Slangenkoning

Marja Boomstra

Korte inhoud :

Slangenkoning van Marja Boomstra is het tweede deel dat volgt op Slangengif . Floor vlucht naar Caïro na een ontmoeting met een oude bekende.

Floor is blij dat ze na haar avontuur in het Midden-Oosten eindelijk kan denken aan een toekomst met Rayan. Maar plotseling krijgen ze een fikse ruzie en vlak daarna vertrekt hij halsoverkop. Als ze niets meer van hem hoort, probeert ze haar leven weer op te pakken en ze vindt, dankzij haar buurvrouw Annemieke, werk als kamermeisje in Hotel Babylon. Daar meent ze Hamadi – de man die dankzij haar vast zou moeten zitten – te zien. Als even later Annemieke levenloos wordt aangetroffen, weet Floor dat ze in gevaar is. Ze vlucht naar Caïro in de veronderstelling dat Rayan daar is en haar zal willen helpen, maar zal ze hem op tijd kunnen vinden? En kan ze nog wel iemand vertrouwen? Slangenkoning is het tweede deel in de Slangenkuil-serie en het vervolg op Slangengif.

Over de auteur :

Marja Boomstra, geboren te Harlingen en woonachtig te Weert, heeft een kleurrijke en afwisselende carrière binnen maatschappelijke organisaties, zoals gemeentelijke instellingen en jeugdzorg. De auteur werkte onder meer in aandachtswijken van Den Haag en Venlo en als projectleider voor het se internationale programma Youth at Risk/Uncommon Results Inc.

https://www.marjaboomstra.nl/

https://www.instagram.com/marjaboomstra_auteur/

https://www.facebook.com/marja.boomstra

Over het boek :

Zoals jullie weten (of nog niet weten) lees ik weinig thrillers maar die van Marja Boomstra heb ik al allemaal gelezen ! Toen ik Slangengif gelezen had, verlangde ik al naar het vervolg. Ik wou weten wat er nog met Floor zou gebeuren, want ik voelde dat het nog niet gedaan was met haar hachelijke avonturen. Net zoals bij haar andere psychologische thrillers, voelde ik al van bij het begin een stijgende spanning. 

De hoofdstukken zijn kort en daardoor gaat het verhaal in een vlug tempo vooruit. Daar hou ik erg van. Er gebeurt heel veel op korte tijd. De spanningsboog wordt steeds groter en maakt dat je gewoon verder wil lezen zonder stoppen. 

Gedurende een korte tijd denkt Floor dat ze veilig is, totdat ze Hamadi meent te herkennen in het hotel waar ze werkt. En weer gaat de bal aan het rollen. Ik krijg steeds het gevoel dat Hamadi haar telkens een stap voor is. De gevaarlijke situaties blijven elkaar opvolgen. Het wordt een echt spel van psychologische krachtmetingen tussen Marja Boomstra en de lezer. Steeds weer wordt de lezer op een bepaald spoor gezet en merkt dan dat het heel anders loopt. Toch vind ik nog een stukje romantiek terug tussen Rayan en Floor. Dat raakt dan weer mijn romantische ziel.

Wat Marja zo goed kan, is zich inleven in het hoofd van de misdadiger. Ze kan hem zo goed psychologisch neerzetten, dat ik op een bepaald moment zelfs sympathie voor hem voelde. Tot op de laatste bladzijde blijft de spanning hoog. Dan pas kan ik het boek loslaten. Het is een rollercoaster aan emoties. Nagelbijtende situaties die telkens weer naar een lichtpuntje reiken om dan weer in het donker weg te zakken.

Ik las het boek vooraf want mijn quote zou op de achterkant komen. Ik moest het wel lezen in een recordtempo van twee dagen. En eigenlijk was dat niet slecht voor mij want de laatste twee maanden geraakte ik er niet toe om een recensie op mijn blog te zetten omdat ik ofwel te moe was om ‘s avonds nog te schrijven ofwel kon ik mij niet concentreren. Dus nu moest ik mezelf er terug toe aanzetten om te lezen en te schrijven. En dat lukte wonderwel. Marja stimuleerde mij af en toe met een berichtje. Ik deed dat graag voor haar want ik vind haar thrillers ingenieus en meeslepend. En ik wou ook echt het vervolg lezen op Slangengif.

De titel Slangenkoning is heel goed gekozen. Het geeft de evolutie weer van de hoofdpersonage Hamadi. In dit verhaal krijgen we enkele flashbacks over zijn jeugd. Zo leef je met hem mee en zie je hoe het komt dat hij zo’n persoon geworden is. Ik zei het al : daardoor kreeg ik zelfs medelijden met hem… Toch een mooi kunstje van Marja om dit te kunnen bekomen bij de lezer!

De aantrekkelijke cover is alweer een schot in de roos. Als je de twee boeken naast mekaar legt, zie je duidelijk een verband. De schaduw van een jonge vrouw en de verwijzingen naar Egypte. Eerst de piramiden en dan de stad Caïro. Je voelt de warmte en je ziet de charme van dit land waar Marja zoveel van houdt.

Nieuwsgierig? Lees dan dit boek !

Dit verhaal is een echte aanrader !!!

Enkele mooie quotes :

p. 6 : Het verleden is ongrijpbaar. Het zit ergens diep, ver weggestopt en hij kan er niet bij, hoe hij ook zijn best doet om zich iets te herinneren.

p. 27 : Net als een slang die je zelden in de natuur kan ontdekken, zie je ook mijn wraak niet aankomen.

p. 41 : De liefde van een moeder kan ver gaan, kan door alle barrières heen breken, vooral als het onvoorwaardelijk is.

p. 105 : Jij bent niet de slangenkoning, jij bent een koningsslang.

p. 124 : Hamadi is een grote manipulator, hij heeft iedere dag zijn gif in je gespoten. Niet letterlijk natuurlijk.

Beste Marja, je hebt jezelf weer overtroffen als koningin van de psychologische thriller. Ik kijk al uit naar je volgende boek. Dank je dat ik dit verhaal vooraf mocht lezen. Ik vind het fijn dat mijn quote op de achterflap mag staan. Dank voor je vertrouwen. Veel succes met dit nieuwe boek.

Wil je eerst ‘Slangengif’ lezen? Lees dan even mijn recensie hier :