI = ANJER & SNEEUWKLOKJE

geboortemaand januari anjers

Januari begint goed. Deze maand heeft niet één bloem, maar twee: de Anjer en het Sneeuwklokje. De Anjer staat symbool voor liefde en fascinatie. De Anjer is er in verschillende kleuren en al die kleuren hebben een andere betekenis. Een roze Anjer betekent genegenheid en met een rode Anjer zeg je: ‘Ik hou van jou’.

geboortemaand januari sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes waren vroeger niet echt favoriet om cadeau te geven. Het werd gezien als ‘bad luck’ omdat deze bloemetjes meestal op begraafplaatsen leken te groeien. Tegenwoordig worden Sneeuwklokjes echter gezien als een teken van hoop en schoonheid.

FEBRUARI = IRIS & SLEUTELBLOEM

geboortemaand februari irissen

Ook in februari twee bloemen. Hoewel je bij deze maand al snel denkt aan de rode rozen voor Valentijnsdag zijn het niet de rozen die officieel bij deze maand horen. Het zij de Iris en de Sleutelbloem. De Iris is het symbool voor trouw, nederigheid én kuisheid.

geboortemaand februari sleutelbloemen

Geef je een boeket Sleutelbloemen dan laat je iemand weten dat je niet zonder hem of haar kunt leven.

MAART = NARCIS

geboortemaand maart narcissen

Narcissen, je ziet ze nu volop. Ze zijn er in de kleuren geel, wit en oranje. De betekenis van de Narcis is vriendschap, geluk en respect. Verras je goede vrienden eens met een bosje narcissen! Wij wisten het destijds niet, maar Vriendenboeken.nl is gestart in maart 2013. In de maand van de vriendschap. Dat vinden we toch wel heel erg leuk.

APRIL = MADELIEFJE

geboortemaand april madeliefjes

Je kent ze vast wel, de bloemetjes met de witte blaadjes en het gele hartje. Je ziet ze veel op grasvelden. Minder bekend, maar deze lieve bloemetjes zijn er ook in andere veelal zachte kleuren. Het lieve Madeliefje staat voor onschuld, puurheid, jeugdigheid en liefde.

MEI = LELIETJES VAN DALEN

geboortemaand mei lelietjes van dalen

Deze bloemetjes staan voor liefde, passie, schoonheid en perfectie. Als je in de Victoriaanse tijd Lelietjes van Dalen ontving dan was de romantische boodschap ‘je hebt mijn leven compleet gemaakt’!

JUNI = ROOS

geboortemaand juni rozen

Rozen zijn er in vele kleuren van rood en roze tot wit en geel. En al die kleuren hebben een andere betekenis, van liefde passie, schoonheid tot perfectie. Geef je rode rozen dan geef je liefde en romantiek, witte Rozen symboliseren onschuld, zuiverheid en herinnering en gele Rozen staan voor vriendschap. Maar de algemene boodschap van bijna iedere Roos is toch…niet verrassend…..die van liefde en passie.

JULI – RIDDERSPOOR

geboortemaand juli riddersporen

Ridderspoor staat voor lichtheid en een sterke liefdesband. Maar ook bij Ridderspoor heeft iedere kleur een betekenis. Roze duidt op tegendraadsheid, witte Ridderspoor een gelukkige aard en een eerste liefde wordt meestal gesymboliseerd door de kleur paars.

AUGUSTUS – GLADIOOL

geboortemaand augustus gladiolen

De dood of de gladiolen! Een bloem voor arena’s! Waarom een gladiool? De naam komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. Een gladiool verdien je na een bijzondere prestatie zoals de vierdaagse van Nijmegen. Deze bloem symboliseert een krachtig karakter en staat dan ook voor oprechtheid, integriteit en eergevoel. Een Gladiool is er in veel verschillende kleuren zoals roze, wit, rood, geel en oranje.

SEPTEMBER = ASTER

geboortemaand september asters


Asters zijn vrolijke stervormige bloemetjes. De naam komt dan ook van het Griekse woord voor ster. De bloemen hebben een zonnig hartje met een krans van witte, lila, rode of paars-roze blaadjes. Als je een bloem tekent, dan teken je vaak onbewust een Aster. Asters staan voor liefde, genegenheid, geduld, wijsheid en dapperheid.

