Ik niet op jou

Sally Thorne

Hilarisch debuut van een groot nieuw romantic comedy-talent! Hét ideale zomerboek.

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.

Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.

Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

In de pers :

Ik niet op jou is een romantische komedie om van te smullen. – Grazia

‘Enorm geestig, scherp en sexy’ – The Washington Post

‘Een vrolijk en fris verhaal, perfect voor het op het strand’ – Kirkus Reviews

  • ISBN-nummer: 9789402703641
  • Verschijningsdatum: 25/06/2019
  • Aantal bladzijden: 352
  • Uitgeverij: Harpercollins Holland
  • Prijs : € 17,99

Over de auteur :

Sally Thorne is de bestverkopende auteur van het kantoor rom-com The Hating Game (2016). Het is haar debuutroman die in meer dan vijfentwintig landen is verkocht en die tot een grote film wordt gemaakt, geregisseerd door Romy en Michelle’s High School Reunion en The Simpsons Movie director David Mirkin. Het werd genoemd in de top 20 romantische romans van 2016 door de Washington Post en was een top tien finalist in de categorie Goodreads Choice Awards romantiek. 

The Hating Game is aangehaald als een boek dat het romantische komische genre nieuw leven heeft ingeblazen. 

Enkele leuke quotes :

p. 51 : Ze is klein en schattig. Niemand haat kleine schattige mensen.

p. 83 : Ik hoop dat ze mij haar garderobe nalaat als ze sterft.

p. 147 : Hij probeert te verbergen dat hij een erectie heeft waarmee je een deuk in een conservenblikje zou kunnen slaan.

p. 340 : Ik hou zoveel van hem dat het voelt alsof ik met naald en draad word bewerkt. Er worden gaatjes geprikt, draden strakgetrokken. De liefde wordt steekje voor steekje vastgezet, ik zal me nooit meer los kunnen maken van dit gevoel.

Wat vind ik van het boek?

De cover met bloemen en aardbeien op een pastelgroene achtergrond, vond ik heel aantrekkelijk. Ik kreeg zin om de aardbeien op te eten en me in het verhaal te werpen. Nadat ik de achterflap gelezen had, wou ik direct beginnen met lezen. Toch had ik wat moeite om in het verhaal te komen. In het begin was het constant over spelletjes spelen tussen twee personen op kantoor. Dat vond ik wat langdradig, maar toen ik daar gewoon aan begon te worden, liep het verhaal beter. Ik moest regelmatig lachen met de hoofdpersonages. Lucy vind ik een schatje, een lief klein jong meisje dat het opneemt tegenover de grote sterke man die over haar zit in het kantoor. Ze reageren steeds op mekaar en dat is dikwijls lachwekkend. Totdat ze mekaar nog beter leren kennen. Zij wordt ziek en hij verzorgt haar. Hij moet naar de bruiloft van zijn broer en zij gaat mee als morele steun. Maar hoe beter ze mekaar leren kennen, hoe meer hun gevoelens voor mekaar veranderen. Wat ik ook goed kon smaken, waren de liefdesscènes. De auteur schrijft ze helemaal uit alsof ze het allemaal zelf meemaakt. Heel romantisch !!! Dit boek is dus een aanrader, als je houdt van een gezellig romantisch boek met hier en daar wat pittige scènes.