Vaak ben ik gelukkig

“Vaak ben ik gelukkig” Jens Christian Grondahl.

 Inhoud : Elli en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. Hun echtgenoten blijven alleen achter. In hun verdriet trekken Elli en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw beginnen? Pas wanneer Georg jaren later overlijdt en Elli helemaal alleen achterblijft, durft ze het verleden onder ogen te komen – een verleden dat meer ontsluit dan rouw en verraad. Vaak ben ik gelukkig is een aangrijpende roman over liefde, huwelijk en vriendschap, en over de verwoestende kracht van geheimen. Jens Christian Grøndahl schetst in zijn nieuwste novelle een vlijmscherp portret van een huwelijk.

Eigen mening: Ik vond het zeer eerlijk en eenvoudig beschreven.  Je kan je gemakkelijk inleven in de personages.  Het begint eigenlijk bij het einde en naarmate je verder leest, ga je nieuwe dingen ontdekken in het verhaal.  Elli schrijft een brief aan haar overleden vriendin Anna.  Ze probeert alles te begrijpen.  Ze vertelt haar diepste geheimen.  En zo kom je stilaan te weten hoe het verhaal in mekaar zit.

Enkele quotes uit het boek die ik mooi vond :

– p.15 : De rouw is in mij.  Het is een vormeloze klomp die onstuitbaar groeit.  Geen mens zal dat ooit begrijpen totdat hijzelf op een dag iemand verliest,… Nee, je bent jezelf niet meer.

– Je moet de pijn kiezen die ‘t best bij je past en ik ben nooit iemand geweest die achteromkijkt.

-p. 142 : Als een vogeltje op een tak zat je nu eens hier, dan weer daar, in de vertakking van herinneringen in mijn hoofd.

ISBN : 9789029090124

Publicatiedatum : 10/01/2017
Pagina’s : 150

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *