Een stukje van de regenboog

Jan Van Coillie (maakte de selectie van de gedichten)

Sassafras De Bruyn (illustrator)

Duik in dit boek, laat je vervoeren, verrassen en verbazen. In Een stukje van de regenboog vind je de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020.
Geniet mee van de grappige, ontroerende of wonderlijke poëzie van Edward van de Vendel, Bart Moeyaert, Kate Schlingemann, Jaap Robben, Bette Westera, Ted van Lieshout, Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Geert De Kockere en vele anderen. Stuk voor stuk zijn de gedichten origineel en authentiek en spreken ze jong en oud aan door de magische spanning die eigen is aan poëzie.
De betoverende illustraties van Sassafras De Bruyn geven op een unieke manier kleur aan de magie van de kinderpoëzie.

  • Productcode (EAN): 9789002271243
  • Verschijningsdatum: 19/10/2020
  • Aantal bladzijden: 136
  • Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
  • 29,99

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/boekenmarathon/10-november/boekenmarathon-s10-novembera10/

Jan koos ongeveer 100 gedichten uit het voorbije decenium. Een bloemlezing over de buitenwereld en de binnenwereld van kinderen : familie, vrienden, omgeving, en ook gedachten en gevoelens. Hoe heeft hij die gekozen ? Hij heeft ze “getest” op kinderen en … hemzelf.

Sassafras is de illustrator en vond de selectie van gedichten om van te smullen. Ze tekent graag wezens die half dier/half mens zijn : dat overstijgt het typisch menselijke, is grappig en bizar.