Het dorpje Happiness

Holly Martin

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin is het eerste deel van een heerlijke feelgoodserie over vriendinnen Willow en Ruby. Perfect voor de fans van Nicola May en Jenny Colgan.

 • Productcode (EAN): 9789020539400
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 334
 • Uitgeverij: Z&K
 • Reeks: Happiness-serie
 • Nummer in reeks: 1
 • Prijs : € 17,50

Over het boek :

Het is een heel romantisch en grappig verhaal. Je verveelt je geen moment. Alle gebeurtenissen zitten in een rush. Dit dorpje wordt echt een droomdorpje. Alles wat er gebeurt, zie je voor je ogen. Ik maakte zelfs een tekening van enkele huisjes met de bloemen, bijtjes en libelles. Je beleeft alles zo goed mee.

De versierde huisjes van het dorpje Happiness…

Je staat midden in het verhaal. De evolutie van de relatie tussen Willow en Andrew gaat wel heel vlug. Misschien kan dat in het echt ook zo? Maar hier zijn we nog steeds in een heerlijk verhaal ondergedompeld. Maar het is niet enkel maar liefde want er is ook veel empathie en diepgang. De manier waarop Andrew omgaat met zijn groot probleem en hoe Willow dat opvangt, is heel mooi. Willow behandelt hem als een gewone mens en laat zijn gebrek niet overheersen. Integendeel, ze wil hem bijstaan door ook gebarentaal te leren. Je merkt dat de auteur zich wat heeft verdiept in de dovenwereld. Op het einde van het boek vertelt ze hoe ze voor de personage van Andrew op onderzoek trok. Het heeft haar horizon verbreed. Ze hoopt dat ze Andrew op een geloofwaardige manier heeft neergezet. Daar is ze wel in geslaagd, ik vind hem een heel innemende en dappere man. Er volgt ook een brief van Holly aan de lezers. Het is leuk dat ze even het woord richt tot ons, lezers. Ze vraagt of we een kleine recensie willen plaatsen op haar facebook-pagina. Dat zal ik dus ook doen. Ze hecht veel belang aan wat wij erover denken. Haar volgende boek heet “Het geschenk van Happiness” en gaat over Ruby en Jacob. Dat vermoedde ik al, want het klikt ook goed van het begin af tussen Ruby (BFF van Willow) en Jacob (broer van Andrew). Gaat eigenlijk een beetje net zo vlug als bij Willow en Andrew. Ik ben benieuwd naar hun verhaal en hoe het verder gaat met Willow en Andrew.

Een heerlijk romantisch boek met gezellige mensen. Hoe de mensen terug met elkaar in contact komen dankzij Willow’s creatieve ideeën. Dat zou mij ook wel eens kunnen inspireren om dit te doen in mijn buurt. Het is niet zomaar een verhaal, het heeft ook diepgang : mensen doen graag iets voor een ander en willen hun dorp redden. De problemen die Adrew heeft met zijn gehoor komen tot op zekere hoogte aan bod. Het is wel wat idyllisch voorgesteld, ik vermoed dat het in het echt niet zo vlot zou kunnen gaan… Maar het deed me zalig wegdromen… Ik zou in elk geval in zo’n dorpje willen gaan wonen…

Enkele quotes :

p. 35 : Ik lees veel. Om van een boek te kunnen genieten, hoef je immers niet te kunnen horen. … En boeken veroordelen je niet.

p. 73 : Als het leven een stripboek was, zouden er in iedereens ogen hartjes staan.

p. 150 : Als je niet verliefd op iemand wordt, kan diegene je immers ook niet kwetsen.

p. 199 : Dit voelt zo goed dat het me niks kan schelen dat we misschien niet het gebruikelijke pad volgen.

p. 260 : Hij had zich nog nooit in zijn leven zo compleet gevoeld, alsof er altijd iets ontbroken had en zij dat had opgevuld.

Over de auteur :

Holly Martin

“Ik woon in een klein wit huisje met uitzicht op zee. Ik studeerde media aan de universiteit, wat leidde tot een zeer blitse carrière als hotelreceptionist, gevolgd door een nog glamoureuzere twee jaar bij een bank. Het moment dat een van mijn collega’s de felbegeerde rijtuigklok voor vijftien jaar dienst ontving, was het moment waarop ik wist dat ik moest vluchten. Ik nam ontslag en keerde terug naar de universiteit om een ​​opleiding tot leraar te volgen. Drie jaar later kreeg ik grote ogen en was ik doodsbang dat ik nu verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van dertig jonge geesten. Ik gaf vier jaar les en ontsnapte toen de klas om geschiedenisworkshops te geven, de ene dag verkleed ik me als een Viking en de volgende dag als een Egyptische hogepriesteres. Maar de lange reizen door het VK en de vele uren op de M25 gaven me veel tijd om mijn verhalen te plannen en ik schrijf nu fulltime en doe wat ik leuk vind. Ik schrijf nu al 8 jaar.

 Ik ben de bestsellerauteur van 26 boeken met meer dan een miljoen boeken wereldwijd. Mijn boeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Bulgaars, Ests, Turks en Russisch.”

“Je kunt contact met me opnemen via holly@hollymartin-author.com of volg me op Twitter @HollyMAuthor”

https://www.facebook.com/hollymartinauthor/

Het vervolg is : “Het geschenk van Happiness”

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje. Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk…

‘Het geschenk van Happiness’ is het hartverwarmende tweede deel van de Happiness-serie van Holly Martin.

 • Productcode (EAN): 9789020539431
 • Verschijningsdatum: 17/11/2020
 • Aantal bladzijden: 270
 • Uitgeverij: Z&K
 • Reeks: Happiness-serie
 • Nummer in reeks: 2
 • Prijs : € 17,50

Veel lees- en droomplezier !!!

Ik plaatste een kleine recensie op haar facebookpagina en ze antwoordde mij heel vlug. Leuk !