De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Er is deze maand heel veel te doen rond de Waanzinnige Boomhut in Oostende.   Er is een expo in het Fort Napoleon tot en met 17 april.  Ik ben er met mijn metekindje Loes en haar broertje Remi geweest samen met mijn schoonbroer Felix.  Was een hele leuke ervaring.  Er was wel een lange wachtrij, maar die loste zich wondervlug op.  Er was heel wat te beleven.  Ik heb er enkele foto’s van gepost hieronder.

  • Het succes van de boomhut gaat verder!

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor ALLE SOORTEN BALSPORTEN, Andyland, Terryland, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! En vind je de koe op elke pagina? Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping.

Aantal pagina’s: 384

ISBN : 9789401441179
Uitgever: Lannoo
Prijs : € 14,99
Loes bij de ingang.  Twee grote schuifdeuren.
 13 verdiepingen : het eerste boek

Ze kregen een zakje met een schriftje, een potlood, een knikker en een plastieken lepel.  De lepel moesten ze vastkleven aan het potlood : dat werd een potlepel.   Later zouden ze te weten komen wat ze met die lepel en die knikker moesten doen.  (Je kan het misschien al raden…)

 
Daarna mochten  ze aan het rad van verdiepingen draaien.  Zo konden ze hun boekje een eigen titel geven met een eigen aantal verdiepingen.
Ze mochten door een raam kijken en moesten opschrijven wat ze zagen in de tuin….    Loes kon hier goed haar fantasie kwijt.
 
Loes zette zich aan tafel bij de andere kinderen om haar verhaaltje te schrijven en een tekening te maken.
Hier werd gevraagd dat ze zouden schatten hoeveel potloden de tekenaars en auteurs nodig hebben gehad om het eerste boek te schrijven.
 
 
Hier mochten ze nieuwe namen verzinnen voor deze rare beestjes.  Ze werden in 2 gesneden en anders aan elkaar geplakt.  Zo kreeg je een giradinosaurus of een oligeit, enz….
Daarna mochten ze op het binnenplein in een doolhof lopen met de potlepel met knikker in hun mond.  Ze mochten die knikker niet laten vallen en moesten tegen mekaar racen door het doolhofje.  Dat vonden alle kinderen zeer leuk.  Gelukkig zat het weer ook mee.  Niet te warm, maar geen regen.  En ze bleven maar opnieuw beginnen….
Beneden mochten ze door een spinrag kruipen.  Was heel leuk om te zien.
Op het einde mochten ze een eigen uitvinding tekenen op het grote bord.
En als laatste opdracht mochten ze zich wat liggen “vervelen”.  Loes gooide zich in de kussens om wat te rusten en even haar verhaal na te lezen.
Het was een leuke belevenis !!!  Achteraf wat frisse lucht helemaal van boven op het dak van het fort.
 
Dit zijn de andere boeken uit de reeks !  (13, 26, 39, 52 en 65 verdiepingen)
Die boeken zijn aangeraden vanaf 7 jaar.  Er staan heel veel tekeningen in.   Ideale boeken ook voor kinderen die niet zo graag doorlopende teksten lezen.
 
Ziezo, ik hoop dat jullie genoten hebben van dit verslagje over een leuke belevenis in het verhaal van de waanzinnige boomhutten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *