Huidverjonging op maat Karoline Van De Mergel

Huidverjonging op maat                        Karoline Van De Mergel

Een tijdje geleden leerde ik Karoline kennen tijdens haar signeersessie bij ons in de winkel Standaard Boekhandel Bredene.  Ze is een hele vriendelijke en vlotte dame.  Het klikte direct en we geraakten aan de praat.  Ik heb haar boek gekocht en gelezen.  Het is heel interessant.

 

 

 

 

Korte inhoud : We willen allemaal een stralende huid met zo weinig mogelijk lijntjes en rimpels. Inzetten op huidverjonging is helaas niet vanzelfsprekend: naast huidverzorging op maat, komen er ook nog heel wat interne en externe factoren bij kijken. In dit boek beschrijft Karoline Van De Mergel welke factoren je huid sneller doen verouderen en krijg je naast tips en informatie ook nog oefeningen en recepten die de huidveroudering kunnen tegengaan. Want schoonheid bereik je niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit.

 

Over de auteurKaroline Van de Mergel

 Geboren op 17/04/1975 in Oudenaarde

Karoline wordt in de skincare wereld gezien als een pro in haar vak.

 Ze schreef verschillende e-boekjes en uiteindelijk kwam er dan ook het echte paperboek met als titel “Huidverjonging op maat.”

 Karoline is al jarenlang actief in de wereld van de huidverzorging. Zo verdiepte ze zich in toegespitste methodes voor huidverjonging, huidverbetering en permanente ontharing.

Vanuit haar totaalvisie op huidverbetering volgde ze de opleidingen voedingsconsulente en otrhomoleculaire therapie.

 Karoline werkt al enkele jaren samen met dermatologen en plastische chirurgen.

 Gedreven door haar belangstelling voor allerhande huidproblemen en de aanpak van deze problemen startte ze haar eigen skincare clinic in Oostende.

 Karoline volgt jaarlijks diverse opleidingen en trainingen om op de hoogte te blijven van alle laatste nieuwe technologieën en ontdekkingen aangaande de huid en de hieraan verbonden behandelmogelijkheden.

 Karoline Van de Mergel is huidtherapeut, orthomoleculaire voedingscoach, docent en motivatie spreker.

Haar grootste passie is mensen te inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezonde, stralende huid.

Mijn mening :  Het boek zit heel goed in mekaar.  Er is eerst een kort voorwoord door Karoline.  Daarna heb je een duidelijke inhoudstafel.  In het begin van het boek krijg je eerst uitleg over de huid en zijn laagjes.  Ondanks dat je in contact komt met vele specifieke namen blijft het toch allemaal eenvoudig uitgelegd.  Je leert de verschillende huidtypes kennen en zo kan je al eens nadenken over jouw huidtype.  Regelmatig staat er een grijs kadertje met interessante weetjes.  Dat lees ik heel graag.  Er wordt verteld hoe je huid evolueert wanneer je ouder wordt.  Dat is iets dat iedereen raakt.  Ze geeft ook interessante tabellen met  typische verouderingssymptomen vanaf je dertigste.  Veel dingen herken je.  De vraag is : kunnen  we huidveroudering tegenhouden of niet? Wel, daar geeft ze ook uitgebreid uitleg over.  Ze geeft ook work-outs voor ons gelaat met duidelijke richtlijnen en tekeningen.  Je vindt uitleg over wat roken en drank aan schade meebrengen.  Ook de zon is een belangrijke factor.  Ze legt uit hoe je levensstijl kan bijdragen aan een gezondere huid. Ook stress en slapeloosheid beschadigt je huid.  Hierbij geeft ze talrijke mogelijke oefeningen om te doen; o.a. bv. yoga en de Zonnegroet… Je voeding wordt ook aangepakt.  Ze geeft duidelijke richtlijnen daarover.  Er zitten zelfs heel wat lekkere recepten in.  “Cooking with love, provides food for the soul and the skin !”  

Tot slot is er nog een nawoord.  “Je levensstijl, je verzorgingsroutine en je voeding hebben allemaal invloed op het verouderingsproces.  Ze spelen daar een veel grotere rol in dan vroeger werd aangenomen.”

Ze schrijft een prachtig dankwoord dat mij meermaals raakt.  En ik ontdekte hier dat talrijke foto’s genomen werden door mijn lieve vriendin Els Dejonckheere.  Ze is inderdaad een krak in haar vak.

Wil je meer weten over huidverjonging op jouw maat?  Dan geef ik hier enkele mogelijkheden mee :

website : www.beautyfulskin.be : hier vind je meer informatie over de huid en de behandelingen ervan.  Je kan ook enkele e-books downloaden.  Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

blog : op www.beautyfulskin.be vind je een link naar haar blogberichten : actuele onderwerpen, weetjes, tips en recepten.

facebook : beautyfulskin : ervaringen uitwisselen, leuke tips, filmpjes en af en toe een giveaway.

instagram : #beautyfulskin.oostende : is leuk om te volgen want ze geeft korte tips bij een sprekende foto.

youtube : beautyfulskin youtube : veel filmpjes te vinden over jouw verzorging of andere technieken die met de huid en verzorging te maken hebben.

persoonlijke begeleiding : Ze biedt in haar praktijk altijd een persoonlijk traject aan.  Je kan een afspraak maken op : info@beautyfulskin.be  Ze werkt ook samen met andere specialisten.

workshops en lezingen : Ze geeft workshops en lezingen voor jouw vrienden, personeelsleden, vereniging of infodag zodat ze kunnen proeven van wat huidverjonging kan betekenen.

Kortom : dit boek is zeker een aanrader !!!


ISBN : 9789402243666

Publicatiedatum : 23/03/2018
Pagina’s : 238

Uitgever : Uitgeverij Boekscout

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 22