OKTOBER = GOUDSBLOEM

geboortemaand oktober goudsbloemen

Er zijn ongeveer 50! Soorten Goudsbloemen. Je hebt Goudsbloemen van 6 centimeter, maar er zijn ook Goudsbloemen van maar liefst 5 meter. Goudsbloemen worden vaak gegeven als een teken van warme of onsterfelijke liefde, maar het is ook een manier om je tevredenheid uit te drukken. Goudsbloemen illustreren warmte, kracht, elegantie en toewijding.

NOVEMBER = CHRYSANT

geboortemaand november chrysanten

De betekenis van de Chrysant is opgewektheid, mededogen, vriendschap, vreugde en liefde. Maar ook bij Chrysanten heeft de kleur van de bloem een betekenis. Rode chrysanten staan voor liefde, witte voor onschuld, en geel voor een onbeantwoorde liefde. Volgens de leer van Feng Shui brengen Chrysanten geluk en vrolijkheid in je huis.

DECEMBER = KERSTSTER

geboortemaand december kerststerren

Vrolijkheid en succes daar staat de Kerstster voor. De Kerstster kennen we in drie kleuren: rood, wit en roze. “Jij bent de speciaal” is de boodschap van de Kerstster.

Een geboortemaand heeft een geboortesteen

(bron : vriendenboeken.nl)

Voor mij is dat de (paarse) amethist.

WELKE MAAND BEN JIJ GEBOREN?

Wat je sterrenbeeld is, dat weet je vast wel. Maar wist je dat er ook geboortestenen zijn? Iedere maand heeft een eigen steen.

VOOR ELKE MAAND EEN GEBOORTESTEEN

Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een begrip. Geboortestenen werden en worden misschien nog wel steeds geassocieerd met helende krachten en het brengen van geluk en rijkdom. Of je daar nu wel of niet gelooft, het is best leuk om te weten welke steen bij jouw geboortemaand past. Nieuwsgierig naar jouw geboortesteen? Wij hebben alle maanden en bijbehorende stenen, met een korte uitleg, voor je op een rijtje gezet.

JANUARI = GRANAAT

geboortesteen januari granaat

Granaat is een steen met een warme gloed. Granaat is er in alle kleuren van de regenboog, van rood, bruin, oranje tot groen. Rood is waarschijnlijk de bekendste kleur. De granaat is het symbool van vriendschap en vertrouwen. Draag je een hangertje of ring met granaat dan geeft dat je zelfvertrouwen, energie en doorzettingsvermogen.

FEBRUARI = AMETHIST

geboortesteen februari amethist

Amethist heeft een prachtige paarse kleur. Amethist zorgt voor evenwicht en harmonie in je leven. Amethist helpt tegen de zenuwen en stress en werkt reinigend voor het lichaam Ook schijnt deze steen, volgens de oude Grieken tenminste, je te beschermen tegen dronkenschap!

MAART = AQUAMARIJN

geboortesteen maart aquamarijn

Aquamarijn varieert in kleur van lichtblauw tot donkerblauw. Aquamarijn staat voor vrolijkheid, eerlijkheid, tolerantie en ontspanning. Draag je aquamarijn dan heb je minder last van stress, ben je dynamischer en ga je recht op je doel af. Een mooie steen om te dragen als je iets wilt bereiken.

APRIL = DIAMANT

geboortesteen april diamant

Diamant is een edelsteen die we allemaal kennen. Diamanten hebben vaak geen kleur. Maar wist je dat diamanten ook voorkomen in bijvoorbeeld de kleuren roze, geel, blauw of rood? Bij een diamant denk je aan de liefde, het perfecte cadeau  van of voor een geliefde vinden dan ook velen van ons. Een diamant is een krachtige steen en kan ervoor zorgen dat je helderder denkt en ineens een inzicht of idee krijgt.
Diamonds are forever, diamonds are a girl’s best friends… Deze vinden wij beter:
Echte vrienden zijn als diamanten – helder, mooi, waardevol en altijd stijlvol – Nicole Richie

MEI = SMARAGD

geboortesteen mei smaragd

Smaragd zijn zeldzame edelstenen. De steen heeft een rijke groene kleur. De smaragd is het symbool van de liefde en van de wedergeboorte. Smaragd zorgt voor helderheid, inspiratie, eerlijkheid, een positief gevoel, evenwicht en meer liefde.

JUNI = PAREL

geboortesteen juni parel

Het meisje met de parel, het is een beroemd en wereldwijd geliefd schilderij van Johannes Vermeer. Parels zijn niet voor niets al eeuwen populair in sieraden. Draag je parels dan voel je je rustiger en kun je je veel beter focussen. Parels stimuleren wijsheid en eerlijkheid.

JULI = ROBIJN

geboortesteen juli robijn

De robijn wordt gezien als de koning(in) van alle edelstenen, het zijn de meest waardevolle edelstenen. Duurder dan diamant en dat had je vast niet gedacht. De duurste edelsteen die ooit is verkocht is de rode Burmese Sunrise Ruby. Deze is in 2015 voor maar liefst 30,3 miljoen dollars verkocht. Dat is de hoogste prijs per karaat ooit (€ 1,1 miljoen per karaat). Robijnen zijn het symbool van de liefde, wijsheid en gezondheid. Een robijn wordt gezien als geluksbrenger. Robijn zorgt voor extra passie, enthousiasme en een positieve houding.

AUGUSTUS = PERIDOOT

geboortesteen augustus peridoot

Peridoot, had je daar ooit van gehoord? Wij niet eerlijk gezegd. Het is een groene steen en varieert in kleur van limoengroen tot donkergroen. De peridoot beschermt en reinigt. De steen geeft de drager kracht, zelfstandigheid en invloed. De peridoot stelt je in staat om je eigen weg te volgen in het leven.

SEPTEMBER = SAFFIER

geboortesteen september saffier

Saffier is het meest gewild in de kleur blauw, maar is er eigenlijk in bijna elke kleur. De saffier staat voor vertrouwen en loyaliteit. De saffier maakt je wijzer, geconcentreerder en kalmer. De blauwe saffier staat voor liefde en waarheid. Draag je een saffier dan heb je minder last van stress.

OKTOBER = OPAAL

geboortesteen oktober opaal

Opalen zijn letterlijk uniek omdat elk afzonderlijk edelsteen een eigen kleurencombinatie heeft. Opalen zijn er in verschillende kleuren, van oranje, zwart, roze tot kleurloos. Opaal beschermt je en het maakt je spontaner, creatiever, trouwer, vrolijker, origineler en zorgt voor een beter geheugen.

NOVEMBER = TOPAAS

geboortesteen november topaas

Topazen zijn het populairst in de kleur oranje, maar ze zijn er ook in blauw, geel, grijs of roze. Topaas geeft je vertrouwen in jezelf maar geeft ook meer openheid, vreugde, oprechtheid, empathie en geluk.

DECEMBER – TURKOOIS

geboortesteen december turkoois

De kleuren van turkoois variëren van blauw tot groen. Turkoois wordt gezien als beschermend en geneeskrachtig. Door turkoois kom je meer in balans, turkoois werkt kalmerend maar zorgt ook voor energie. Heb je last van depressies dan is turkoois een ideale steen voor jou. Draag je turkoois dan wordt je creatiever, heb je meer inlevingsgevoel en heb je meer geluk in de liefde.

Geboortebloem, Steen & Kleur

ALLE INFORMATIE IN 1 FOTO

(bron : vriendenboeken.nl)

Dit is een samenvatting van de drie vorige hoofdstukken : geboortekleur, geboortebloem en geboortesteen. Heel duidelijk uitgelegd en met een mooie foto!

JANUARI

GEBOORTEBLOEMEN ANJER EN SNEEUWKLOKJE

Januari begint gelijk goed. Januari heeft n. niet één bloem, maar twee: de Anjer en het Sneeuwklokje. De Anjer staat symbool voor liefde en fascinatie. De Anjer is er in verschillende kleuren en al die kleuren hebben een andere betekenis. Een roze Anjer betekent genegenheid en met een rode Anjer zeg je: ‘Ik hou van jou’. Sneeuwklokjes waren vroeger niet echt populair, zeker niet om cadeau te geven.  De mooie Sneeuwklokjes werden gezien als ‘bad luck’ omdat deze bloemetjes meestal op begraafplaatsen leken te groeien. Tegenwoordig worden Sneeuwklokjes echter gezien als een teken van hoop en schoonheid.

