Het beschermende draakje en zijn magische vriendjes

Korte inhoud :

‘Het beschermende draakje en zijn magische vriendjes’ is een boek geschreven voor kinderen, jongeren, (groot)ouders, leerkrachten, therapeuten,…

In ieder verhaaltje zit een thema uit het dagelijks leven verwerkt. Thema’s die voor velen herkenbaar zijn en waarin ze zich kunnen terugvinden.

Aan de hand van deze ontspanningsverhaaltjes leren kinderen en volwassenen bewuster in het leven te staan. Zo kunnen ze tot rust komen en makkelijker de indrukken en prikkels van de dag verwerken. Je staat veerkrachtiger in het leven als je op jonge leeftijd al handvaten hebt meegekregen.

Door deze verhaaltjes samen te lezen, creëer je een verbindingsmoment, om samen plezier te hebben, creatief bezig te zijn, om problemen op een luchtiger manier aan te pakken en zoveel meer…

Bij elk verhaaltje vind je een leuke tip, een doe-oefening en mooie zelfgetekende illustraties.

Over de auteur :

‘Wij zijn allemaal rupsen, op weg om een prachtige liefdevolle vlinder te worden.’ Inge Panis

Inge woont in Hasselt en is gezondheidsconsulente bij ingepanis.be en Manager bij Carrefour. Ze heeft Voeding en gezondheidsconsulente gestudeerd aan De Levensschool – Natuurlijke gezondheidszorg. Dit boek is haar debuut.

Wat vind ik van dit boek?

Ooit volgde ik tijdens mijn loopbaan enkele lessen mindfulness met kinderen. Ik gebruikte die ervaringen in mijn derde leerjaar. Af en toe op het einde van een drukke dag of na een examen, maakten we het rustig en gezellig in ons zithoekje achteraan. Sommigen lagen op een kussen, anderen zaten op de stoeltjes en bankjes. De eerste twee keer was het wennen om stil te blijven en de oogjes dicht te houden terwijl ik hen meenam in mijn verhaaltje. Maar daarna werden ze het gewoon en soms vroegen ze er zelfs naar.

Toen ik dit boekje op instagram voorbij zag komen, was mijn interesse onmiddellijk gewekt. Ik contacteerde Inge via instagram en we geraakten aan de praat. Ze stuurde mij haar boek op en ik las het met veel plezier. Het is een goed formaat om vast te houden, ook voor kleinere handjes. De hardcover spreekt kinderen erg aan. Heel kleurrijk en vol met leuke diertjes zoals een draakje, een eenhoorn, een uil, een eekhoorn, een bij, een slak en rups, een schildpad en een weglopend haasje…

Als inleiding krijg je uitleg over hoe je ‘sfeervol’ kan lezen, hoe je de kinderen klaar kan maken om samen te lezen. Vooral bij hooggevoelige kinderen kan dit van groot belang zijn. Ze legt precies uit hoe je de verhaaltjes kan lezen en gebruiken. Je kan ze gebruiken voor het slapengaan en zo een bepaald ritueel vormen. Ook overdag (of in klas) kan je ze voorlezen en dan kan je er nog een doe-opdracht aan vastkleven. Die staat er telkens op het laatst bij onder de rubriek ‘aan de slag.’ Je vindt er elke keer een goede tip bij.

Verder is er nog een uitleg over hooggevoeligheid. Een mooi kinderboekje met aandacht voor de overprikkeling in onze maatschappij. Op welk moment kan je onthaasten en verbinding maken met jezelf en met je gezin? We merken dat dit steeds belangrijker wordt voor veel mensen.

De verhaaltjes brengen tot rust en zetten aan tot gezellig praten met elkaar.

De thema’s zijn :

Ik probeerde het boekje reeds uit met Free. Zij is bijna twee en is gek op boekjes met diertjes. Ze bekeek de mooie tekeningen en ik benoemde de diertjes. Ze toonde ze telkens met haar vingertjes. Ik vertelde wat over de diertjes in mijn eigen woorden maar met het verhaal in de achtergrond. Ze begrijpt nog niet helemaal de teksten. Maar toch was het fijn om het met haar te lezen en over de eigenschappen van de diertjes te vertellen.

Ik denk dat kinderen vanaf vier jaar daar al heel veel aan zullen hebben.

Hier zie je hoe er ook telkens een ‘tip’ en ‘aan de slag’ gegeven wordt. De tip vind ik telkens goed gekozen en helpt je echt. Met ‘aan de slag’ krijg je een leuke doe-oefening.

Hieronder zie je enkele tekeningen :

Ik vind ze echt heel schattig en lief. Free vond het egeltje zo grappig. Ze heeft er al in de tuin gezien en weet hoe ze kunnen prikken…

Bij dit boek kun je ook magische krachtsteentjes kopen : het zijn ‘happy stones’

Inge beschilderde 10 steentjes met de figuurtjes uit het boek. En zeg nu zelf : dat is toch echt wel leuk om die mooie diertjes op een steentje te hebben in je kamer. Je kan ze allemaal samen verkrijgen in een prachtige verpakking. Inge stuurt ze je dan toe. Je vindt alle informatie op haar instagram en facebook. Ook in klas kan je ze goed gebruiken om bv. te praten over gevoelens…

www.ingepanis.be : klik hieronder

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063732695780

https://www.instagram.com/ingepanis.be/

Zo mooi krijg je je pakketje toegestuurd … Ik mocht het boekje voor Free met een lief woordje ontvangen :

Met de groeten van het beschermende draakje :

Je kan dit knuffeltje ook bestellen.