Poppy’s plekje

Guido Van Genechten

Een poëtisch verhaal over in harmonie leven met de natuur. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Op een dag laat de zon een kleine klaproos voelen dat het tijd is om te ontluiken. De kleine klaproos kijkt om zich heen en leert dat iedereen zijn plekje heeft. De zon, de maan, de sterren, de aarde, de regen, de bijen, de vlinders, de bloemen en wij: we kunnen niet zonder elkaar.

  • ISBN-nummer: 9789044838527
  • Verschijningsdatum: 28/02/2020
  • Aantal bladzijden: 28
  • Uitgeverij: Uitgeverij Clavis
  • Prijs : € 15,95

Over de auteur :

https://rtvbe.ams3.digitaloceanspaces.com/2015/20151019_guido_studioplus.mp4

Wat vind ik van het boek ?

Toen ik de harde cover zag, kreeg ik een blij gevoel van binnen. Wat een mooie kleuren! Al die veldbloemen samen. Een plezier om ernaar te kijken. Omdat ik zoveel hou van klaprozen en omdat we er zoveel in onze tuin hebben, wou ik dit verhaal lezen. Je ziet het zaadje uitgroeien tot een mooie bloem. De zinnetjes zijn kort en vertellen het verhaal van Poppy vanuit het “ik.” Je kan je in de plaats van Poppy zetten en meegroeien. De bladzijden zijn heel intens van kleur. Zelfs in de nacht zie je heel veel gebeuren tussen de plantjes. En dan die zon! Die schijnt zo fel doorheen de twee bladzijden. Je voelt de warmte.

En dan zie je Poppy langzaamaan groeien. Ze ziet haar papa en mama. Ook al haar broertjes en zusjes. Het wordt een groot klaprozenveld.

Daarna ziet ze al haar bloemenvriendjes.

En wie mogen er natuurlijk niet ontbreken? Alle bijtjes en vlinders die helpen zorgen dat er nieuwe bloemen geboren worden.

Dit is een heerlijk boek waarin je een zalige wandeling maakt in de bloemenwereld van Poppy. Zo leren we dat iedereen zijn plekje heeft en dat de zon, de maan, de sterren, de aarde, de regen, de bijen, de vlinders en alle bloemen mekaar nodig hebben. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Dit is een prachtig poëtisch verhaal over in harmonie leven met de natuur. Voor iedereen vanaf 4 jaar!

Hier zie je nog onze poppies in onze voortuin :

Veel leesplezier !!!