Droomwensen

De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen

Laura Langens

‘Wist je dat jij een magneet bent?’ vraagt oma op een dag aan Jaan. Nee dat wist Jaan niet. Dat is raar! Toch is Jaan nieuwsgierig.
Oma vertelt alles over de wet van de aantrekkingskracht en hoe Jaan deze wijsheid toe kan passen. Een grappig en avontuurlijk prentenboek met een diepere boodschap.

  • Productcode (EAN): 9789492553027
  • Verschijningsdatum: 27/10/2020
  • Aantal bladzijden: 24
  • Uitgeverij: Kinderatelier Buiten De Lijntjes
  • Afmetingen: 215 mm x 285 mm
  • Prijs : € 19,95

Wat vind ik van dit boek?

De cover sprak mij direct aan. Een oma en haar kleinkind. Ze lijken in gesprek. De warme kleuren trekken mij ook aan. Het is een mooie hardcover. De sprookjesachtige tekeningen zijn rustgevend en in pastelkleuren. Ik vind ze heel mooi. Ze brengen zeker een meerwaarde aan het verhaal. De tekstjes zijn niet lang en in grote letters. Voor kinderen vanaf 6 jaar om voor te lezen en vanaf 8 jaar om zelf te lezen.

Inhoudelijk is het een speciaal boekje. Zo kom je er niet veel tegen. Het gaat over hoe je je dromen kan laten uitkomen. Oma en Jaan kijken rondom zich en bewonderen de natuur. Oma legt uit wat een magneet is. En dat we allemaal een magneet kunnen zijn… We kunnen ons geluk aantrekken door positief eraan te denken, ernaar te verlangen en ernaar toe te werken in ons handelen. Het is een mooi gesprek tussen een oma en haar kleindochter. Hoe kan Jaan ervoor zorgen dat ze haar konijntje krijgt? Echt mooi verteld. Ik kreeg er een brok van in mijn keel.

Sinds enkele jaren ben ik ook steeds meer gaan geloven in die wet van de aantrekkingskracht. Ik sta er meer bij stil over wat mijn dromen en wensen zijn. En inderdaad, wanneer ik er veel aan denk en ernaar toe werk, dan komen ze uit… Zoals deze boekenblog bijvoorbeeld. Dat was jaren geleden een grote wens van mij. Door er veel positief aan te denken en ernaar toe te werken, kon ik er vier jaar geleden mee starten. En nu ben ik er dagelijks mee bezig en groeit het aantal bezoekers gestaag.

Dit boek raad ik graag aan. Het is een mooi filosofisch kinderverhaal. Daar hou ik van. Wij als volwassenen kunnen er zeker ook iets van opsteken.

Over de auteur :

Laura Langens is de schrijfster van het prentenboek Droomwensen. Deze geeft zij in eigen beheer uit. “Groot denken en grenzeloos dromen. Dat is wat ik wil voor alle kinderen. Hoe groter hoe beter! Hoe vaak krijgt een kind te horen dat iets niet kan? Of dat je realistisch moet blijven? Ik wil dat elk kind groot blijft denken en grenzeloos blijft dromen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat alles kan. Ik bied verschillende producten aan waarmee ik kinderen groot laat denken en grenzeloos laat dromen. Dat is mijn droom, dat is mijn missie.””

http://lauralangens.nl

http://buitendelijntjes.nl

Over de illustrator :

Ik ben Nikki Keijzer en ik ben in 2019 begonnen met mijn eigen bedrijfje; Het Sprookjespalet. Hieronder een kort overzicht van wat ik allemaal doe:- Ik illustreer kinderboeken, onlangs heb ik een mooie samenwerking gehad met Laura Langens en we zijn samen alweer druk bezig met een tweede boekje. Kijk voor de boekjes en meer informatie op: https://www.lauralangens.nl -Ondertussen heb ik al meer aanvragen voor boekjes binnen, binnenkort zal ik hier meer over laten weten.- Ik illustreer sprookjesachtige tekeningen in cirkels en maak daar stickers van, voor op de muur. De eerste sticker is nu in de Pre-Sale. Kijk op mijn Facebookpagina voor meer informatie en stuur een berichtje als je een sticker wilt bestellen.

🦌

– Ook ben ik nog druk bezig met een jaarkalender, maar zoals je hierboven kunt lezen heb ik genoeg te doen, dus het kan misschien nog eventjes duren voordat deze af is. Zodra het zover is laat ik het meteen weten! Heb je vragen of wil je iets bestellen? Stuur mij gerust een berichtje!

https://www.facebook.com/hetsprookjespalet/

Veel leesplezier !!! En denk eens aan jouw dromen …