GEBOORTESTEEN GRANAAT

Granaat is een steen met een warme gloed. Rood is voor granaat de bekendste kleur, maar je hebt ze in alle kleuren van de regenboog, van rood, bruin, oranje tot groen. De granaat is het symbool van vriendschap en vertrouwen. Draag je juwelen met  daarin granaat dan zorgt dat voor zelfvertrouwen, energie en doorzettingsvermogen.

KLEUR GEBOORTEMAAND KARAMEL

PRAKTISCH – VASTBERADEN – BOUWER
De kleur Karamel staat voor logisch denken, vastberadenheid en vastbeslotenheid. Mensen geboren in januari zijn vaak praktisch en nuchter. Karamel zorg ervoor dat we ons stabiel en verantwoordelijk voelen. Heb je ambities? Zorg dan voor veel Karamelkleur in je omgeving. Karamel geeft je de nodige discipline en het doorzettingsvermogen om je ambities waar te maken.

verjaardag januari ijsmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

 FEBRUARI

GEBOORTEBLOEMEN IRIS EN SLEUTELBLOEM

Net als januari heeft ook februari twee geboortebloemen. Hoewel je bij deze maand al snel denkt aan de rode rozen voor Valentijnsdag zijn het niet de rozen die officieel bij deze maand horen. De Iris en de Sleutelbloem zijn de geboortebloemen voor februari. De Iris is het symbool voor trouw, nederigheid én kuisheid.Geef je een boeket Sleutelbloemen dan laat je iemand weten dat je niet zonder hem of haar kunt leven.

GEBOORTESTEEN AMETHIST

Amethist heeft een prachtige paarse kleur. Amethist zorgt voor evenwicht en harmonie in je leven. Amethist helpt tegen de zenuwen en stress en werkt reinigend voor het lichaam. Ook schijnt deze steen, volgens de oude Grieken tenminste, je te beschermen tegen dronkenschap! 

KLEUR GEBOORTEMAAND ZUIVER LILA

OPBEUREND – PROGRESSIEF – VRIJ
De kleur lila staat voor inspirerend en fantasierijk. Lila stimuleert vriendelijkheid en menselijkheid. Lila zorgt ervoor dat we mensen beter begrijpen en geeft je misschien wel daardoor het gevoel dat de mensen in je omgeving voelen alsof het familie is. Mensen geboren in februari  hebben meestal goede relaties met vrienden en familie. Zit je emotioneel vast dan is Zuiver Lila de kleur voor jou.

verjaardag februari sprokkelmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

MAART

GEBOORTEBLOEM NARCIS

Narcissen zijn er in de kleuren geel, wit en oranje. Narcis staat voor vriendschap, geluk en respect. Verras je goede vrienden eens met een bosje narcissen! Wij wisten het destijds niet, maar Vriendenboeken.nl is gestart in maart 2013. In de maand van de vriendschap. Dat vinden we toch wel extra leuk.

GEBOORTESTEEN AQUAMARIJN

Aquamarijn varieert in kleur van lichtblauw tot donkerblauw. Aquamarijn staat voor vrolijkheid, eerlijkheid, tolerantie en ontspanning. Draag je aquamarijn dan heb je minder last van stress, ben je dynamischer en ga je recht op je doel af. Een mooie steen om te dragen als je iets wilt bereiken.

KLEUR GEBOORTEMAAND AQUA BLAUW

INTUÏTIEF – SUBTIEL – EMPATHISCH
Mensen geboren in de maand maart zijn meestal dromerig, empathisch en intuïtief. Aqua Blauw stimuleert je vertrouwen en helderheid en helpt bij het navigeren tussen de bewuste en onbewuste werelden. Omring jezelf met Aqua Blauw en je doorziet de wereld van ‘de schone schijn’ veel beter. Aqua Blauw kan ook je fysieke kwaliteiten vergroten.

verjaardag maart lentemaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

APRIL

GEBOORTEBLOEM MADELIEFJE

Je kent ze vast wel, de bloemetjes met de witte blaadjes en het gele hartje. Je ziet ze veel op grasvelden en weilanden. Minder bekend, maar deze bloemetjes zijn er ook in andere veelal zachte kleuren. Het lieve Madeliefje staat voor onschuld, puurheid, jeugdigheid en liefde.

