When you sell a man a book

When you sell a man a book

you don’t sell him 

12 ounces of paper and ink and glue 

you sell him

a whole new life       (Christopher Morley)

(Wanneer je iemand een boek verkoopt, verkoop je hem niet zoveel ons papier en inkt en stijfsel – je verkoopt hem een heel nieuw leven.)

De Amerikaanse journalist, novelist, essayist en dichter Christopher Morley (1890 – 1957) studeerde aan het Haverford College and New College te Oxford, vooraleer hij verhuisde naar New York City.  Hij begon te schrijven tijdens zijn collegejaren en publiceerde meer dan 100 romans.

Deze quote komt uit de roman “The Haunted Bookshop” (1919).  De titel van deze roman verwijst naar de geesten van alle grote literatuur die rondspoken in de bibliotheken en boekhandels.

 Mijn gedacht : Ik denk dat er inderdaad een heel nieuwe wereld kan opengaan in de boeken die je leest.  Het verrijkt je denkvermogen.  Het doet je meer nadenken over de grote levensvragen.  En soms doet het je ook wegdromen in een andere, niet bestaande wereld.  Na het lezen van vele boeken voel je je anders.  Je gaat anders denken en je praat ook anders over bepaalde onderwerpen.  Het is goed om veel te lezen van jongsaf aan.  Zo begrijp je de wereld beter rondom je.

Ik vind het fijn om boeken te verkopen.   Sinds 2,5 jaar werk ik in een boekhandel en voel mij daar zeer goed.  Ik ben erg blij wanneer ik iemand naar huis stuur met het juiste boek.  Ik zie hem of haar dan stralend naar buiten lopen om zo vlug mogelijk aan dat boek te kunnen beginnen.  Dat is toch leuk, zo’n job.  Ik praat ook heel graag met de mensen over de boeken die ik gelezen heb of die ik nog zou willen lezen.  Ik heb enkele vriendelijke dames die af en toe langskomen om samen met mij enkele boeken te kiezen om te lezen tijdens hun vakantie.  Super, toch!

Wat vinden jullie van deze quote?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *