Loes leest … De waanzinnige boomhut

Loes leest …    De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

 

 

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op?

Kom snel langs!

ISBN : 9789401409322

Publicatiedatum : 04/06/2013
Pagina’s : 248

Uitgever : Lannoo

Titel serie : De waanzinnige boomhut

Nummer in serie : 1

De andere boeken in de serie zijn :

    

26                  39             52               65                78 verdiepingen

 

Loes leest …

Titel : De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Auteur : Andy Griffiths

Illustrator : Terry Denton

Uitgeverij : Lannoo

 

Waarover gaat het ?   Over twee jongens (Terry en Andy).  Ze beleven enge en leuke avonturen.  Bv. : er komt een zeemonster op hen af en apen en een gorilla.  Die willen hun reuzenbanaan stelen.

Wat vind je van de tekeningen?  Rap maar mooi getekend.  Goede fantasie.

Zou je het boek aanraden?  Ja, want het is werkelijk een waanzinnig boek !!!

Voor welke leeftijd is dit boek? Van 8 tot 12 jaar  en nog veel ouder.  Koop hem zeker !

 

De waanzinnige boomhut – de expo

Van 25 februari t.e.m. 17 april 2017 vond in Fort Napoleon de eerste expo plaats rond De Waanzinnige Boomhut. Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland.
Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.
Ik ging er naartoe met mijn metekindje Loes, haar broertje Remi en hun papa.  Het was een dolleuke ervaring.  Hieronder zie je wat foto’s om de grappige sfeer te illustreren.
Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben.Tijdens deze expo schrijven kinderen hun eigen waanzinnig verhaal.
Ze kregen een lepel en een potlood en moesten die met kleefband aan mekaar vastkleven.  Dat werd dus de potlepel.  Hiermee mochten ze hun tekeningen en verhaal maken in hun boekje.  Ze kregen nog een knikker, maar dat was voor later.
Ze mochten door een houten raam kijken en verzinnen wat ze zouden kunnen zien.  Daarna mochten ze het neerpennen.
Loes was heel aandachtig bezig samen met de andere kinderen.  Een verhaal verzinnen gaat niet zomaar.  Haar zeemeermin was alvast geslaagd.
Ze kregen ook creatieve opdrachten : bv. hoeveel zwarte tekenpotloden zou Terry nodig hebben gehad?
Wat konden ze vertellen over deze rare dieren?  (Die plastiekdiertjes waren telkens in twee gesneden en dan weer met andere stukjes gekleefd.)  Was heel creatief om nieuwe namen te zoeken.
Er was  een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden. Kinderen konden niet alleen hun creativiteit de vrije loop laten, maar werden ook uitgedaagd op het waanzinnig boomhut parcours.  Hier kropen ze als spinnen rond in een spinnenweb.
Hier liepen ze in een doolhof met hun lepel met een knikker in.  Om ter vlugst in het midden.  Ze kregen er maar geen genoeg van.  Telkens opnieuw.
Ze mochten ook met krijt leuke tekeningen maken …   Dat doen ze natuurlijk altijd graag… op een bord tekenen…
Op het einde was het wel nodig om wat uit te rusten en te herlezen wat ze geschreven hadden.  Loes liet zich neervallen op de zachte kussens op het einde van het parcours.  Het was een drukke namiddag!
Nog even een luchtje scheppen op de hoogste verdieping van het fort.
Dat was welkom!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *