Jarig zijn is feest vieren

Op 28 februari word ik er 58. Voor jongeren lijkt dat veel, maar hoe ouder ik word, hoe jonger ik mij in mijn hoofd voel. Ik hoor nog steeds de woorden van mijn mama een week voordat ze heel plots stierf aan een hartinfarct : ‘Ik ben 75 maar ik voel mij 35 !’ Toen moest ik lachen en dacht ‘wat een jonge moeder heb ik toch…’ Wel, nu heb ik ook dat gevoel. Ik voel mij ook nog 35. En soms zijn mijn ideeën nog zo jong. Ik voel mij eigenlijk weer verliefd… verliefd op het leven.

Het leven dat mij reeds zoveel moois gaf. Ik had liefdevolle ouders en mijn drie lieve zonen en hun partners maken dat ik mij gezegend voel. De kers op de taart was de geboorte van mijn kleindochter in 2021. Dat was een moeilijk jaar voor iedereen. Het Covid-virus dat al sinds 2019 woedde, overheerste de vele gesprekken bij de mensen. Het zaaide ook veel tweedracht tussen gezinnen, buren, vrienden, landen,… Maar gelukkig werd in mijn omgeving zo positief mogelijk gereageerd. We moeten open blijven staan voor elke mening. Luisteren en nadenken over de gevolgen van sommige beslissingen. Niet alles wat er gebeurde was goed voor ons… Toch komen we deze uitdaging weer te boven. Zo gaat het altijd met de mensheid. We zijn sterk en zullen dit overwinnen. Oke, we zullen ermee moeten leren leven en ons leven is voor altijd veranderd. Maar gaat het niet altijd zo in de geschiedenis? Er gebeuren rampen, we leren eruit, gaan aan de slag om die te overwinnen en gaan tenslotte verder. Dat is het positieve aan de mensen, ze vallen en staan weer op.

Dat maakt ieder mens mee. Vallen en opstaan. Al van kleinsaf gaat het zo. Als ik nu onze kleine Free zie, die al in haar prille leventje heel goed weet wat vallen en opstaan betekent, dan ben ik trots op haar. Ze is nu 1 jaar en begint te stappen aan de hand. Af en toe valt ze : de ene keer weent ze en de andere keer kijkt ze verschrikt op en kruipt dan weer verder. Zo is het ook voor ons : soms gebeuren er dingen in ons leven, die ons hart breken en soms zijn er kleine dingen die ons even uit evenwicht brengen.

Ik heb in die 58 jaar heel veel herinneringen opgebouwd en kijk graag eens terug. Lang heb ik ook steeds veel aan de toekomst gedacht. Dat doe ik nu nog maar ik leef veel meer in het NU. Ik heb tot enkele jaren geleden een heel hectisch leven gehad. Soms dreigde ik eronderdoor te gaan. Gelukkig had ik mijn gezin en lieve vrienden. Toch leef ik sinds 2018 in een andere versnelling. Door mijn chronische ziekte en nog enkele andere gezondheidsproblemen kon ik niet meer werken. Dat was heftig om te aanvaarden. Wat nu? Door meer op mijn gezondheid te gaan letten en anders te gaan leven, ben ik ook veranderd. Ik voel mij veel meer in balans en vooral … ik geniet meer van wat het leven mij brengt. Ik sta veel positiever in het leven, omring mij met mensen die van mij houden en die ik ook liefheb. Ik voel mijn creativiteit terug komen. Als kind tekende ik heel graag. Ik kon mij ook vaak uitleven in mijn klas met mijn leerlingen die rond de 8-9 jaar waren. Ook thuis knutselde ik heel veel met mijn jongens. Dat creatieve dragen ze nog steeds in zich mee. En ik ben van plan om dat bij onze Free ook wakker te schudden. Want het zit in ieder van ons. Het moet enkel geactiveerd worden op het juiste moment. Vooral de natuur kan daarbij helpen. Wanneer ik rondloop in mijn tuin borrelen de ideeën op. Ik kijk en zie de schoonheid van de natuur, die nu weer gaat bloeien. Ik voel de energie terugkomen.

Ik ben maandag dus jarig en mijn blog bestaat 5 jaar!

Om dit te vieren kreeg ik van Uitgeverij Boekerij een heerlijke nieuwe roman : ‘De Chocoladevilla.’ Ik mag ook een exemplaar wegschenken voor mijn verjaardag.

De perfecte mix van chocolade, geschiedenis en een liefdesverhaal. (Nürtinger Zeitung)

Dit boek past perfect bij mij want ik hou enorm van chocolade !!!

Waarover gaat het?

Stuttgart, 1903. Als dochter van een chocoladefabrikant leidt Judith Rothmann een bevoorrecht leven in de villawijk Degerloch. Je zou kunnen zeggen dat ze alles heeft wat haar hartje begeert. Chocolade maken zit in haar genen en ze brengt elke vrije minuut door in de fabriek van haar vader om recepten te ontwikkelen voor nieuwe lekkernijen. Ooit zal zij het familiebedrijf overnemen. Althans, dat was wat ze altijd dacht. Haar vader blijkt andere plannen te hebben ; hij heeft een geschikte huwelijkskandidaat voor haar op het oog. Een man bij wie ze nooit iets tekort zou komen, maar van wie ze nooit zou kunnen houden. Dan kruist de charismatische Victor Rheinberger, die een nieuw leven wil opbouwen in Stuttgart, onverwacht haar pad. Het is tijd dat Judith voor eens en altijd beslist wie ze is … en wie ze wil worden.

Dit boek is deel 1 van de Chocoladevilla-serie. Gebaseerd op het leven in Stuttgart rond de eeuwwisseling. De beschrijving van de chocoladefabriek van de Rothmans is gebaseerd op de toenmalige bonbon-en chocoladefabriek Moser-Roth.

De chocoladevilla in de pers

‘Het begin van een geweldige nieuwe familiesaga. Liefdevol verteld en precies wat je zoekt voor gezellige uurtjes leesplezier.’ Neue Welt

‘Je krijgt er passie voor lezen van.’ Closer

‘Zoete start van een verleidelijke familiesaga.’ TV für mich

En wat hoort er bij het lezen van een goed boek? Een lekkere thee en heerlijke chocolade!!!

Dus kreeg ik van 3 lieve vriendinnen nog enkele geschenken om weg te geven :

Van Isabelle van Tealicious mag ik de lekkere thee ‘Ostend Morning’ wegschenken. Het is een groene thee gearomatiseerd met mango en rabarber en met zonnebloem, rozenblaadjes en korenbloem. Dat belooft ! Dit samen met een leuke theekop ‘My soulmate & me’ en een theehoudertje van Kusmi Tea.

Van Heleen van Thélene mag ik ook een heerlijke witte thee ‘Dragon of Wisdom’ weggeven. Wat zit er allemaal in? Chinese groene Chun Mee, witte Bai Mu Dan thee, gekonfijte ananas & papaya, sinaasappelschil, aroma’s van Chinese jasmijn parel thee, aardbei, rode bes, appelbes en kers. Bevat cafeïne. Een heel lekkere thee !

En van Isabel van Neuhaus Oostende https://www.neuhauschocolates.com/nl_BE/stores/detail?store=215 mag ik een schitterende doos weggeven met 24 chocoladepralines voor bij de koffie, maar je kan ze evengoed bij de thee eten. Ze zijn zelfs aangeraden door Gault&Millau. Dat zal smaken!

Hoe kun je dit pakket nu winnen?

Schrijf een haiku over de natuur, de lente of iets dat je mooi vindt in de natuur. Ga naar mijn instagram of facebookpagina en daar kun je in de opmerkingen je haiku neerpennen. Ik kies er de leukste uit en stuur je dan een bericht. De winnaar zal ook bekend gemaakt worden op instagram en facebook.

Meedoen kan tot en met dinsdag 1 maart. Donderdag 3 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. Zowel inzendingen uit België als Nederland tellen mee.

https://www.instagram.com/danielle.gemmel/

https://www.facebook.com/danielle.gemmel

Voor wie twijfelt? Wat is een haiku?

Wie mij al een tijdje kent, weet dat ik graag haiku’s schrijf. Die korte, gevatte gedichtjes over de schoonheid van de natuur en het wonder van het leven, borrelen regelmatig bij mij op. Het gaat soms zo automatisch : wanneer ik in mijn tuin rondwandel, ontstaan die versjes in mijn hoofd. Ik kijk met mijn zintuigen maar vooral met mijn hart.

Wat is een haiku ?

Een haiku is een kort, niet-rijmend gedicht. De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de dichter. Een haiku bestaat vaak uit drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. De haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm.

Een warm en vers ei

Door de kippen pas gelegd

Wat een lekkernij

Daar is de lente

De eerste zonnestralen             

die ons doen stralen

Lieve vriend(inn)en, ik wens jullie allen veel succes met het schrijven van jullie haiku. Misschien krijgen jullie er zin in om dat af en toe eens te doen. Net zoals ik…

Veel liefs,

Danielle