It’s beginning to “book” a lot like Christmas

Zo rond de tijd van Kerstmis en in de winter lees ik altijd graag van die typische “kerstboeken.” Net zoals ik ook graag naar wat typische kerstfilms kijk. Dat brengt je onmiddellijk in de nodige wintersfeer. Het is koud en donker buiten, maar binnen is er warmte en branden er overal lichtjes. Ik merkte dat veel mensen dit jaar hun kerstboom veel vroeger zetten. Dat heeft zijn reden : we hebben allemaal nood aan wat licht, letterlijk maar ook figuurlijk. We willen het licht aan het eind van de tunnel zien in deze coronatijden… Ik wil hier en nu ook wat gezelligheid bij jullie binnen brengen. Zoek een gemakkelijke zetel, neem een warm dekentje, zet een lekker theetje of koffietje, neem een speciaal koekje en een gezellig boek waarvan de cover je aan het dromen brengt. En nu aan de slag : welk boek past bij jou?

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt – geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

 • Productcode (EAN): 9789022586488
 • Verschijningsdatum: 5/10/2020
 • Aantal bladzijden: 272
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

Recensie op deze blog : dit is de link :

*************************

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

 • Productcode (EAN): 9789022586730
 • Verschijningsdatum: 10/10/2019
 • Aantal bladzijden: 222
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Reeks: Duincafé
 • Nummer in reeks: 2
 • Prijs : € 15,99

*************************************

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van het buurtbestuur en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in het buurtbestuur over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke hondenasiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog twaalf dagen de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

 • Productcode (EAN): 9789022591970
 • Verschijningsdatum: 7/10/2020
 • Aantal bladzijden: 320
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

**********************************

Een kleine verrassing voor wie graag kleurt. Ik heb er tekeningen uitgehaald voor mijn kerstkaartje dit jaar. Heel eenvoudig en leuk om te tekenen.

Vier samen met Johanna een magisch kerstfeest!

Van vlagen vol zachte sneeuwvlokken en heerlijke gedecoreerde peperkoekhuisjes tot weelderige hulsttakken en arrensleeën getrokken door rendieren, dit kleurboek nodigt je uit om de kerst kleur te geven en samen de feestdagen te vieren.

Door het boek heen zitten bovendien 63 roodborstjes verstopt, die wachten tot jij ze van kleur voorziet. Kun jij ze allemaal vinden?

Of je het boek nu zelf houdt of cadeau geeft, dit kleurboek is het perfecte tijdverdrijf op koude winterdagen.

Johanna Basford is de illustrator van ‘Het betoverde woud’, ‘De geheime tuin’ en ‘Wereld van bloemen’. Van haar kleurboeken werden wereldwijd meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht.

 • Productcode (EAN): 9789045325545
 • Verschijningsdatum: 16/11/2020
 • Aantal bladzijden: 80
 • Uitgeverij: Kleurboeken
 • Afmetingen: 255 mm x 258 mm
 • Prijs : € 15,99

**************************************

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

 • Productcode (EAN): 9789021024516
 • Verschijningsdatum: 10/10/2019
 • Aantal bladzijden: 411
 • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
 • Prijs : € 12,50

****************************

Emotioneel, heerlijk meeslepend en sprankelend.

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.

Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!

Posy vraagt zich af of ze wel haar ‘beste leven’ leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit jegens haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…

In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

 • Productcode (EAN): 9789402704396
 • Verschijningsdatum: 15/10/2019
 • Aantal bladzijden: 414
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 15,99

*****************************

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

****************************

Geestige en hartverwarmende feelgoodroman, speciaal voor de kerstdagen, voor de fans van Love Actually en The Holiday.

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet. Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen. Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht. Een onverwachte kerst is hilarisch, hartverwarmend en heerlijk kerstig, met een onweerstaanbaar onhandige hoofdpersoon. Eén ding is duidelijk: dit verhaal mag niet ontbreken onder je kerstboom! 

 • Productcode (EAN): 9789022585726
 • Verschijningsdatum: 5/10/2018
 • Aantal bladzijden: 303
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15

*********************************

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

 • Productcode (EAN): 9789024587124
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 431
 • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
 • Prijs : € 19,99

********************************

Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in…

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

 • Productcode (EAN): 9789022587294
 • Verschijningsdatum: 29/08/2019
 • Aantal bladzijden: 445
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 17,99

***************************Dansen in de sneeuw is een bundel met fonkelnieuwe kerstverhalen. De korte verhalen van onder andere Josha zwaan, Joke Verweerd en Vonne van der Meer zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, met sneeuw en kou. Een ideaal cadeau voor je moeder of een goede vriend, voor als de dagen korter worden. Verhalen ook om voor te lezen tijdens een kerstviering. De auteurs staan samen garant voor kwaliteit en afwisseling.

Met medewerking van Frans Willem Verbaas, Arie Kok, Elly Zuiderveld, Hay van den Munckhof, Vonne van der Meer, Lody van de Kamp, Joke Verweerd, Anne Büdgen, Eline de Boo, Nine de Vries, Iris Boter, Jacobine van den Hoek, Josha Zwaan, Ria Borkent, Renze Borkent, Marie van Beijnum en Désanne van Brederode.

 • Productcode (EAN): 9789023959199
 • Verschijningsdatum: 23/09/2019
 • Aantal bladzijden: 223
 • Uitgeverij: Mozaiek
 • Prijs : € 17,99

******************************

Melissa hecht niet zoveel waarde aan kerst. Met haar kille, afstandelijke ouders en later met haar manipulatieve echtgenoot (nu ex!) Lawrence heeft ze nooit zo’n echte, heerlijke en warme kerst gevierd. Niets geen gezellig gedekte tafel waar de hele familie aan zit en geniet van elkaar en de feestdagen.

Zelf heeft ze ermee leren leven maar het breekt haar hart dat haar zevenjarige zoon William er ook maar mee heeft moeten leren omgaan dat kerst ‘niets bijzonders’ is. Terwijl de meeste jongetjes van zijn leeftijd reikhalzend uitzien naar de grote dag, kan William maar moeilijk geloven dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als de kerstman.

Dan wandelt Daniel McCormick het leven van Melissa en William binnen en verandert alles. Met zijn hulp hebben Melissa en William eindelijk de kans om erachter te komen wat de ware kerstgedachte is. En het kan zelfs maar zo gebeuren, dat al hun wensen eindelijk gaan uitkomen…

 • Productcode (EAN): 9789492507570
 • Verschijningsdatum: 15/11/2019
 • Aantal bladzijden: 247
 • Uitgeverij: Choc Lit NL
 • Prijs : € 15

********************************

En nu nog enkele boeken die zeker de moeite waard zijn :

Romantisch, realistisch en hartverscheurend

‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman met een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

 • Productcode (EAN): 9789020538113
 • Verschijningsdatum: 15/10/2020
 • Aantal bladzijden: 319
 • Uitgeverij: Z&K
 • Prijs : € 16

Hieronder vind je mijn recensie :

***************************

‘Tussen de regels door’ van Rachel Hauck speelt zich af in het hart van New York. Vijf mensen ontvangen een anonieme, mysterieuze uitnodiging van The Fifth Avenue Story Society. Ze hebben nog nooit van het genootschap gehoord. En geen van allen zijn ze van plan hun diepste geheimen mee te nemen naar een kamer vol vreemden. Samen vormen executive assistant Lexa, literatuurprofessor Jett, Uber-chauffeur Chuck, bejaarde weduwnaar Ed en zakenvrouw Coral een uiteenlopend gezelschap. Hun nieuwsgierigheid en eenzaamheid winnen het van hun angst, en in de wekelijkse ontmoetingen in de oude bibliotheek ontdekken ze dat het delen van verhalen levens kan veranderen.

 • Productcode (EAN): 9789029730167
 • Verschijningsdatum: 10/11/2020
 • Aantal bladzijden: 416
 • Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie
 • Prijs : € 22,99

********************************

Een historische roman

In ‘De theekist’ van Heidi Chiavaroli vechten twee vrouwen voor liefde en vrijheid, en ontdekken een erfenis van geloof en moed.

Boston, 1773. Emma Malcoms vader is de Britse kroon trouw, maar Emma heeft haar hart verpand aan Noah Winslow, een fervent tegenstander van de kroon. Haar vader heeft echter haar hand beloofd aan de inhalige en sadistische Samuel Clarke. Als Emma en Noah een protestactie op touw zetten waarbij enorme hoeveelheden thee vernietigd worden, chanteert Samuel Emma met bewijs. Trouwen met hem is de enige manier om Noahs leven te redden.

Heden. Hayley Ashworth doet alles wat in haar macht ligt om de eerste vrouwelijke Navy SEAL te worden. Maar daar valt ook onder dat ze terugkeert naar Boston om de herinneringen aan haar jeugd vol misbruik en verwaarlozing onder ogen te komen. Een onverwachte ontmoeting met de man die ze ooit liefhad, leidt tot de ontdekking van een oude theekist met waardevolle papieren. Misschien ligt ware kracht en vrijheid wel dieper begraven dan ze zich had gerealiseerd.

 • Productcode (EAN): 9789029729970
 • Verschijningsdatum: 5/10/2020
 • Aantal bladzijden: 368
 • Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie
 • Prijs : € 23,50

*****************************

Nog een historische roman

Franziska kan het niet geloven: ze is eindelijk terug op haar landgoed Dranitz. Tijdens de onrust van de Tweede Wereldoorlog is ze samen met haar moeder gevlucht en was er lange tijd geen weg meer terug. Ze is echter altijd blijven verlangen naar haar thuis, naar de betoverende tijden van voor de oorlog, toen ze nog droomde van een leven aan de zijde van haar grote liefde Walter. Alles leek mogelijk, maar de oorlog heeft Franziska en Walter uit elkaar getrokken en hun droom uiteen laten spatten.

Het landgoed is vervallen en Franziska wil er alles aan doen om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. En hoewel haar terugkeer niet alleen positieve herinneringen met zich meebrengt, is ze Walter nooit vergeten en geeft ze de hoop niet op…

**********************************

Verschijnt pas in januari maar zal zeker een prachtig boek zijn :

Voor de lezers van De nachtegaal van Kristin Hannah, Bloemen voor mijn dochter van Sarah Jio en Het familieportret van Jenna Blum

Een aangrijpend familieverhaal waarin een jonge vrouw ontdekt wie haar oma werkelijk was, waardoor ze ook zichzelf beter leert kennen

Wit-Rusland, 1941. Tijdens een razzia in haar geboortedorp is de Joodse Ella er getuige van dat haar hele familie voor haar ogen wordt vermoord. Ze weet zelf te ontkomen en vlucht het bos in, waar ze wordt opgenomen door een groep verzetsstrijders die zich daar schuilhoudt. Ze vindt er de liefde, maar verliest die ook weer. Na de bevrijding krijgt Ella, die niets meer te verliezen heeft, valse papieren met de naam Elle en reist ze naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi’s. Als ze een Nederlander ontmoet die verliefd op haar wordt, stemt ze ermee in om met hem te trouwen en naar Nederland mee te gaan. Over haar afkomst en haar verleden zwijgt ze als het graf.

Nederland, 2013. Janna maakt een moeilijke tijd door nadat haar man haar heeft verlaten. Als haar oma Elle in diezelfde periode overlijdt, helpt Janna haar moeder met het uitruimen van oma’s huisje. Ze vindt een versleten kistje op zolder waar spullen in zitten die ze niet kan plaatsen: een davidster, een oud identiteitsbewijs in een onleesbare taal, en een gladde metalen ring. Was haar stille, gesloten oma heel iemand anders dan ze altijd heeft gedacht?

 • Productcode (EAN): 9789022591857
 • Verschijningsdatum: 12/01/2021
 • Aantal bladzijden: 368
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 18,99

********************************

Zo, dat zijn ze… Ik zal voorlopig maar ophouden… Hier zitten er zeker enkele boeken tussen die jullie graag zullen lezen. Geniet van deze wintertijd om onder te duiken in deze heerlijke verhalen.