Hey Baby, kijk !

Een boekje om te knuffelen en om te kijken naar knuffeltjes van dieren. Zo leuk om naar te kijken en er wat later over te praten. Zwart-wit is sterk in contrast. Dat ziet een baby het best in de eerste levensmaand.

  • Productcode (EAN): 9789002272448
  • Verschijningsdatum: 9/02/2021
  • Aantal bladzijden: 18
  • Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
  • Afmetingen: 180 mm x 181 mm
  • Prijs : € 12,99

Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek.

Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.

Hey Baby, kijk! is het eerste kartonboek van het team achter de Hey Baby-speelkalenders. En de inzet blijft dezelfde: nóg meer van elkaar genieten en naar elkaar toegroeien in die eerste intense jaren samen.

De illustraties van Eva Mouton gaan recht naar het hart en brengen elke knuffel tot leven. Dit boek groeit mee met je gezin: de allerkleinste oogjes zijn geboeid door de zwart-wit patronen en peuters genieten van de interactie en leven toe naar elke knuffel.

•Stil je baby’s huid- en knuffelhonger en speel samen alle dierenknuffels na.
•Prikkel je baby’s oogjes met zwart-wit prenten en afwisselende patronen.
•Betrek oudere broers en zussen met dit boekje bij hun nieuwe knuffel, euh baby!

Wat kan je baby zien

(bron : babybalance.nl)

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…… nu nog heel weinig!
Je pasgeboren baby ziet inderdaad nog bijna niks. Je baby kan licht, vormen en bewegingen maar nog geen kleuren onderscheiden. Alle kleuren lijken zwart, wit of grijs. Je baby gaat met de tijd steeds beter zien.
Met 11 maanden is het zicht van je baby bijna zo goed als dat van jezelf. 

Dwalende ogen zijn voor je pasgeboren baby heel normaal. Alles is wazig op een afstand van 20-25 centimeter. Je baby zal automatisch snel reageren op feller licht door bijvoorbeeld naar een raam of een lamp in de buurt te draaien. In de kamer van je baby kan je gerust het licht aanlaten. Je baby zal er geen last van hebben bij het slapen en jij kunt zien wat je doet. Wel zo handig!                  
 

thumb
Wat ziet je baby bij 1-2 maanden
  • Kan soms met beide ogen op een voorwerp richten dat in de buurt is.
  • Kan voorwerpen volgen die vlakbij zijn.
  • Kan nu de kleuren; rood, geel, blauw en groen zien en onderscheiden. Je baby voelt zich ook aangetrokken tot deze kleuren als ze dicht genoeg bij zijn.

Door je gezicht langzaam van links naar rechts en terug te bewegen zal je baby je volgen met zijn/haar oogjes. Het focussen en volgen met de ogen wordt hierdoor gestimulleerd.

Met boekjes, plaatjes met heldere kleuren kun je je baby helpen om kleuren te leren onderscheiden.

Klik hieronder om te zien wat je baby allemaal kan zien van 1 maand tot 12 maanden. Echt heel goed uitgebeeld ! Een bijzonder filmpje !

https://babybalance-media.ams3.digitaloceanspaces.com/media/blog_videos/GIF_ogen_met_muziek.mp4