Vandaag ben ik jarig !

Vandaag ben ik jarig !

Ik word er 53!

Ja, ik vertel het graag want ik vier heel graag mijn verjaardag.  Sommige mensen willen dat niet vieren omdat ze ouder worden en dat niet leuk vinden.  Wel, ik vind dat eigenlijk een leuke dag!  Een dag om mooie herinneringen op te halen en te vieren met de mensen die me nauw aan het hart liggen.  Meestal vier ik die dag met mijn gezin en dan nog eens met enkele vriendinnen met een lekker etentje.

Op zo’n dag geef ik graag een traktatie aan mijn lieve collegaatjes.  De ene keer is dat een éclair, de andere keer een marsepeinen figuurtje, …  Altijd iets lekkers, want wie mij kent, weet dat ik graag snoep.

Ik kan nu natuurlijk hier geen taartje of snoep geven, maar wat ik wel kan geven is een leuk verjaardagsgedicht.

Feestboeket

Bloemen hebben iets zonnigs,
ze geven een feestgevoel,
kijk eens hoe ze stralen,
het lijkt hun levensdoel
om mensen te verbinden,
te winnen voor elkaar,
geurend van levensvreugde,
een Koninklijk gebaar.

Verjaardag

Dit is een dag met een bijzonder tintje
Je verdient bloemen en misschien wel een lintje ..
Daarom deze bijzondere wens
Voor een heel uniek mens
Dat de vreugde en het geluk van deze dag …
je voor altijd vergezellen mag …!

 

Verjaardagsgedicht

Het is vandaag
een bijzondere dag
en daarom dit gedicht :
jaren geleden
verscheen je geboortebericht.

Je kreeg een naam
en een eigen gezicht,
kijk maar eens in de spiegel,
ja kijk maar eens goed,
zie jezelf in het licht
van deze bijzondere dag.

Het is vandaag feest
omdat je er bent!
Weet dat je er zijn mag.

Een hele fijne verjaardag!

 

Een jaar

Alweer een jaar achter de rug
Alweer een jaartje ouder
Alweer denken terug
Denken aan het jaar

Veel gedaan
Veel vooruit gegaan
Niet stil gezeten
En gegroeid

Vrienden kijken me lachend aan
Zagen me komen en gaan
Maar uiteindelijk kom ik terug
Een jaar is zo vlug