Drie nieuwe thrillers voor het voorjaar

Theater                     Jan Smets

Op een koude maandagochtend, net voor Kerst, wordt het dode lichaam van Albert Leblanc aangetroffen in zijn villa in Sint-Martens-Latem.  Vermoord.   In geen tijd staat de Gentse beau monde in rep en roer.  “De zilveren vos”, zoals Leblanc genoemd werd, was een hoogstaande advocaat en een graag geziene gast op culturele evenementen.  Wie wilde hem uit de weg ruimen en waarom?     Hoofdinspecteur Steve Stern staat voor een raadsel en dat wordt er niet beter op als hij weduwe Julie Leblanc ontmoet, die in hem een verloren gewaand vuur doet opflakkeren.  Stern ontdekt al gauw dat dit de gevaarlijkste zaak uit zijn carrière wordt.

Een rasechte whodunit in de traditie van Agatha Christie.  Vroeger las ik alle Agatha Christies.  Dus nu zou ik graag deze lezen.

ISBN : 9789461318534

Publicatiedatum : 13/05/2019

Pagina’s : 304

Uitgever : Halewyck, Uitgeverij Van

Prijs : € 21,99

***********************************************

Levend speelgoed                          Luc Deflo

Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief. Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten.

Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige? Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Een reeks verdwijningen mondt uit in een lugubere ontdekking…  Ik denk dat dit echt wel een boek zal zijn om te griezelen.  De titel is al akelig! Dus als je houdt van een serieuze thriller…

ISBN : 9789461318961

Publicatiedatum : 06/03/2019

Pagina’s : 320

Uitgever : Halewyck, Uitgeverij Van

Prijs : € 21,99

*************************************

Wat hij mij zei                  Anja Feliers

Op een warme zomerdag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof : haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt.  Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.   Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen.  Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

 

Laat je raken door de nieuwe topserie van Anja Feliers!  Een mystieke nieuwe thrillerreeks.  Het leven van Caro Westerhof is dramatisch en meeslepend.   Een ontknoping die geen lezer onberoerd zal laten, en doet snakken naar meer.

ISBN : 9789461318725

Publicatiedatum : 12/04/2019

Pagina’s : 320

Uitgever : Halewyck, Uitgeverij Van

Prijs : € 21,99

*****************************