Boek in de kijker 10 De zeven zussen

De zeven zussen                          Lucinda Riley

Boek 1

Korte inhoud : Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Over de auteurLucinda Riley  woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

 

 

Eigen mening : Het was een heel mooi verhaal en ik las het boek in één trek uit.  Ondanks de vele pagina’s, ging ik vlug vooruit.  Ik wou telkens verder lezen.  Het is een spannend verhaal en trekt je van in het begin mee naar Brazilië, waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt.  Je maakt kennis met de geuren en kleuren van dit prachtige land.  Je leert houden van de mensen die er wonen.  Het is alsof je zelf in het verhaal staat.  Je maakt alles mee met de hoofdpersoon en je voelt haar emoties en  vooral haar verdriet en onmacht.  Het is het verhaal van vele mensen die geadopteerd zijn en hun roots willen zoeken. Ikzelf heb ook vreemde roots en vind het heel jammer dat we heel weinig weten over mijn afkomst.  Ik ben wel niet geadopteerd en had fantastische ouders.  Maar van de roots van mijn papa weten we zo  weinig.  Dat is echt heel spijtig.  Misschien moeten we het verleden laten rusten?

Echt een aanrader.  Ik wacht vol ongeduld op het tweede deel dat eind januari verschijnt.

 

ISBN : 9789401607971

Publicatiedatum : 26/09/2017
Uitgever : Xander Uitgevers B.V.

Ondertitel : Maia’s verhaal

Prijs : € 19,99

Boek 2

Korte inhoud : Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Boek 3

Korte inhoud : Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Daar ontdekt Star het bestaan van Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?