Monsterlijke raadsels

Victor Escandell / tekst van Ana Gallo

Een boek om samen of alleen mee aan de slag te gaan. Los jij alle mysteries op? Voor dappere detectives vanaf 8 jaar.

Ontdek jij hoe je jezelf kunt beschermen tegen heksen? Kun jij de verschrikkelijke weerwolf ontdekken? En weet jij te ontsnappen aan de vampier, de mummie én het monster van Loch Ness? Als je logisch nadenkt en je verbeelding durft te gebruiken, kun je alle breinbrekers in dit boek oplossen. Ben je klaar om je angsten te overwinnen en oog in oog te staan met de grootste monsters uit de geschiedenis? 

  • ISBN-nummer: 9789044837476
  • Verschijningsdatum: 19/09/2019
  • Uitgeverij: Clavis Bvba
  • Prijs : € 19,95

Wat vind ik van het boek?

Het boek heeft een kleurrijke cover. Aan de binnenkant vind je een ontcijfersleutel. Deze gebruik je pas telkens op het einde van een raadsel ter controle van jouw antwoord. Is heel eenvoudig toe te passen en leuk.

Er zijn 10 raadsels over bekende griezelige personages. Eerst krijg je uitgebreid uitleg over hoe je tewerk kan gaan met dit boek. Hoe los je de raadsels op? Volg de aanwijzingen… en volg je instinct. Je kan alleen of samen spelen. De werking van de sleutel om de codes te breken wordt heel goed uitgelegd. Er worden ook verschillende plaatsen en momenten aangegeven wanneer je dit kan spelen. De puntentelling is heel eenvoudig. Naargelang van de moeilijkheid ervan krijg je voor elke raadsel punten, aan de hand van “doodskoppen”, die elk 10 punten waard zijn.

De raadsels zitten echt goed in mekaar : er is een duidelijke tekst en de tekeningen zijn grappig en griezelig terzelfdertijd. Telkens zie je de moeilijkheidsgraad van 2 doodskopjes naar 6. Zo weet je ook hoeveel punten je kan verdienen.

Frankenstein vond ik heel leuk om te doen. Een goede om mee te beginnen.

Dit boek is ideaal om te geven met Halloween !!! Een aanrader !