GEBOORTESTEEN DIAMANT

Diamant is een edelsteen die we allemaal kennen. Diamanten hebben vaak geen kleur. Maar wist je dat diamanten ook voorkomen in bijvoorbeeld de kleuren roze, geel, blauw of rood? Bij een diamant denk je aan de liefde. Het perfecte cadeau van of voor een geliefde vinden dan ook velen van ons. Een diamant is een krachtige steen en kan ervoor zorgen dat je helderder denkt en ineens een inzicht of idee krijgt.

KLEUR GEBOORTEMAAND CAYENNE ROOD

VURIG – ENERGIEK – MOEDIG
Mensen geboren in de maand april zijn gepassioneerd, fel, krachtig, energiek en moedig. Ga je aan iets nieuws beginnen? Draag dan cayenne rood of verf je kantoor in deze kleur.

verjaardag april grasmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

MEI

GEBOORTEBLOEM LELIETJES VAN DALEN

Deze bloemetjes staan voor liefde, passie, schoonheid en perfectie. Als je in de Victoriaanse tijd Lelietjes van Dalen ontving dan was de romantische boodschap ‘je hebt mijn leven compleet gemaakt’!

GEBOORTESTEEN SMARAGD

Smaragden zijn zeldzame edelstenen. De steen heeft een rijke groene kleur. De smaragd is het symbool van de liefde en van de wedergeboorte. Smaragd zorgt voor helderheid, inspiratie, eerlijkheid, een positief gevoel, evenwicht en meer liefde.

KLEUR GEBOORTEMAAND KLAVERGROEN

HELEND – VERNIEUWEND – WELVAREND
Ben je geboren in mei, dan sta je open voor nieuwe ervaringen en ga je graag op pad. Maar hoever je ook reist een rustgevend thuis is ook voor de ‘meimensen’ belangrijk. Klavergroen staat voor stabiliteit en groei. Wil je je vredig voelen, gebruik dan de kleur klavergroen.

verjaardag mei bloeimaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

JUNI

GEBOORTEBLOEM ROOS

Rozen zijn er in vele kleuren van rood en roze tot wit en geel. En al die kleuren hebben een andere betekenis, van liefde passie, schoonheid tot perfectie. Geef je rode rozen dan geef je liefde en romantiek, witte Rozen symboliseren onschuld, zuiverheid en herinnering en gele Rozen staan voor vriendschap. Maar de algemene boodschap van bijna iedere Roos is toch…niet verrassend…..die van liefde en passie.

GEBOORTESTEEN PAREL

Het meisje met de parel, het is een beroemd en wereldwijd geliefd schilderij van Johannes Vermeer. Parels zijn niet voor niets al eeuwen populair in sieraden. Draag je parels dan voel je je rustiger en kun je je veel beter focussen. Parels stimuleren wijsheid en eerlijkheid.

 KLEUR GEBOORTEMAAND ESPEN GOUD

STRALEND – OPBEUREND – INTELLECTUEEL – STIMULEREND
Deze stimulerende kleur zit vol met energie en licht. Espen Goud zorgt voor een beter humeur en brengt zon in je leven. Deze kleur stimuleert de hersenen, verhoogt je intelligentie en vergroot je mentale weerbaarheid. Heb je een intellectuele of geestelijke oppepper nodig? Zorg voor wat extra Espen Goud in je leven.

verjaardag juni zomermaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

JULI

GEBOORTEBLOEM RIDDERSPOOR

Ridderspoor staat voor lichtheid en een sterke liefdesband. Maar ook bij Ridderspoor heeft iedere kleur een andere betekenis. Roze duidt op tegendraadsheid, witte Ridderspoor een gelukkige aard en een eerste liefde wordt meestal gesymboliseerd door de kleur paars.

GEBOORTESTEEN ROBIJN

De robijn wordt gezien als de koning(in) van alle edelstenen, het zijn de meest waardevolle edelstenen. Robijn is zelfs duurder dan diamant. De duurste edelsteen die ooit is verkocht is de rode Burmese Sunrise Ruby. Deze is in 2015 voor maar liefst 30,3 miljoen dollars verkocht. Dat is de hoogste prijs per karaat ooit (€ 1,1 miljoen per karaat). Robijnen zijn het symbool van de liefde, wijsheid en gezondheid. Een robijn wordt gezien als geluksbrenger. Robijn zorgt voor extra passie, enthousiasme en een positieve houding.

KLEUR GEBOORTEMAAND  KORAAL ROZE

KALMEREND – GEVOELIG – ZORGZAAM
Koraal Roze is de inspiratiebron voor liefde en gevoeligheid. De zilveren toon die in Koraal Roze zit onderstreept de waarde van verandering, reflectie en gevoeligheid. De roze kleur staat voor liefde en tederheid. Heb je meer liefde nodig in je leven? Dan is Koraal Roze de kleur die je nodig hebt.

verjaardag juli koraal roze ridderspoor robijn hooimaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

AUGUSTUS

GEBOORTEBLOEM ASTER

De dood of de gladiolen! Een bloem voor arena’s! Waarom een gladiool? De naam komt van het Latijnse Gladius wat zwaard betekent, de vorm van de gladiool. Een gladiool verdien je na een bijzondere prestatie zoals de vierdaagse van Nijmegen. Deze bloem symboliseert een krachtig karakter en staat dan ook voor oprechtheid, integriteit en eergevoel. Een Gladiool is er in veel verschillende kleuren zoals roze, wit, rood, geel en oranje.

GEBOORTESTEEN PERIDOOT

Peridoot is een groene steen en varieert in kleur van limoen- tot donkergroen. De peridoot beschermt en reinigt. Draag je peridoot dan zorgt dat voor extra kracht, zelfstandigheid en invloed. De peridoot stelt je in staat om je eigen weg te volgen in het leven.

KLEUR GEBOORTEMAAND ZONNIG ORANJE

KONINKLIJK – INSPIREREND – KRACHTIG
Zonnig Oranje is een kleur die staat voor groots en vorstelijk. Het is een kleur die resoneert met kracht en grootsheid. Een kleur die staat voor spirituele en materiële rijkdom. Deze warme kleur verjaagt de duisternis. Een kleur om te gebruiken als je extra bescherming nodig hebt.

verjaardag augustus oogstmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

SEPTEMBER

GEBOORTEBLOEM ASTER

Asters zijn vrolijke stervormige bloemetjes. De naam komt dan ook van het Griekse woord voor ster. De bloemen hebben een zonnig hartje met een krans van witte, lila, rode of paars-roze blaadjes. Als je een bloem tekent, dan teken je vaak onbewust een Aster. Asters staan voor liefde, genegenheid, geduld, wijsheid en dapperheid.

GEBOORTESTEEN SAFFIER

Saffier is het meest gewild in de kleur blauw, maar is er eigenlijk in bijna elke kleur. De saffier staat voor vertrouwen en loyaliteit. De saffier maakt je wijzer, geconcentreerder en kalmer. De blauwe saffier staat voor liefde en waarheid. Draag je een saffier dan heb je minder last van stress.

KLEUR GEBOORTEMAAND BAJA BLAUW

GODDELIJK – SCHERPZINNIG – ARTISTIEK
Baja Blauw is een goddelijke en verleidelijke kleur die staat voor schoonheid, zuiverheid en wijsheid. Deze kleur zorgt voor een bredere blik, meer wijsheid maar ook voor minder spanning en meer rust. Ben jij te druk op je werk? Omring je met Baja Blauw.

verjaardag september herfstmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

OKTOBER

GEBOORTEBLOEM GOUDSBLOEM

Er zijn ongeveer 50! Soorten Goudsbloemen. Je hebt Goudsbloemen van 6 centimeter, maar er zijn ook Goudsbloemen van maar liefst 5 meter. Goudsbloemen worden vaak gegeven als een teken van warme of onsterfelijke liefde, maar het is ook een manier om je tevredenheid uit te drukken. Goudsbloemen illustreren warmte, kracht, elegantie en toewijding.

GEBOORTESTEEN OPAAL

Opalen zijn letterlijk uniek omdat elk afzonderlijk edelsteen een eigen kleurencombinatie heeft. Opalen zijn er in verschillende kleuren, van oranje, zwart, roze tot kleurloos. Opaal beschermt je en het maakt je spontaner, creatiever, trouwer, vrolijker, origineler en zorgt voor een beter geheugen.

KLEUR GEBOORTEMAAND HEMELSBLAUW

VREDELIEVEND – STABIEL – IN BALANS
Het rustige en kalmerende hemelsblauw staat voor schoonheid en evenwicht. Deze kleur belichaamt de essentie van vrede en sereniteit en inspireert ons om sterk te zijn en doortastend op te treden. Het hemelblauwe oktober is de ideale maand om je lichaam een oppepper te geven en je omgeving mooier te maken. Verbouwen, gezond eten en drinken en regelmatig sporten dus!

verjaardag oktober wijnmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

 NOVEMBER

GEBOORTEBLOEM CHYSANT

De betekenis van de Chrysant is opgewektheid, mededogen, vriendschap, vreugde en liefde. Maar ook bij Chrysanten heeft de kleur van de bloem een betekenis. Rode chrysanten staan voor liefde, witte voor onschuld, en geel voor een onbeantwoorde liefde. Volgens de leer van Feng Shui brengen Chrysanten geluk en vrolijkheid in je huis.

GEBOORTESTEEN TOPAAS

Topazen zijn het populairst in de kleur oranje, maar ze zijn er ook in blauw, geel, grijs of roze. Topaas geeft je vertrouwen in jezelf maar zorgt ook meer openheid, vreugde, oprechtheid, empathie en geluk.

KLEUR GEBOORTEMAAND BORDEAUX ROOD

INTENS – GEPASSIONEERD – TRANSFORMEREND (VERANDEREND)
Bordeaux Rood zorgt voor diepgang, kracht en liefde. Mensen geboren in november kijken verder dan de buitenkant, ze zien wat er leeft in de harten van de mensen. Bordeaux Rood zorgt ervoor dat je geïnspireerd blijft terwijl je aan je dromen werkt.

verjaardag november nevelmaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

DECEMBER

GEBOORTEBLOEM KERSTSTER 

Vrolijkheid en succes daar staat de Kerstster voor. De Kerstster kennen we in drie kleuren: rood, wit en roze. “Jij bent de speciaal” is de boodschap van de Kerstster.

GEBOORTESTEEN TURKOOIS

De kleuren van turkoois variëren van blauw tot groen. Turkoois wordt gezien als beschermend en geneeskrachtig. Door turkoois kom je meer in balans, turkoois werkt kalmerend maar zorgt ook voor energie. Heb je last van depressies dan is turkoois een ideale steen voor jou. Draag je turkoois dan wordt je creatiever, heb je meer inlevingsgevoel en heb je meer geluk in de liefde.

KLEUR GEBOORTEMAAND PAGODE BLAUW = TURKOOIS

WIJSHEID – WAARHEID – VISIE
Pagode Blauw is een diepzinnige en meditatieve kleur die staat voor wijsheid, waarheid en optimisme. Draag je Pagode Blauw dan straal je visie en vertrouwen uit. Het is dan ook een goede kleur om te dragen als je op reis gaat of als je iets moet onderzoeken. Pagode Blauw zorgt ook voor meer tolerantie en begrip. Ga je in gesprek met mensen die er een andere mening op na houden? Draag Turkoois.

verjaardag december wintermaand geboortebloem geboortesteen geboortekleur

Al deze mooie foto’s en gegevens vond ik op www.vriendenboeken.nl

Het is een vlotte website om leuke vriendenboeken te maken voor alle gelegenheden. Heel tof en niet duur. Hieronder heb je de directe link naar de informatie die je nodig hebt :


https://www.vriendenboeken.nl/zo-werkt-het