Mijn handletteringavontuur (Deel 6)

Mijn handletteringavontuur  (Deel 6)

Deze week ging alweer vlugger voorbij dan anders.  En nu ben ik in verlof en heb nog minder tijd om eraan te werken.  Maar ik heb deze week toch nog een gaatje gevonden om iets te maken.  Mijn collega’s en ik hadden een heel gezellige avond in de Airport Bowl in Stene.  Eerst hebben we fondu gegeten en daarna twee spelletjes bowling gespeeld.  Het was van mij al zeker 10 jaar geleden en toch ging het redelijk goed.  Het eerste spel moest ik er een beetje in komen, maar bij het tweede spel ging het al veel beter.  We hadden dus een heel leuke avond.  Ik wou daar iets over schrijven in handlettering.  Dus …  hier komt het.

Eerst heb ik dit gemaakt, maar ik was niet blij met het lettertype van “collega’s”.  Dus ging ik op zoek naar een ander.

 

 

 

 

 

Ik maakte een nieuw oefenblad op een kalkblad en ging er met mijn dik zwart potlood weer over zodat ik het kon overkalken op een netter blad.

 

 

 

 

 

Ik overtrok nu alle letters opnieuw op een bruin tekenblad.  (Dat zie je straks)

 

 

 

 

 

Hier heb je het.  Deze keer wou ik eens werken op een andere ondergrond.  Dit bruin tekenblad is dikker en beetje ruwer dan de witte.  Ik heb zo’n boekje gekocht met 3 soorten blaadjes : witte, zwarte en die bruine.  Kost niet veel en er zitten heel wat blaadjes in die je eenvoudig kan losscheuren.   Ik moest nu wel nog eens alles herinkleuren en dat nam toch wat tijd in beslag. Zoals je ziet begin ik steeds rechts in te kleuren omdat ik linkshandig ben en anders alles vuil wrijf met mijn hand.

 

 

Hier zie je het uiteindelijke resultaat.  Er is een klein verschil tussen de twee tekeningen.  Kun je die zien?

Dan heb ik ook nog een oefening gemaakt in mijn boekje.  Als je het zo ziet, is het wel in orde.  Maar ik ben toch wat  de mist in gegaan op een bepaald moment.  Ik moest dus die quote helemaal identiek overtekenen naast het origineel.  Maar in mijn enthousiasme heb ik niet zo goed gekeken en geteld hoeveel vierkantjes sommige letters nodig hebben.  Dus ben ik wat gemist.  Hier valt dat niet op, want je ziet het werkje alleen.

 

Hier zie je dus het origineel links en mijn werk rechts.  De C van City is wat korter bij mij en “Rock” staat bij mij niet juist.  Ben te ver begonnen en heb niet de correcte vierkantjes genomen.  Gelukkig in handlettering is dat nu niet zo erg, want je maakt je letters zoals je wil.  Er zijn geen regels zoals bij de Kalligrafie.

Als slot wil ik nog een laatste aanwinst tonen in de reeks van de twee zwarte boekjes die ik heb over handlettering.  Wat nu heel erg in wordt (vooral in Nederland) is een Journal, een soort dagboek dat je maakt maar volledig in handlettering.  Is wel een heel werk, maar er staan superleuke dingen en ideeën in.  En zo blijven we aan de slag.

 

 

 

Tot volgende week !!!