Van klein TOT GROOTS : leuke boekenreeks over sterke vrouwen.

Thema’s: sterke vrouwen, geschiedenis

Het eerste boek uit de serie ‘Van klein tot groots’ volgt Gabrielle Bonheur Chanel, beter bekend als Coco Chanel. 

Het boek beschrijft haar leven vanaf haar jeugd als weeskind (waarin ze een genie bleek te zijn met naald en draad) tot haar tijd als cabaretzangeres, hoedenmaakster en uiteindelijk internationaal modeontwerpster. Ze bevrijdde vrouwen uit hun korset en maakte kleding die fijn was om te dragen en waarin vrouwen zich vrij konden bewegen (dansen bijvoorbeeld!). 

Deze inspirerende en informatieve biografie bevat achterin een tijdlijn en extra informatie over Coco’s leven.

De volgende aflevering speelt zich af in Biarritz, een andere badplaats in Frankrijk. Opnieuw wordt Coco verliefd en opent ze een boetiek. In 1918 heeft ze drie winkels in Parijs, Deauville en Biarritz. Er werken dan ook meer dan driehonderd werknemers voor haar, en dat zijn opvallend genoeg allemaal vrouwen. 

Amper een jaar later zet ze haar naam voor altijd op de lijst der iconen en lanceert ze haar eerste parfum: Chanel Nr. 5. 

Een leuke manier om de boeiende levensverhalen van vrouwen toegankelijk te maken voor jonge kinderen.

ISBN :9789051166545 Publicatiedatum :16/07/2018 Pagina’s :24 Uitgever :De Vier Windstreken Titel serie :Van klein tot groots Uitvoering :Met harde kaft Prijs : € 14,50

Frankfurt, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, februari 1945) Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi’s. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd ontdekt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf ze, slechts een paar weken voor het einde van de oorlog. Haar dagboek werd vertaald in meer dan 70 talen en geeft een stem aan meer dan een miljoen kinderen die zijn omgekomen tijdens de Holocaust.

https://www.annefrank.org/nl/anne-frank/het-korte-leven-van-anne-frank/

ISBN :9789051166965 Publicatiedatum :15/01/2019 Pagina’s :32 Uitgever :De Vier Windstreken Titel serie :Van klein tot groots Uitvoering :Met harde kaft Prijs : € 14,50

Naast filmster en een schoonheids- en stijlicoon was Audrey Hepburn vooral een vrouw die de wereld veroverde met haar toewijding. Haar bescheiden en menslievende levenshouding leidde ertoe dat ze ambassadrice werd voor UNICEF en kinderen hielp in de meest hulpbehoevende landen ter wereld. Voor het werk dat zij verrichtte zal iedereen ter wereld haar eeuwig dankbaar zijn.

ISBN :9789051166552 Publicatiedatum :07/11/2018 Pagina’s :36 Uitgever :De Vier Windstreken Titel serie :Van klein tot groots Uitvoering :Met harde kaft Prijs : € 14,50

Deze reeks bestaat ook in het Engels :


Jane Austen, één van de beste Britse schrijfsters. Er zijn veel boeken en films verschenen over haar verhalen. Pride and Prejudice (Trots en Vooroordeel) was voor mij haar bestseller. Die is al meermaals verfilmd.

Deze boeken zijn onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

Een prachtige, bonte reeks levensverhalen die de kracht van deze vrouwen uitstraalt om te verzamelen door 6- tot 100-jarigen!


Leer tellen met Jane Austen ! Boekje voor kleuters om te leren tellen tot 10.