Voel jij je soms in overdrive? Stop de rush! Leen Steyaert

 

AANRADER !!!

Stop de rush!                  Leen Steyaert

Veel hedendaagse vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Werk en privéleven combineren en continu multitasken, hang naar perfectionisme en controle, faalangst en prestatiedwang kunnen bijzonder zwaar wegen in een maatschappij die geen rekening houdt met vrouwelijke eigenschappen en kwaliteiten.

Wat ooit een kick was die een onbeschrijflijk gevoel van voldoening gaf – ‘Kijk eens wat ik allemaal kan!’ – eist uiteindelijk zijn tol. Nooit eerder bleven zo veel vrouwen thuis met een burn-out en/of een depressie. Nooit voordien sukkelden zo veel vrouwen met vage kwaaltjes en klachten die allemaal het gevolg zijn van een grondige verstoring van de werking van hun hormonen.

Leen Steyaert durft de vraag te stellen of het wel gezond is dat vrouwen willen leven volgens de ‘mannelijke norm’. In Stop de rush! toont ze dat je op een andere manier toch je dromen kunt verwezenlijken. Daarnaast geeft ze een brede waaier van ondersteunende mogelijkheden om je hormonen en zenuwstelsel op een natuurlijke manier in balans te brengen.

Waarom raad ik dit boek aan?

Veel vrouwen van mijn leeftijd en soms jonger of ouder geraken ook eens op een bepaald moment in overdrive.  Ik heb dit al zeker 2 keer in mijn leven meegemaakt.  Je herkent de symptomen pas veel later.  Op het moment zelf moet je er gewoon door.  Je gaat naar de dokter en krijgt wat pillen om het weer allemaal aan te kunnen.  Soms heb je eens een goed gesprek, maar meestal zijn dit lapmiddeltjes.   Die helpen tijdelijk maar je zinkt dieper weg. Ik heb het gevoel dat ik een heeeeeeeel lang leven achter de rug heb.  Ik werd soms geleefd.  Nu mijn kinderen zelfstandig zijn, krijg ik weer wat meer tijd voor mezelf.  In het begin voelde ik mij schuldig wanneer ik iets voor mezelf deed zoals een boek lezen, een lunch met een goeie vriendin, naar de kapper, gewoon een tekening maken voor mijn nieuwe hobby van Handletteren, enz…   Nu gaat het al beter.  Ik merk dat niemand nadeel heeft in mijn gezin als ik eens iets voor mezelf doe. Integendeel, ze zijn zijn er blij om.  Toch vind ik heel veel antwoorden in dit boek.  Ik ben er nog maar in begonnen, maar het leest heel vlot en je voelt je erg betrokken want het gaat over jou!!!

Ik geef enkele titeltjes uit de inhoud :

Deel 1 : Altijd gehaast, nooit rust    :    – Voor vrouwen is vrije tijd niet echt “vrije tijd”                                                                     – Als “nee” zeggen je een schuldgevoel geeft                                                                – De sandwichgeneratie : tussen hotel mama en ouderzorg

Deel 2 : Welkom in het heelal van de hormonen    :  Waarom vrouwen zo complex zijn.

Deel 3 : Gejaagdheid als belangrijkste hormoonontregelaar   :  – Je lichaam vertaalt een onnatuurlijk ritme als “stress”                                         – Mannen vluchten, vrouwen knuffelen en praten.

Deel 4 : Hoe haast en spoed je lichaam ziek maken :   – De schildklier : een duizendpoot

Deel 5 : Stop de rush!   Neem zelf het heft in handen : – Voeding

– Beweging en lichaamstherapie   enz…

Dit is maar een heel klein deeltje van wat in dit boek allemaal verteld wordt.   Het zijn telkens kleine stukjes die vlot lezen.  Je hoeft het boek niet in één keer uit te lezen.  Je kan erin bladeren net zoals je in een bos met veel bomen kuiert.  Je stopt waar er iets je aandacht trekt.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Hopelijk vinden jullie hier ook wat antwoorden op jullie vragen en misschien kunnen we er eens over praten.

ISBN : 9789461315113

Publicatiedatum : 17/04/2017
Pagina’s : 311

Uitgever : Van Halewyck

Ondertitel : laat gejaagdheid je hormonen niet op hol brengen

Uitvoering : Met zachte kaft

Editie : eerst

Prijs : € 22,50

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *