Wrede onschuld

Marianne Swinkels

Kort nadat Marijke al haar moed verzameld heeft om haar kersverse echtgenoot Tim haar geheim te vertellen, worden ze het slachtoffer van een aanslag. Marijke kan zich niet voorstellen wie hen zoiets zou willen aandoen en denkt dat het om een vergissing gaat. Maar wanneer ze een rouwkaart met een dreigende tekst ontvangt en ze haar vriendin zwaargewond in haar huis aantreft, blijkt er van een vergissing geen sprake te zijn.

Genre: Thrillers & Spanning

Aantal pagina’s : 171

Uitgeverij : Marianne Swinkels

Laatste editie : 13 februari 2018

ISBN : 9789463234580

Prijs : € 15

Dit boek is niet te koop in de boekhandel. Dit in tegenstelling tot “Loslaten doet pijn.” Die kan je wel vinden in de boekhandels. “Wrede onschuld” is bij Boekengilde ondergebracht.

Over de auteur :

Marianne Swinkels debuteerde in december 2018 met de literaire thriller ‘Wrede onschuld’. Daarna schreef ze “Loslaten doet pijn.”
(1976) Ze is een getrouwde vrouw en heeft twee kinderen. Sinds 2017 is zij werkzaam als autofotograaf.

● Wat heeft je aangezet om je eerste boek te schrijven? 

“Ik was niet eens van plan om een boek te schrijven. Ik vroeg onze dochter op een dag: ‘Als ik een boek zou schrijven, waar zou het dan over moeten gaan?’ Ze vertelde me over de paranormale gave. Ik dacht : nou, dan schrijf ik voor haar een kort verhaaltje. Maar een jaar later was ik nog aan het schrijven en nam mijn schrijfwaar zelfs mee op vakantie… volgens mij was het Turkije. Daar ben ik verder gaan schrijven. In totaal schreef ik 5 jaar inclusief een korte pauze ivm onze verhuizing.
‘Wrede onschuld’ is eigenlijk per ongeluk “geboren.” Ik heb nooit de ambitie gehad om schrijfster te worden, ik heb dyslexie, dus schrijven is niet de meest logische stap.

Over het boek :

Ik las “Loslaten doet pijn” toen Marianne contact met mij nam via mijn blog. Ik vond dit een prachtig en ontroerend boek. Recensie hier :
http://www.booksandwords.be/loslaten-doet-pijn/

Toen vernam ik dat Marianne nog een boek geschreven had, maar dat dit haar debuut was. De literaire thriller “Wrede onschuld.” Ik las de achterflap en het verhaal trok me direct aan. Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal.

Marijke is een hele coole meid, vind ik. Ze staat voor klas. Ik heb direct al veel sympathie voor haar en haar man Tim. Ze heeft een hartsvriendin Linda. Dit is een hele warme vriendschap. Dan is er ook nog Nicole met haar dochtertje Nancy. Die zit in de klas van Marijke. Al die personages krijgen een belangrijke rol in het verhaal. De ene wat heftiger dan de andere. De aanslag gebeurt nadat Marijke haar geheim onthult aan Tim. Die aanslag is echt wel bangelijk. De angsten die ze uitstaan in de tuin en dan terug in het huis… De sfeer wordt heel goed weergegeven. Ik was echt bang dat ze het niet zouden halen. Marijke houdt zich sterk in het ziekenhuis en Tim zijn leven hangt aan een zijden draadje. Gelukkig vindt Marijke veel steun bij haar familie en haar vriendin Linda. Eenmaal thuis wil Marijke op onderzoek gaan. Wie en waarom? En dan is er een opeenvolging van rare situaties. Telkens denk ik : nu naderen we de dader. Maar dan is er telkens weer een ommekeer. Het wordt steeds spannender. De twee agenten vind ik knap neergezet : je hebt altijd een beetje de bullebak Meijer, die over de gevoelens heen walst en de “friendly” agent Blanken, die eigenlijk bevriend geraakt met de familie. Hier krijgen we een romantische noot. Vond ik leuk om te zien ontwikkelen. Zij willen Marijke hardnekkig beschermen maar zij probeert er telkens vandoor te gaan. Zij ontdekt zelf heel wat rare en gevaarlijke dingen. Totdat haar vriendin Linda ook nogal toegetakeld wordt. Ik wil verder niet te veel meer onthullen anders neemt het de spanning weg. Maar het einde is echt heel onverwacht.

Het is een heel spannend boek. Super verteld met vele plottwists die ik telkens niet verwachtte. Schitterend verhaal. Met af en toe een vleugje humor. Ik heb het in een namiddag uitgelezen. Alles moest wijken. Ik kon niet stoppen. Dit zou moeten verfilmd worden. Ik had het einde niet zien aankomen. Heel verrassend. Op de laatste tien bladzijden begon ik iets te vermoeden, maar toch was het einde onverwacht.  Een topper !!!

Enkele quotes :

p. 18 : Iets wat jij niet kan zien, betekent niet dat het niet bestaat of er niet is.

p. 66 : De stilte in de kamer was oorverdovend.

Je kan het boek niet zomaar in de winkel kopen. Wel op BOL.com en bij de Boekengilde. Hij ligt maar in 1 winkel in Nederland en dat is bij The Read Shop in Stadskanaal. Er zijn er nog 30 beschikbaar! Dus haast je maar om die topper in huis te halen.

Beste Marianne, dankzij deze twee boeken heb ik je leren kennen als een warme en vlotte vrouw. We hebben steeds leuke chats en zijn bevriend geraakt. Ik weet wat je allemaal meegemaakt hebt met Bryan. Je bent door een diep dal gegaan maar je bent er uiteindelijk sterker uit gekomen. Ik heb veel bewondering hoe jullie als gezin deze donkere periode door gekomen zijn. En nu ik die spannende thriller mocht lezen, weet ik dat je vele genres aankan. Ik ben benieuwd naar je volgend boek. Veel succes !