De stem van het hart

De stem van het hart                                          Jan-Philipp Sendker

Auteur van de internationale bestseller “Wat het hart kan horen”.   Dit boek staat reeds in mijn boekenlijst.

Een ontroerend verhaal over de vele gezichten van de liefde.

Los te lezen vervolg op de internationale bestseller “Wat het hart kan horen”

Er is bijna tien jaar verstreken sinds Julia Win als een ander mens terugkeerde uit Birma, het geboorteland van haar vader. Ze vond er een broer en raakte bezield door een prachtig liefdesverhaal. Maar het gewone New Yorkse leven is doorgegaan en ondanks haar succesvolle carrière als advocaat in Manhattan, is Julia niet gelukkig. Haar vriend heeft haar onlangs verlaten en haar riante salaris kan niet goedmaken dat ze geen voldoening uit haar werk haalt. Julia voelt zich verloren en uitgeput.

Dan ontvangt ze een raadselachtige brief van haar broer U Ba. Kort daarna begint een innerlijke stem tot haar te spreken, wat haar zeer in verwarring brengt. Door deze gebeurtenissen besluit ze terug te keren naar Birma; niet alleen om haar broer bij te staan, maar vooral ook om de onrust in haar hoofd te sussen. In Birma ontmoet ze een moeder wier leven een dramatische wending kreeg door de onafhankelijkheidsoorlog, waarin ze een onmogelijke keuze moest maken. De ontmoeting tussen Julia en de Birmese vrouw is voor beiden het begin van een reis vol zelfontplooiing, liefde en vergeving.

Over de auteur  : Jan-Philipp Sendker werd in Hamburg geboren en is een groot deel van zijn leven werkzaam geweest als journalist, eerst als Amerika-correspondent en later als Azië-correspondent voor de Stern. Hij is nu fulltime schrijver en woont met zijn gezin in Berlijn.

De pers over “De stem van het hart”

‘Sendker opent je de ogen voor een wereld vol verborgen leed.’ Publishers Weekly

‘Een prachtig verhaal over emotie, magie en geloof, over de vele gezichten van liefde, en over hoop.’ RT Book Review

‘Een boek dat je in een ruk uit wilt lezen en dat je zuchtend en dromend achterlaat. Julia moet leren wat echt belangrijk is… Een levensles voor ons allemaal.’ BookDragon

Een echte aanrader : Toen ik het eerste deel vorig jaar las, was ik betoverd door het mooie en levensechte verhaal van die prachtige liefde.  Een liefde die geen woorden nodig heeft, een liefde die over de grenzen heen gaat.  Over de grenzen van het menselijk vermogen : een stem die over de dood heen tot je spreekt.  Dat is magisch!  Sinds de dood van mijn ouders zie ik soms tekens of gebeuren er dingen met me waarvan ik denk dat zij er de hand in hebben.  Ik kan maar niet geloven dat alle contact verbroken wordt met het heengaan van een persoon.  Er moet meer zijn… Dat is misschien een soort houvast voor mij, maar het helpt me. Dit tweede deel kan je dus afzonderlijk lezen, maar het is zo mooi als je de twee samen hebt gelezen.  Alles vloeit uiteindelijk op zijn plaats.  Het zijn twee boeken van het genre van magisch realisme.  Je kan de verhalen als “waar” lezen, maar er is dat tikkeltje magie bij.  En dat maakt het juist zo mooi en poëtisch.  Je leert er ook veel bij over de gewoonten van het Birmaanse volk en ook over hun geschiedenis.  Het is een volk dat veel geleden heeft.  Het raakt je zeer.   Dus dit boek is een echte aanrader!!!

ISBN : 9789022580868

Publicatiedatum : 07/09/2017
Pagina’s : 347

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 17,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *