Mijn kerstwens voor jullie allen

Dit is mijn kerstkaartje dit jaar

Vroeger toen de kinderen klein waren, maakten we altijd een prachtige en originele foto met hen. Ik vond dat altijd zo leuk. Maar ze zijn al een tijdje volwassen en dat vinden zij dan weer niet zo leuk. Dus geen foto meer. Maar ik had al andere ideeën : de katjes stonden graag model, en dan weer onze kerststal. Maar dit jaar had ik zin om iets plezierigs en kleurrijk te maken. Ik heb tijdens de lockdown wat probeersels gemaakt en het is deze geworden. Ik werd gewoon blij om dit te tekenen en in te kleuren.

Dit is mijn kerstwens voor jullie

Kerst is voor mij vooral een kans om de mensen van wie ik hou eens extra te bedanken voor hun liefde, genegenheid, bezorgdheid, hulp en steun. Er gebeurt veel in een jaar. Dat hebben we dit jaar aan den lijve ondervonden. In het begin ging het nog, maar in maart kwam de domper. De eerste lockdown. Voor vele mensen een regelrechte ramp. Voor anderen een periode om tot inkeer te komen. Ik leef mee met de mensen die moesten blijven werken in barre omstandigheden. Nu stond ik stil bij al wie we broodnodig hebben. Ik merkte dat ons goed geolied uurwerk enkel goed kon werken wanneer ook het kleinste radertje zijn werk deed. Zo ook bij, ons, mensen, in onze maatschappij. Iedereen is van belang. Ik merkte vooral ook dat de postbodes zeer belangrijk waren. Mensen begonnen weer veel kaartjes te sturen naar mekaar. Er werden ook veel hobbymaterialen besteld want we moesten binnen blijven. En wat is er nu leuker dan een hobby te kunnen hervatten of te beginnen?

Ikzelf ben meer gaan genieten van mijn boeken en mijn blog. Ik schrijf graag recensies en krijg regelmatig boeken binnen. Ik voel mij gewaardeerd en dat doet deugd.

Dan zijn er ook alle mensen die ik leerde kennen via facebook en instagram. Ik maak graag contact met creatieve mensen. Het is fijn om hun talenten te ontdekken en te bewonderen. Ik ben ook dankbaar voor alle lieve auteurs en illustrators die ik leerde kennen en die de tijd namen om over hun boeken te praten. Dat vind ik heel fijn.

2020 was voor mij een transformerend jaar. Het deed me terugkeren naar de kern. Mijn gezondheid was vorig jaar niet goed. Ik was veel te zwaar geworden en had heel veel last van mijn knieën en rug. Er moest ingegrepen worden. Ik had al die jaren mijn emoties weggegeten. Dankzij enkele lieve mensen rondom mij heb ik ingezien dat ik verkeerd bezig was. Toen herpakte ik mij. Ik ben nu reeds 11 kg afgevallen en voel me veel beter. 2020 bracht mij tot inkeer en dichter bij mezelf.

Met Kerst is ook het gemis van onze geliefden extra sterk. Voor sommigen steeds weer een moeilijke tijd. Ik verloor mijn ouders in de maand december in 2011. Dat was heel zwaar maar toch vier ik dit feest nu met veel dankbaarheid voor wie ze waren en voor de prachtige familie die mij omringt.

Maar het mooiste wat 2020 ons bracht, was het bericht dat we grootouders zouden worden. 2021 kan dus nu al niet meer stuk. We zijn heel blij met de komst van ons eerste kleinkindje.

Zo zien we dat er steeds een licht is in de duisternis.

Ik wens jullie een mooi en rustig kerstfeest in eigen bubbel vol licht en liefde (op afstand) en een hoopvol 2021 ! Wees lief voor mekaar !!!